ΜΠΑΣΚΕΤ

H νέα πρόκληση του Στιβ Γιατζόγλου

H νέα πρόκληση του Στιβ Γιατζόγλου

"Αφεντικό" του μπάσκετ της Σαουδικής Αραβίας έγινε ο Στιβ Γιατζόγλου. Το Sport24.gr έχει τις λεπτομέρειες της συμφωνίας του με τους ανθρώπους της χώρας.

Το 2017 ξεκίνησε με τον καλύτερο τροπο για τον Στιβ Γιατζόγλου. Η ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας προσκάλεσε τον Έλληνα προπονητή να αναλάβει το μεγαλύτερο μπασκετικό πρότζεκτ της ιστορίας της. Με σαφή διάθεση να συνεργαστούν με κορυφαίους τεχνικούς από την καλύτερη προπονητική σχολή της Ευρώπης, την ελληνική, απευθύνθηκαν στον πολύπειρο coach με σκοπό να βάλει τις βάσεις για την δημιουργία ενός επιτυχημένου μπασκετικού μοντέλου από την κορυφή ως τις ακαδημίες.

Ο πολύ σεβαστός σε όλο τον αραβικό κόσμο για την μπασκετική του γνώση Μοχάμεντ Αμπούν Αζίζ, τεχνικός διευθυντής της ομοσπονδίας της Σαουδικής Αραβίας, είναι ο άνθρωπος που επέλεξε τον κόουτς και σχεδίασε το νέο πλάνο για το παρόν και το μέλλον του μπάσκετ στην χώρα.

Την Τετάρτη (12/4) το μπάσκετ της χώρας υποδέχθηκε τον Γιατζόγλου με κάθε τιμή παρουσιάζοντάς τον ως τον σύμβουλο της ομοσπονδίας με ενεργό ρόλο στην βελτίωση των προπονητών αλλά και την καθημερινή προπόνηση των εθνικών ομάδων.

Στο πρόγραμμα θα είναι προπονητικά σεμινάρια για όλους τους προπονητές της χώρας. Μέσα στους επόμενους δύο μήνες όταν θα έχει αποκρυσταλλωμένη εικόνα για το πρότζεκτ θα λάβει και τις τελικές του αποφάσεις.

Παράλληλα στον ορίζοντα υπάρχει και η ανάληψη της εθνική ανδρών της χώρας ως επικεφαλής προπονητής.
Σύντομα δε αναμένεται να έχει...παρέα με δύο Έλληνες προπονητές οι οποίοι έχουν δεχθεί πρόταση από την ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας για να αναλάβουν τις εθνικές κάτω των 19 και κάτω 17.

Η πόρτα της ισχυρότερης χώρας του αραβικού κόσμου άνοιξε από τον άνθρωπο που λειτούργησε καταλυτικά στην πετυχημένη "ελληνοποίηση" του Κατάρ, τον Ζιάντ Σεχάντ. Η ομοσπονία και της Σαουδικής Αραβίας του ζήτησε να δώσει την δική του άποψη για τους Έλληνες προπονητές που θα ενίσχυαν το μεγαλόπνοο σχέδιο της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ