ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga: Η Λίγκα απαγορεύει οποιαδήποτε πολιτική τοποθέτηση

EUROLEAGUE / ΜΠΑΓΕΡΝ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΜΠΑΓΕΡΝ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Bundesliga, Στέφαν Χολτζ, δήλωσε ότι απαγορεύεται οι παίκτες να πάρουν θέση για τον ρατσισμό και άλλα παρόμοια ζητήματα στη διάρκεια των αγώνων.

Η Bundesliga είναι μία από τις τρεις μεγάλες ευρωπαϊκές λίγκες που θα ολοκληρώσει τη σεζόν στο παρκέ (μαζί με τη Liga Endesa και τη Winner League), με τους παίκτες και τις ομάδες να προετοιμάζονται για την τελική ευθεία. Δέκα ομάδες (Μπάγερν, Άλμπα Βερολίνου, Λούντβιχσμπουργκ, Κράιλσχαϊμ, Όλντενμπουργκ, Μπάμπεργκ, Ράστα Βέχτα, Ουλμ, Γκέτινγκεν και Φράπορτ) θα ριχτούν στη μάχη στο Audi Dome του Μονάχου με στόχο την κατάκτηση του τροπαίου στη Γερμανία.

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των αγώνων όμως (το πρώτο τζάμπολ έχει οριστεί για το Σάββατο 6 Ιουνίου), ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Bundesliga έκανε δηλώσεις που ήδη έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη Γερμανία. Ο Στέφαν Χολτζ δήλωσε πως " πολιτικές τοποθετήσεις την ώρα της λειτουργίας του πρωταθλήματος (εννοεί εν μέσω αγώνων) δεν επιτρέπονται, είτε λεκτικά είτε με άλλο τρόπο. Όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, έτσι κι εμείς έχουμε την ίδια λογική: βρισκόμαστε στον αθλητισμό και δεν μπορούν να γίνονται πολιτικές τοποθετήσεις προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, οπότε δεν ανοίγουμε τη συγκεκριμένη πόρτα. Θα το καταλάβουμε όμως αν το θέμα αυτό έχει να κάνει με τους παίκτες από τις ΗΠΑ".

Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες, με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στις ΗΠΑ, αρκετοί ποδοσφαιριστές των ομάδων της Bundesliga εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια του θύματος και τους διαδηλωτές στις ΗΠΑ. Χαρακτηριστικότερα ήταν τα παραδείγματα των Μάρκους Τουράμ (Γκλάντμπαχ), Γουέστον ΜακΚένι (Σάλκε) και Τζέιντον Σάντσο (Ντόρτμουντ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

O Τουράμ δεν γονάτισε μπροστά στον ρατσισμό

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ