ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιατί η Βραζιλία θέλει τον Γιαννάκη

Γιατί η Βραζιλία θέλει τον Γιαννάκη

Η Βραζιλία θέλει τον Παναγιώτη Γιαννάκη για full time προπονητή σε όλα τα επίπεδα. Έγινε η επίσημη κρούση. Ποιος ο ρόλος του Σταύρου Ελληνιάδη στις συζητήσεις.

Η βραζιλιάνικη Ομοσπονδία μπάσκετ θέλει να δώσει στον Παναγιώτη Γιαννάκη τα "κλειδιά" των Εθνικών ομάδων, γι αυτό και του ζήτησε να αναλάβει εξ ολοκλήρου όλο το οικοδόμημα της Σελεσάο.

Ο Ελληνας προπονητής έχει μπροστά του μια ενδιαφέρουσα προοπτική και ήδη οι πρώτες επαφές έχουν γίνει. Πλέον οι δύο πλευρές θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και θα συζητήσουν όλες τις λεπτομέρειες της πιθανής συνεργασίας τους, κάτι βέβαια που θέλει αρκετή δουλειά μέχρι να ξεκαθαρίσει όλη η κατάσταση. Κι αυτό γιατί οι Βραζιλιάνοι θέλουν τον Γιαννάκη full time για τα επόμενα δύο χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να μετακομίσει στην Λατινική Αμερική και να μείνει εκεί.

Η συνεργασία, δηλαδή, δεν θα έχει να κάνει μόνο με τις υποχρεώσεις της Εθνικής Ανδρών, αλλά θα κληθεί να οργανώσει τα πάντα. Να βρει και να αναδείξει νέους παίκτες παρακολουθώντας τους καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, γι αυτό και πρέπει να μείνει μόνιμα εκεί. Ή τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια.

Πώς έγινε η επαφή

Πώς έφτασαν οι Βραζιλιάνοι στον Παναγιώτη Γιαννάκη; Σημαντική θέση στην Ομοσπονδία της Βραζιλίας έχει πάρει ο Μαρσέλο Σόουζα. Το όνομά του δεν λέει και πολλά στην Ελλάδα, εκτός αν σας πάμε λίγο πιο μακριά. Συγκεκριμένα στα μέσα της περασμένης δεκαετίας, όταν ο Ολυμπιακός απέκτησε τον ταλαντούχο Αντονι Σόουζα, ο οποίος σε ηλικία 14 ετών είχε αποκτηθεί από τους ερυθρόλευκους με την προοπτική να ενισχύσει μελλοντικά την ανδρική ομάδα.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε, όμως έμεινε η φιλία ανάμεσα στον Σταύρο Ελληνιάδη - τότε μάνατζερ του Ολυμπιακού - και τον Μαρσέλο Σόουζα, πατέρα του Αντονι Σόουζα. Ο Μαρσέλο Σόουζα, λοιπόν, επικοινώνησε πριν από μερικές ημέρες με τον Ελληνιάδη και του ζήτησε να μάθει αν ενδιαφέρεται ο Γιαννάκης να αναλάβει την Εθνική Βραζιλίας. Ο Δράκος απάντησε καταφατικά, ήρθε η επικοινωνία με την Βραζιλιάνικη Ομοσπονδία και πλέον πρέπει οι δύο πλευρές να καθίσουν και να συζητήσουν.

Σημαντική λεπτομέρεια: Αν ο Γιαννάκης πει το "ναι" στην Βραζιλία, τότε δεν θα μπορεί να δουλέψει σε σύλλογο. Και εσχάτων υπάρχει πληροφορία ότι βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με μεγάλη ελληνική ομάδα. Εκτός αν δεν επιμείνουν για full time στη Βραζιλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ