ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός - Ρίγα 51-70: Νέα ήττα για τις ερυθρόλευκες

WOMEN EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΡΙΓΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
WOMEN EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΡΙΓΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

O Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό της Ρίγα στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης της 5ης αγωνιστικής της EuroLeague Γυναικών και ηττήθηκε με 70-51.

Η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού στην 5η "στροφή" της EuroLeague δεν κατάφερε να πάρει την πρώτη νίκη στην ιστορία της στην διοργάνωση, καθώς η πιο ισχυρή Ρίγα επικράτησε των ερυθρολεύκων με 70-51.

Η Ρίγα έφυγε νικήτρια από το ΣΕΦ, καθώς στο δεύτερο ημίχρονο πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης κι εγκλωβίζοντας τις αντιπάλους της στην άμυνά της έφτασε στην επικράτηση. O Ολυμπιακός πλέον υποχώρησε στο 0-5, ενώ οι φιλοξενούμενες ανέβηκαν στο 3-2.

Η Λακέντρα Τζόνσον ήταν η καλύτερη παίκτρια του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στη συνέχεια έμεινε από δυνάμεις, ενώ ο Γιώργος Παντελάκης - δεν έδωσε χρόνο συμμετοχής στην "λαβωμένη" Άννα Σπυριδοπούλου - είδε την Άννα Νίκη Σταμολάμπρου να πραγματοποιεί θετική εμφάνιση.

Οι γηπεδούχες στη μεγαλύτερη διάρκεια της πρώτης περιόδου οδήγησαν το ματς εκεί όπου ήθελαν, καθώς έδειχναν ιδιαίτερη προσήλωση στα αμυντικά τους καθήκοντα και είχαν το έλεγχο των ριμπάουντ και του ρυθμού. Ο Ολυμπιακός διατήρησε σταθερά ένα προβάδισμα σε όλη την διάρκεια της πρώτης περιόδου και παρότι η Ρίγα πλησίασε στο -1 (15-14) βρίσκοντας λύσεις από την γραμμή των βολών. Οι ερυθρόλευκες, όμως, έτρεξαν σερί 4-0 από τις Σταμολάμπρου και Σταμολάμπρου στα τελευταία 27 δευτερόλεπτα έκλεισε το δεκάλεπτο στο +5 (19-14).

Η Τζόνσον, η κορυφαία παίκτρια του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο, στις αρχές της δεύτερης περιόδου έμεινε στον πάγκο για να πάρει "ανάσες", γεγονός που δεν έμεινε ανεκμετάλλευτο από τις φιλοξενούμενες. Η Ρίγα με σερί 0-8 πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα (19-22, 12') και άμεσα στο παρκέ επέστρεψε η Τζόνσον. Η συνέχεια της περιόδου βρήκε τις ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ, ενώ στο δεύτερο μισό του δεκαλέπτου η ένταση του αγώνα και οι... μάχες σώμα με σώμα των παικτριών, όλο και αυξάνονταν. Η Ρίγα έδειξε να επηρεάζεται λιγότερο από τον Ολυμπιακό, ο οποίος, όμως, με buzzer beater τρίποντο της Παυλοπούλου μείωσε σε 31-34 στο 20'.

Οι φιλοξενούμενες στην τρίτη περίοδο έμειναν σταθερά σε θέση οδηγού, καθώς εγκλώβισαν στην άμυνά της τους την Τζόσνον. Ο Ολυμπιακός μάλιστα βρέθηκε τρεις φορές στο -8. Η πρώτη ήταν στο 23', αλλά οι Σταμάτη και Κοσμά μείωσε σε 37-39. Η δεύτερη ήταν στα μισά της περιόδου (37-45) και η τρίτη φορά ήταν στο φινάλε του δεκαλέπτου, όταν η ανεβασμένη στο δεύτερο ημίχρονο Πέντι έγραψε το 39-47.

Ο Ολυμπιακός στις αρχές της τέταρτης περιόδου είδε την Ρίγα να ξεφεύγει με 14 πόντους (31-55), ενώ την ίδια στιγμή συνέχισε να μην βρίσκει λύσεις στην άμυνα των αντιπάλων του, οι οποίες φρόντισαν η Τζόνσον να μείνει στα... ρηχά.Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η Πουλβέρν έδωσε λύσεις στην Ρίγα, η οποία με σερί 0-11 από το 35.20 ως το 39' προηγήθηκε με 22 πόντους (48-70) κι εντέλει επικράτησε με 70-51.

Διαιτητές: Τσέκοβ (Βουλγαρία), Τσαβάρα (Βοσνία Ερζεγοβίνη), Σταν (Ρουμανία).

Δεκάλεπτα: 19-14, 31-34, 39-47, 51-70.

Ολυμπιακός (Παντελάκης): Κοσμά 5 (1), Μάζιτς 4, Νικολοπούλου 2, Σταμολάμπρου 9, Τόμας 5 (1), Τζόνσον 13 (5/11 βολές, 12 ριμπάουντ), Παυλοπούλου 5 (1), Σωτηρίου, Σταμάτη 8 (1).

Ρίγα (Ζίμπαρτς): Μπάσκο 8, Εγκλίτ 2, Κρεσλίνα 7 (1), Κουλίτε, Μπρούμερμαν, Πέντι 17 (3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Πουλβέρε 18 (1), Σλότερ 12 (10 ριμπάουντ), Βιτόλα 6.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ