ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Λιβανέζα Ρεμπέκα Ακλ του ΠΑΟΚ στο Sport24.gr: "Σείστηκε η Βηρυττός"

Lebanese security officers run to the explosion scene that hit the seaport of Beirut, Lebanon, Tuesday, Aug. 4, 2020. Massive explosions rocked downtown Beirut on Tuesday, flattening much of the port, damaging buildings and blowing out windows and doors as a giant mushroom cloud rose above the capital.  (AP Photo/Hussein Malla)
Lebanese security officers run to the explosion scene that hit the seaport of Beirut, Lebanon, Tuesday, Aug. 4, 2020. Massive explosions rocked downtown Beirut on Tuesday, flattening much of the port, damaging buildings and blowing out windows and doors as a giant mushroom cloud rose above the capital. (AP Photo/Hussein Malla) AP

Η καλύτερη Λιβανέζα παίκτρια μπάσκετ που την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ, Ρεμπέκα Ακλ, περιγράφει στο Sport24.gr από τη Βηρυττό τη μεγάλη έκρηξη που συγκλόνισε την πρωτεύουσα του Λιβάνου αφήνοντας δεκαδες νεκρούς. (VIDEO)

Νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες και τεράστιες καταστροφές έχουν προκαλέσει σε μεγάλο μέρος της Βηρυττού δύο εκρήξεις το απόγευμα της Τρίτης (6/8) με τις εικόνες και τα video να κάνουν το γύρο του κόσμου.

Το Sport24.gr αναζήτησε τη Ρεμπέκα Ακλ, η οποία συγκλονίζει στην περιγραφή της. Η καλύτερη παίκτρια μπάσκετ της χώρας - πέρυσι αγωνίστηκε στις Εσπερίδες, ενω τη νέα σεζόν θα φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ - εξήγησε ότι κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει την ισχύ της έκρηξης.

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

"Συνέβη γύρω στις 18:00 το απόγευμα. Ακούσαμε έναν δυνατό και παράξενο θόρυβο, σείστηκε η πόλη μετά την έκρηξη. Στην αρχή νομίζαμε ότι έγινε μεγάλος σεισμόις. Μετά αρχίσαμε να μαθαίνουμε πληροφορίες. Ήμασταν μουδιασμένοι, δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Σύμφωνα με τα media η έκρηξη προήλθε από μια μεγάλη ποσότητα νιτρικού νατρίου και χημικών. Το σπίτι μου βρίσκεται σε απόσταση 7 χλμ. από το λιμάνι της Βηρυττού.

Το νιώσαμε έντονα. Σαν να ήταν πολύ κοντά μας. Όμως δεν υπήρχαν ζημιές στο σπίτι, βρίσκεται 7 χλμ μακριά από το λιμάνι", είπε στην επικοινωνία της με το Sport24.gr η Ρεμπέκα Ακλ.

Αξίζει να τονιστεί ότι αρκετές πρώην συμπαίκτριές της και άνθρωποι του μπάσκετ από την Ελλαδα ήλθαν αμέσως σε επαφή μαζί της για να μάθουν την κατάσταση. "Είσαι καλά;", ήταν η πιο συχνή ερώτηση για να δώσει η Λιβενέζα γκαρντ σε όλους καθησυχαστική απάντηση. Ήταν πολλά τα μηνύματα συμπαράστασης, γι αυτό και η Ακλ είπε ενα μεγάλο "ευχαριστώ στους Έλληνες για το ενδιαφερον και τη συμπαράσταση".

Τα βίντεο κατέγραψαν στιγμές μετά την πρώτη έκρηξη και ενώ μία στήλη καπνού φαίνεται να υψώνεται πάνω από το λιμάνι της πόλης, μία δεύτερη έκρηξη, τεράστια σε ισχύ προκαλεί μία απίστευτη καταστροφή.

Υπάρχουν μαρτυρίες για καταστροφές κτιρίων και σπασμένα τζάμια μίλια μακριά από το σημείο της έκρηξης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ο κρότος του ωστικού κύματος ακούστηκε μέχρι την Κύπρο, προκαλώντας ανησυχία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Γενικής Ασφάλειας του Λιβάνου, οι εκρήξεις οφείλονται στα υλικά που βρίσκονταν σε αποθήκες στο λιμάνι, τα οποία ήταν "εξαιρετικά εκρηκτικά" και κατασχεμένα πριν από χρόνια.

Photo credits: AP Photo/Hussein Malla, Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ