ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Αυστραλία U18 κέρδισε τη Ν.Ζηλανδία U18 και αναδείχθηκε... πρωταθλήτρια Ασίας

Η Αυστραλία U18 κέρδισε τη Ν.Ζηλανδία U18 και αναδείχθηκε... πρωταθλήτρια Ασίας

Η εθνική εφήβων της Αυστραλίας κέρδισε την αντίστοιχη της Νέας Ζηλανδίας στους Πανασιατικούς Αγώνες της Ταϊλάνδης και ανακυρήχθηκε πρωταθλήτρια Ασίας.

Πολύς κόσμος είναι πιθανό να μην το έχει προσέξει, αλλά από το 2017 κι έπειτα οι χώρες της Ωκεανίας (Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία), έχουν τοποθετηθεί από την FIBA στον τομέα της Ασίας για να υπάρχει περισσότερος ανταγωνισμός, αφού οι μικρότερες χώρες της Ωκεανίας δεν έχουν ομάδες. Το γεγονός αυτό βέβαια οδηγησε φέτος σε μία ενδιαφέρουσα εξέλιξη στους Πανασιατικούς Αγώνες U18 που διεξήχθηκαν στην Ταϊλάνδη.

Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία αποδείχθηκε ότι ήταν οι καλύτερες ομάδες του τουρνουά, με αποτέλεσμα να αναμετρηθούν στον τελικό, με τους Αυστραλούς να κατακτούν το χρυσό μετάλλιο, αφού κέρδισαν με 72-63!

Κορυφαίοι των νικητών ήταν τα τρία νέα μεγάλα ταλέντα της χώρας. Ο λόγος για τους Κόντι Στάτμαν (2.01 μέτρα, φόργουορντ - 17 πόντοι), Κάιλ Μπόουεν (Κάιλ Μπόουεν (2.03 μέτρα, φόργουορντ - 13 πόντοι και 10 ριμπάουντ) και Σάμσον Φρόλινγκ (2.12 μέτρα, φόργουορντ/σέντερ - 12 πόντοι και 6 ριμπάουντ), ενώ για τους Νεοζηλανδούς ο Μάξουελ Ντάρλινγκ (1.97 μέτρα, γκαρντ/φόργουορντ) είχε 20 πόντους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτός δεν είναι ο πρώτος τίτλος που κατακτά η Αυστραλία σε Πανασιατικούς Αγώνες σε οποιοδήποτε επίπεδο. Κι αυτό γιατί το 2017 είχε κατακτήσει την πρώτη θέση σε επίπεδο ανδρών στο FIBA Asia Cup, κερδίζοντας στον τελικό το Ιράν με 79-56!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ