ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga: Άλλαξε την απόφαση για την τιμωρία των παικτών

EUROLEAGUE / ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Μέσα σε λίγες ώρες η Bundesliga πήρε πίσω την απαγόρευση που επέβαλλε νωρίτερα στους παίκτες να τοποθετούνται για τον ρατσισμό και άλλα παρόμοια ζητήματα στη διάρκεια των αγώνων.

Θύελλα αντιδράσεων στη Γερμανία και όχι μόνο, προκάλεσαν οι δηλώσεις του Στέφαν Χολτζ όπου απαγόρευε τις πολιτικές τοποθετήσεις των παικτών εν μέσω αγώνων. Μάλιστα, το γεγονός αυτό δεν έμεινε ασχολίαστο και από τον GM της Μπάγερν Μονάχου. " Σε μία στιγμή που διακυβεύεται η αλληλεγγύη και η ενότητα, κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει στους παίκτες να εκφραστούν. Όταν είσαι κατά του ρατσισμού δεν είναι πολιτική έκφραση, αλλά μία στάση ζωής. Είμαστε σίγουροι πως οι παίκτες μας γνωρίζουν ποιες είναι οι αξίες του ίδιου του μπάσκετ και ειδικότερα του συλλόγου μας και των ανθρώπων του συλλόγου απέναντι σε ένα τόσο σημαντικό θέμα" τόνισε ο Μάρκο Πέσιτς.

Οι αντιδράσεις που προέκυψαν είχαν ως συνέπεια λίγες ώρες αργότερα, ο εκτελεστικός διευθυντής της Bundersliga να πάρει πίσω αυτή την απόφαση. " Οι αθλητές ενδιαφέρονται κυρίως να κάνουν μία δήλωση ενάντια στον ρατσισμό κι όχι ενάντια σε πολιτικές πεποιθήσεις. Γι' αυτό φυσικά δεν θα τιμωρήσουμε κανέναν σ' αυτή τη διαδικασία", ανέφερε στο μήνυμα του ο Χολτζ ο οποίος έσπευσε να διορθώσεις το λάθος του λίγες ημέρες πριν από την επανέναρξη του γερμανικού πρωταθλήματος.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ