ΜΠΑΣΚΕΤ

Φασούλας: "Είναι και πολιτικό, όχι μόνο αθλητικό το θέμα με την EuroLeague"

Φασούλας: "Είναι και πολιτικό, όχι μόνο αθλητικό το θέμα με την EuroLeague"
EUROKINISSI

Ο Παναγιώτης Φασούλας σχολίασε την ανακοίνωση της EuroLeague για την επίθεση στους διαιτητές του Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα, τονίζοντας ότι αν η Ελλάδα χαρακτηρίζεται επικίνδυνη χώρα τοτε το θέμα δεν είναι μονο αθλητικό, αλλά και πολιτικό.

Η επίθεση που έγινε στο ταξί που επέβαιναν οι διαιτητές του αγώνα Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα, οδήγησαν σε ανακοίνωση της EuroLeague, η οποία απείλησε ανοιχτά με μεταφορά των αγώνων εκτός Ελλάδας αν συμβεί κάτι παρόμοιο. Ο Παναγιώτης Φασούλας σχολίασε την ανακοίνωση με δηλώσεις του στο Mega, τονίζοντας οτι αν η EuroLeague χαρακτηρίζει την Ελλάδα επικίνδυνη χώρα, τότε το θέμα ξεφεύγει πλέον από τα αθλητικά όρια.

Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Φασούλας τόνισε: Θα πρέπει να απασχολήσει πολιτικά τη χώρα και όχι αθλητικά. Το λέω για όλες τις ομάδες. Αν η EuroLeague λέει ότι είμαστε μία επικίνδυνη χώρα, τότε δεν πρέπει να δούμε το θέμα μόνο αθλητικά, αλλά και πολιτικά".

Αναφερόμενος στην συνέχεια στην υποψηφιότητά του για το Δ.Σ της ΕΟΚ την οποία ανακοίνωσε με συνέντευξή του στο Sport24.gr, τόνισε: " Το μπάσκετ μας έβγαλε στην επιφάνεια και είναι ένα άθλημα πάνω από εμάς. Δεν χωράνε τόσο μεγάλες συγκρούσεις. Είμαι στη λογική της μη επίθεσης και της σύγκλισης ιδεών. Η μονιμότητα φέρνει κορεσμό και επανάπαυση".

Σχετικά με τις κινήσεις που έχει στο μυαλό του να κάνει για να σβήσει την καχυποψία για την διαιτησία, σχολίασε: " Αυτό θα γίνει αν η διαιτησία αρχίσει και λειτουργεί σε συνεργασία των φορέων, ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ. Να γίνεται αξιολόγηση και οι ομάδες να έχουν καλή πίστη απέναντι στην διαιτησία. Θα πρέπει να υποβιβάζονται και οι διαιτητές. Έχουμε πολλούς καλούς διαιτητές, πρέπει να τους δείχνουμε εμπιστοσύνη και πρέπει να τους αφαιρέσουμε το βάρος της καχυποψίας".

Ολοκληρώνοντας, υποστήριξε σχετικά με το τι χρειάζεται για να πάει μπροστά το μπάσκετ: " Θέλει συζήτηση πάνω σε προγραμματικό σχέδιο. Σημασία έχει ότι πρέπει να γίνουν πέντε πράγματα όποιος και αν είναι ο Πρόεδρος. Στη διαιτησία, στην ανάπτυξη του μπάσκετ, στην Εθνική ομάδα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ