ΜΠΑΣΚΕΤ

FIBA: Υιοθετεί την "φούσκα" για τα παράθυρα Νοεμβρίου - Φεβρουαρίου

FIBA: Υιοθετεί την "φούσκα" για τα παράθυρα Νοεμβρίου - Φεβρουαρίου
EUROKINISSI

Η FIBA ανακοίνωσε πως τα παιχνίδια των προκριματικών για Νοέμβριο και Φεβρουάριο θα διεξαχθούν σε "φούσκα" προκειμένου να περιορίσει τις μετακινήσεις των αποστολών.

Το παράδειγμα του ΝΒΑ και της "φούσκας" του Ορλάντο αποφάσισε να υιοθετήσει η FIBA σε ό,τι αφορά στους αγώνες των προκριματικών για τις διεθνείς διοργανώσεις της. Η παγκόσμια ομοσπονδία ανακοίνωσε την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου πως τα παιχνίδια των δύο επόμενων παραθύρων (Νοέμβριος 2020, Φεβρουάριος 2021) δεν θα γίνουν βάσει του προγράμματος που είχε ανακοινωθεί από πέρσι, αλλά σε "φούσκες" που θα αποφασιστούν το προσεχές διάστημα.

Συγκεκριμένα, η FIBA ενημέρωσε πως:

1) όλοι οι αγώνες των δύο παραθύρων θα διεξαχθούν σε "φούσκες" (αντί για εντός και εκτός έδρας αγώνες), έπειτα από συμφωνία που θα υπάρξει με τους εκάστοτε οικοδεσπότες και σε απόλυτη συνεργασία με τις τοπικές υγειονομικές και πολιτικές αρχές, αλλά και τα πρωτόκολλά της.

2) κάθε "φούσκα" θα περιλαμβάνει τέσσερις ή οκτώ ομάδες (σε ένα ή δύο προκριματικά γκρουπ), με τον οικοδεσπότη να ανακοινώνεται το προσεχές διάστημα.

Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα είναι στον ίδιο προκριματικό όμιλο με Βουλγαρία, Βοσνία και Λετονία, έχοντας κάνει το 2/2 στα πρώτα παιχνίδια που έγιναν πριν από την έξαρση της πανδημίας.

Το δεύτερο παράθυρο είναι προγραμματισμένο από τις 23 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου 2020, ενώ το τρίτο -και τελευταίο- από τις 15 έως 23 Φεβρουαρίου 2021.

Λόγω της μετάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021 (μετά την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού), το EuroBasket μετατέθηκε κατά ένα χρόνο και θα διεξαχθεί από την 1η έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2022.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ