ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιούζνο Σακχάλιν: Μία ρωσική ομάδα με... ιαπωνικές ρίζες, αντίπαλος του Άρη σε φιλικό

Γιούζνο Σακχάλιν: Μία ρωσική ομάδα με... ιαπωνικές ρίζες, αντίπαλος του Άρη σε φιλικό
EUROKINISSI

Ο Άρης θα αντιμετωπίσει σήμερα (22/9) σε φιλικό κεκλεισμένων των θυρών την ρωσική Γιούζνο Σακχαλίν, ωστόσο το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι η ιστορία της πόλης του αντιπάλου των "κιτρινων".

Ο Άρης αναμένεται σήμερα (22/9) να αντιμετωπίσει την ρωσική Γιούζνο Σακχαλίν - στο προπονητικό επιτελείο της οποίας βρέθηκε στο ξεκίνημα της περασμένης σεζόν ο Δημήτρης Γαλάνης - σε φιλικό παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών. Ενώ όμως από αυτό το φιλικό αυτό δύσκολα θα υπάρξουν ασφαλή συμπεράσματα για τον Σούλη Μαρκόπουλο, είναι μία καλή αφορμή για να ρίξει κάποιος μία ματιά στην πόλη Γιούζνο-Σακχαλίνσκ όπου έχει έδρα η αντίπαλος του Άρη και την ιστορία της.

Η Γιούζνο-Σακχαλίνσκ λοιπόν είναι μία πόλη του νησιού Σαχκαλίν, σε ένα από τα ανατολικότερα μέρη της Ρωσίας. Ήταν μία αποικία της Ρωσίας που δημιουργήθηκε Ρώσους κρατούμενους το 1882 με την ονομασία Βλαντιμιρόβκα. Μετά το τέλος του Ρωσο-Ιαπωνικού πολέμου ωστόσο (1904-1905) πέρασε στα χέρια της Ιαπωνίας ως μέρος της συνθήκης του Πόρτσμουθ το 1905 και παρέμεινε ιαπωνικό μέρος μέχρι και το 1946 με την ονομασία Τογιοχάρα. Τότε ήταν που άλλαξαν εκ νέου τα δεδομένα.

Κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου, στρατεύματα της Σοβιετικής Ένωσης κατέλαβαν μέρος του νησιού. Αποτέλεσμα ήταν τελικά μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου πολέμου να περάσει το νησί στην Σοβιετική Ένωση το 1946, παίρνοντας το όνομα Γιούζνο Σακχαλίνσκ, το οποίο διατηρεί μέχρι και σήμερα. Ιδού και στο στίγμα της πόλης της ομάδας που θα αντιμετωπίσει ο Άρης στο Google Maps:

Γιούζνο Σακχάλιν: Μία ρωσική ομάδα με... ιαπωνικές ρίζες, αντίπαλος του Άρη σε φιλικό
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ