ΜΠΑΣΚΕΤ

Ερυθρός Αστέρας - Μπουντούτσνοτ: Το χρονικό του χάους στο Βελιγράδι

Ερυθρός Αστέρας - Μπουντούτσνοτ: Το χρονικό του χάους στο Βελιγράδι

Τα επεισόδια στην Ποντγκόριτσα εξόργισαν τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα, που "έβαλαν φωτιά" στο πέμπτο ματς της σειράς των τελικών της Αδριατικής Λίγκας. Διαβάστε όσα έγιναν στη Χάλα Πιονίρ (VIDEO).

Η δράση φέρνει αντίδραση και η βία οδηγεί σε ακόμη χειρότερες καταστάσεις. Ο Ερυθρός Αστέρας έκανε εύκολα το 2-0 στη σειρά των τελικών της Αδριατικής Λίγκας, ωστόσο από τη στιγμή που έφτασε στην Ποντγκόριτσα, μέχρι να φύγει από αυτή, έζησε πολύ δύσκολες ώρες και μέρες. Η ομάδα του Μαυροβουνίου ισοφάρισε στο 2-2 μέσα σε ένα σκηνικό έντασης και τρομοκρατίας, με αποτέλεσμα ο κόσμος της ομάδας του Βελιγραδίου να δημιουργήσει μια ακόμη πιο ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στο Βελιγράδι.

Η αποστολή της Μπουντούτσνοστ έφτασε περίπου στις 18:00 (ώρα Ελλάδας) στην ιστορική Χάλα Πιονίρ, με τον Νόρις Κόουλ να βγαίνει πρώτος για τα αναγνωριστικά σουτάκια. Ο Αμερικανός δις πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Μαϊάμι Χιτ άκουγε για αρκετή ώρα έναν άνδρα που βρισκόταν στη βάση της μπασκέτας να τον βρίζει, του πέταξε μια μπάλα στα πόδια και εκεί η ένταση γενικεύθηκε με τα πρώτα αντικείμενα να πέφτουν στο παρκέ και τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας. Στο μεταξύ, οι Σέρβοι που γέμισαν κάθε γωνιά του γηπέδου 50 λεπτά πριν από το τζάμπολ φώναζαν "σκοτώστε τους, σκοτώστε τους", δίνοντας πολιτική/εθνικιστική χροιά στην αναμέτρηση καθώς αποκαλούσαν "Αλβανούς" τους παίκτες της Μπουντούτσνοστ.

Όταν οι αθλητές του Γιάσμιν Ρέπεσα βγήκαν για την... επίσημη προθέρμανσή τους, μια ομάδα 5-6 ανδρών τους περίμενε στο κέντρο του γηπέδου . Αν και δεν υπήρξαν σώμα με σώμα επαφές, οι συγκεκριμένοι οπαδοί κλώτσησαν μπάλες πάνω στους παίκτες της Μπουντούτσνοστ, που την ίδια στιγμή έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να αποφύγουν τα δεκάδες αντικείμενα που εκτοξεύονταν από κάθε σημείο της εξέδρας. Η αποστολή της Μπουντούτσνοστ αποχώρησε στα αποδυτήρια, οι παράγοντες της ομάδας καταγγέλουν πως δέχθηκαν κέρματα, μπαταρίες, πέτρες, μπουκάλια, αναπτήρες, ένα τούβλο (!) ακόμη και μια καρέκλα που χτύπησε τον Νέμανια Γκόρντιτς!

" Στηρίξτε την ομάδα και μην απαντάτε στις προκλήσεις. Πρέπει να γίνει το ματς και να κερδίσουμε τη συμμετοχή μας στη EuroLeague. Μην πετάξετε άλλα αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο" έλεγε από μικροφώνου ο παράγοντας του Ερυθρού Αστέρα, Νεμπόισα Ίλιτς.

Στις 20:42 κι αφού ο αρχηγός του Ερυθρού Αστέρα, Μπράνκο Λάζιτς, ζήτησε από τον κόσμο να ηρεμήσει για να διεξαχθεί η αναμέτρηση (οι διαιτητές σκέφτονταν την αναβολή του για το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης και μάλιστα σε άδειο γήπεδο), η Μπουντούτσνοστ γύρισε στο παρκέ για την προθέρμανσή της. Οι παίκτες της ενημέρωσαν τους διαιτητές πως δέχονταν φτυσιές και αντικείμενα από οπαδούς που βρίσκονταν πλευρικά του πάγκου τους, ούτε αυτή τη φορά όμως υπήρξε αναβολή του πέμπτου τελικού που ξεκίνησε στις 20:57, με καθυστέρηση σχεδόν μιας ώρας.

Για σκανδαλώδεις αποφάσεις των διαιτητών κάνουν λόγο έγκυρα ΜΜΕ της Σερβίας και μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση των ανθρώπων της Μπουντούτσνοστ που έμεινε στη Χάλα Πιονίρ, βγήκε για να αγωνιστεί μετά απ' όσα έγιναν και θα έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες που επικράτησαν στο Βελιγράδι. Όπως έχουν κάθε δικαίωμα και οι αθλητές του Μίλαν Τόμιτς για να διαμαρτύρονται για όσα έζησαν στην Ποντγκόριτσα, εντός κι εκτός γηπέδου, ακόμη και στο ξενοδοχείο όταν προσπαθούσαν να ξεκουραστούν για τις δύο αναμετρήσεις στη Μοράτσα.

Δείτε μερικά χαρακτηριστικά videos από τη Χάλα Πιονίρ:





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ