ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Ελλάδα ζήτησε το Προολυμπιακό Τουρνουά

Η Ελλάδα ζήτησε το Προολυμπιακό Τουρνουά

Η FIBA ανακοίνωσε τις χώρες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη διοργάνωση των τριών Προολυμπιακών Τουρνουά του επόμενου καλοκαιριού, με το όνομα της Ελλάδας να βρίσκεται μεταξύ αυτών.

Ένα περίπου μήνα μετά το φινάλε του Eurobasket, η FIBA ανακοίνωσε τις χώρες που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη διοργάνωση ενός εκ των τριών Προολυμπιακών Τουρνουά του 2016, περίπου δύο εβδομάδες πριν τη λήξη της σχετικής προθεσμίας. Η ανακοίνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας αποτελεί από μόνη της είδηση, αλλά αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία αν σκεφτεί κανείς πως μεταξύ των υποψηφίων χωρών βρίσκεται κι η Ελλάδα!

Μαζί με την Τσεχία, τη Γερμανία, το Ιράν, το Ισραήλ, την Ιταλία, το Μεξικό, τις Φιλιππίνες, τη Σερβία και την Τουρκία, η χώρα μας έχει μπει στον χορό για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Μέσα στα κριτήρια για να δώσει το "πράσινο φως" η FIBA πάντως υπάρχει κι η εγγύηση του 1.800.000 ευρώ , για να διασφαλίσει πως όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Κι εδώ είναι που προκύπτει το ερώτημα, κατά πόσο η ΕΟΚ έχει τη δυνατότητα να προσφέρει το συγκεκριμένο ποσό για να πάρει ένα από τα τρία τουρνουά στην Ελλάδα.

Πέραν αυτού, στα κριτήρια περιλαμβάνονται ακόμη οι υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις, το κομμάτι του μάρκετινγκ, όπως επίσης τα κέρδη που θα έχει η εκάστοτε χώρα από τη διοργάνωση του Προολυμπιακού.

Όπως ενημέρωσε η FIBA, οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή για το Προολυμπιακό μέχρι τις 11 Νοεμβρίου, οπότε και θα ξεκινήσει η αξιολόγηση του φακέλου κάθε χώρας, πριν παρθεί η οποιαδήποτε απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ