ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΟΚ: "Το ελληνικό μπάσκετ θρηνεί για τον Δενδρινό"

ΕΟΚ: "Το ελληνικό μπάσκετ θρηνεί για τον Δενδρινό"

Με ανακοίνωση της η ΕΟΚ εξέφρασε τα θερμά της συλληπτήρια για τον θάνατο του Μάνη Δενδρινού, ο οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 65 ετών. Ανακοινώσεις από ΕΣΑΚΕ, ΠΣΑΚ και ΣΕΠΚ.

Τα θερμά της συλληπτήρια εξέφρασε η Ελληνική Ομοσπονδία για τον θάνατο του Μάκη Δενδρινού, ο οποίος όντας προπονητής της Εθνικής μας ομάδας την οδήγησε στην 4η θέση του Μουντομπάσκετ του 1994 στον Καναδά.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

"Το ελληνικό μπάσκετ θρηνεί για το θάνατο του Μάκη Δενδρινού σε ηλικία 65 ετών και ύστερα από τρίμηνη «μάχη» επιβίωσης που έδωσε, μετά από οξύ έμφραγμα που υπέστη τον προηγούμενο Ιούνιο.

Ο Μάκης Δενδρινός είχε διατελέσει δεύτερος προπονητής στην Εθνική Ανδρών στην διετία 1992-94 και εν συνεχεία ανέλαβε την θέση του πρώτου προπονητή, καθοδηγώντας το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του ΄94 (Τορόντο, 4θέση), στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του ’95 (Αθήνα, 4θέση) και στην πρώτη συμμετοχή της Εθνικής σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το ’96 (Ατλάντα, 5θέση).

Η διοίκηση της ΕΟΚ εκφράζει την οδύνη της και συλλυπείται θερμά την σύζυγο του και στα δυο παιδιά του, ενώ θα καταθέσει στεφάνι στην νεκρώσιμο ακολουθία που θα τελεσθεί την Τετάρτη (21/10), στις 11.30 στο Νεκροταφείο του Βύρωνα".

ΕΣΑΚΕ: "Θλίψη για την απώλεια του Μάκη Δενδρινού"

"To Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Γιώργος Χαλβατζάκης εκφράζουν την βαθιά θλίψη τους για την απώλεια του Μάκη Δενδρινού και τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του.

Ο Μάκης Δενδρινός ήταν από τις κορυφαίες μορφές του ελληνικού μπάσκετ τα τελευταία 50 χρόνια και θα τον θυμόμαστε πάντα όχι μόνο για την προσφορά του στο άθλημα μας αλλά και για το ήθος του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Μάκη Δενδρινού πριν από τις αναμετρήσεις της προσεχούς (3ης) αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ".

ΣΕΠΚ: "Καλό ταξίδι Μάκη..."

"Εδώ και σχεδόν τέσσερις μήνες ο Μάκης Δενδρινός έδινε αγώνα για να κρατηθεί στη ζωή μετά από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου που είχε υποστεί. Ο 65χρονος προπονητής, ο οποίος νοσηλευόταν όλο αυτό το διάστημα στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.

Διατέλεσε ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας για μια διετία, οδηγώντας την "επίσημη αγαπημένη" σε σημαντικές διακρίσεις όπως η 4η θέση στο Μουντομπάσκετ του 1994 στο Τορόντο, την 4η θέση στο Eurobasket του 1995 στην Αθήνα και την 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996.

Υπήρξε, παράλληλα, ο δημιουργός της μεγάλης ομάδας του Πανιωνίου που έφτασε ως και την 3η θέση πίσω από τον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Ακόμη εργάστηκε στο Παγκράτι, στον Ολυμπιακό, στη Δάφνη, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάστηκε ως τεχνικός διευθυντής στον Γκυζιακό.

Η κηδεία του θα γίνει το μεσημέρι της Τετάρτης στις 11.30 στο Νεκροταφείο του Βύρωνα.

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠΚ επιθυμεί να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μάκη Δενδρινού, τη σύζυγο και τα δύο του παιδιά. Υπήρξε ένα εξαίρετο μέλος του Συνδέσμου κι ένα μεγάλο κεφάλαιο για τους Έλληνες προπονητές. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".

ΠΣΑΚ: "Για πάντα στην καρδιά μας Μάκη"

"Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών και τα μέλη του, εκφράζουν τη βαθιά τους οδύνη, για το χαμό για Μάκη Δενδρινού.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Μάκης Δενδρινός, υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και η καρδιά του άντεξε λιγότερο από 4 μήνες, αφού πριν λίγες ώρες, ‘’έφυγε’’ από ανάμεσά μας αλλά θα μείνει για πάντα στην καρδιά μας. Το διοικητικό συμβούλιο του ΠΣΑΚ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και συλλυπείται τους οικείους του".

Σγουρός: "Μεγάλη απώλεια του Μάκη Δενδρινού"

"Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου για την μεγάλη απώλεια του Μάκη Δενδρινού ,του μεγάλου αθλητή, του διακεκριμένου προπονητή, του ξεχωριστού ανθρώπου που έγραψε την δική του χρυσή ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ.

Ο Μάκης Δενδρινός σε όλη του την διαδρομή και για περισσότερες από πέντε δεκαετίες δίδαξε στους νέους αθλητές όχι μόνο να κερδίζουν στους αγώνες, αλλά και να βγαίνουν νικητές στον μεγάλο αγώνα της ζωής με εφόδια το ήθος, την συνέπεια και το πάθος.

Στην οικογένεια του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια".

Κοντονής: "Ένας από τους σημαντικότερους αθλητές και προπονητές"

"Ένας από τους σημαντικότερους αθλητές και προπονητές που υπηρέτησαν με ήθος και συνέπεια το ελληνικό μπάσκετ δεν είναι πια κοντά μας. Ο Μάκης Δενδρινός έχασε τη «μάχη» που έδινε τους τελευταίους μήνες για να κρατηθεί στη ζωή, μετά το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου που υπέστη, σκορπώντας θλίψη στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του".

ΚΑΕ Ολυμπιακός: "Ένας εργάτης του μπάσκετ"

"Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μάκη Δενδρινού. Ένας εργάτης του μπάσκετ δεν είναι πια μαζί μας αφήνοντας ένα τεράστιο κενό. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ