ΜΠΑΣΚΕΤ

Δέκατη σερί νίκη στο Nick Galis Hall για τον Παναθηναϊκό

Δέκατη σερί νίκη στο Nick Galis Hall για τον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από το Nick Galis Hall, την ώρα που η Κηφισιά νικούσε τον Αρκαδικό. Ιδανική πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό στην Α1 Γυναικών. Τι έγινε στην Ελλάδα σε όλες τις κατηγορίες.

Ο Παναθηναϊκός φρόντισε να δώσει συνέχεια στην παράδοση που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια σε βάρος του Άρη, επικρατώντας στο "σπίτι" των "κίτρινων" με 76-70 . Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς ξεπέρασε τις δυσκολίες των τριών πρώτων δεκαλέπτων και με τον Τζέιμς Γκιστ να δηλώνει "παρών" στην τελευταία περίοδο , πήρε το δίποντο.

Με νίκη ξεκίνησε τη φετινή αγωνιστική περίοδο η Κηφισιά, που άφησε πίσω της τον Αρκαδικό (68-66) . Οι νεοφώτιστοι είχαν τη δυνατότητα να πάρουν την εκτός έδρας νίκη, αλλά το σουτ του Μάτι Νουουτίνεν στην εκπνοή δεν βρήκε τον στόχο.

Η ηρεμία επέστρεψε στην ΑΕΚ, μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ (65-53) στο ντέρμπι των "δικεφάλων". Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα πέτυχε δώδεκα αναπάντητους πόντους στα τελευταία τέσσερα λεπτά του αγώνα, για να φτάσει στη νίκη. Αυτό που κρατούν στην "Ένωση", πλην της νίκης, είναι η επιστροφή των Μαρκ Κάρτερ και Ντούσαν Σάκοτα στη δράση, μετά το πρόβλημα τραυματισμών που είχαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ έχασε τον Απόλλωνα Τσόχλα με βαρύ διάστρεμμα .

Τη νίκη της ημέρας (10/10) πήραν τα Τρίκαλα. Οι Θεσσαλοί πέρασαν νικηφόρα από την έδρα του Κοροίβου (64-73) χάρη στην ανατροπή που πέτυχαν στην τελευταία περίοδο, με τον Γιώργο Τσιάρα να βάζει την "υπογραφή" του στη νίκη της ομάδας του. Την ίδια ώρα, η Καβάλα χρειάστηκε το -σχεδόν buzzer beater- τρίποντο του Τσαβντάρ Κοστόφ με 0.5'' να μένουν στο παιχνίδι για να κάμψει την αντίσταση του Λαυρίου. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν "καθαρίσει" το παιχνίδι λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, αλλά ο Ουσμάν Κρουμπαλί απέτυχε να βρει τον στόχο (δις) από τη γραμμή των βολών.

Στο έτερο ντέρμπι της επαρχίας, το Ρέθυμνο επέβαλε τον δικό του νόμο απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών (87-73) . Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, παρά το γεγονός πως ο Τόνι Μέιερ (31 πόντοι με 5/5 τρίποντα) έκανε ό,τι περνούσε από το... χέρι του για να αλλάξει τα δεδομένα της αναμέτρησης.

Στην Α2 κατηγορία, τώρα, ο Προμηθέας Πατρών και η Κύμη έκαναν το 2/2 αποδεικνύοντας στους αντιπάλους τους (Λιβαδειά και Φίλιππος Βέροιας, αντίστοιχα...) πως έχουν το πάνω χέρι όσον αφορά την είσοδο στα πλέι οφ -και γιατί όχι την άνοδο στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Από κοντά κι ο Φάρος Κερατσινίου που άλωσε την έδρα του Παγκρατίου .

Τη δεύτερη σερί νίκη στη Β' Εθνική πέτυχε ο Πανιώνιος , που άφησε πίσω του τον Παπάγου. Οι "κυανέρυθροι" αντέδρασαν στην αντεπίθεση των φιλοξενούμενων και χάρη στο καθοριστικό τρίποντο του Νίκου Μίχαλου στα 30'' για το φινάλε, πήραν το δεύτερο σερί ροζ φύλλο αγώνα.

Όσο για την πρεμιέρα της Α1 Γυναικών, ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι απέναντι στον Πρωτέα Βούλας (74-60) , ενώ ο ΠΑΟΚ έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στον Ιπποκράτη Κω, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις που υπήρχαν. Παρεμπιπτόντως, ο Ολυμπιακός έκανε πρεμιέρα στο γυναικείο μπάσκετ , κατακτώντας με άνεση τους δύο βαθμούς της νίκης απέναντι στη Νίκη Λευκάδας.

Στην Α2 Γυναικών, ξεχώρισε η νίκη της Αγίας Παρασκευής επί των Μελισσίων . Πλην όμως η πρεμιέρα στιγματίστηκε από τον τραυματισμό της Έλλης Καλομιτσίνη που προκάλεσε τη διακοπή του αγώνα του Παναθλητικού με τις Σέρρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ