ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Η Bundesliga αντιγράφει το μοντέλο της Liga Endesa

CHAMPIONS LEAGUE / ΑΕΚ - ΜΠΟΥΡΓΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΑΕΚ - ΜΠΟΥΡΓΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Απριλίου για το μέλλον της σεζόν στην Bundesliga έφερε αποτέλεσμα, με δημοσίευμα να κάνει λόγο για πλάνο εφάμιλλο με αυτό που αποφασίστηκε στη Liga Endesa.

Η τάση που υπήρχε τις προηγούμενες ημέρες στη Γερμανία αναφορικά με την ολοκλήρωση της σεζόν έπαιξε σημαντικό ρόλο προκειμένου να προκύψει συμφωνία σχετικά με τον τρόπο που μπορεί αυτό να επιτευχθεί. Αυτό αναφέρουν τουλάχιστον γερμανικά δημοσιεύματα, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης μεταξύ των ομάδων.

Οι ομάδες της Bundesliga φέρονται να ήρθαν σε συμφωνία προκειμένου να ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος με τρόπο εφάμιλλο με αυτόν της Liga Endesa. Όπερ και σημαίνει με τη συμμετοχή δέκα ομάδων (στην Ισπανία βέβαια αποφασίστηκε να παίξουν δώδεκα), που θα χωριστούν σε δύο γκρουπ των πέντε. Κι από εκεί θα προκύψουν τα ζευγάρια των προημιτελικών, των ημιτελικών, κι εν συνεχεία, αυτό του τελικού (μονοί αγώνες).

Οι δέκα ομάδες που θα επιστρέψουν στα γήπεδα θα είναι οι: Μπάγερν Μονάχου, Λούντβιχσμπουργκ, Κράιλσχαϊμ, Άλμπα Βερολίνου, Όλντενμπουργκ, Ράστα Βέχτα, Μπάμπεργκ, Γκέτιγκεν, Ουλμ και Φράπορτ. Όσο για το μέρος που θα συγκεντρωθούν; Θα αποφασιστεί σε νέα τηλεδιάσκεψη, τη Δευτέρα 4 Μαΐου. Από την άλλη, αποφασίστηκε να μην υπάρχει υποβιβασμός. Οι αγώνες θα γίνουν βέβαια μόνο σε περίπτωση που διασφαλιστεί ότι όλοι θα είναι απόλυτα ασφαλείς, ενώ η διεξαγωγή τους θα γίνεται κεκλεισμένων των θυρών.

Στόχος της BBL είναι να έχει ολοκληρωθεί η σεζόν, ακόμη και με αυτή τη μορφή, έως τις 30 Ιουνίου, δεδομένου ότι υπολογίζεται πως οι αγώνες δεν θα διαρκέσουν περισσότερες από τρεις εβδομάδες -με ένα εύλογο χρονικό διάστημα να προηγείται για την προετοιμασία των ομάδων.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ