ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Ρουάντα απέκτησε το δικό της μπασκετικό στολίδι

Η Ρουάντα απέκτησε το δικό της μπασκετικό στολίδι

H Kigali Arena άνοιξε της θύρες της στην πρωτεύουσα της Ρουάντα και είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Δείτε το νέο εκπληκτικό γήπεδο της Αφρικής (VIDEO).

Η συνεργασία της FIBA με το ΝΒΑ και η δημιουργία της Basketball Africa League που θα ξεκινήσει το 2020, έχουν δημιουργήσει ένα κύμα ανάπτυξης στις χώρες της ηπείρου, με τη Ρουάντα να αποκτά το δικό της μπασκετικό στολίδι, ένα εκπληκτικό γήπεδο που μοιάζει πραγματικά βγαλμένο από τα όνειρα κάθε νεαρού Αφρικανού αθλητή.

Η Kigali Arena άνοιξε τις θύρες της στην πρωτεύουσα της χώρας, το Κιγκάλι, έχει χωρητικότητα που ξεπερνά τους 10000 θεατές, μπορεί να αγγίξει και τους 12000 φίλους του μπάσκετ, ενώ αναμένεται να φιλοξενήσει και το πρώτο Final Four της Basketball Africa League λίγο πριν από το καλοκαίρι του 2020. Σε αυτή τη Λίγκα υπενθυμίζουμε θα συμμετάσχουν 12 ομάδες, τις οποίες θα σπονσοράρουν η Nike και η Jordan Brand.

Όπως ήταν λογικό, τα εγκαίνια της Kigali Arena ήταν το γεγονός των τελευταίων ημερών στη Ρουάντα, με τους πολίτες της χώρας να μιλούν συνεχώς γι' αυτή και τα ΜΜΕ να κάνουν εκτενείς αναφορές και μεγάλα ρεπορτάζ για ένα γήπεδο που θα γράψει τη δική του ιστορία στην Αφρική.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ