ΜΠΑΣΚΕΤ

Ελληνιάδης στο Contra.gr: "Γι' αυτό κλότσησα τον Ομπράντοβιτς"

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Σταύρος Ελληνιάδης εξηγεί στο Contra.gr τον λόγο που κλότσησε και αποκάλεσε "μπεκρή" τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και μιλάει για όλα όσα έζησε 43 χρόνια στο ελληνικό μπάσκετ.

Ο Σταύρος Ελληνιάδης αποτελεί μια προσωπικότηρα συνυφασμένη με το ελληνικό μπάσκετ. Στην Α1 από τα 13 του, έπειτα από 43 χρόνια παραμένει δραστήριος, έχοντας ζήσει από κοντά σχεδόν τα πάντα. Μιλώντας στον Γιάννη Φιλέρη για λογαριασμό του Contra.gr διηγήθηκε τα πιο πιθανά και απίθανα περιστατικά και δεν δίστασε να σχολιάσει ακόμα και τη σύγχρονη επικαιρότητα.

Η διαφωνία του για την αποχώρηση του Ολυμπιακού από την Basket League, το κάρφωμα που δεν έκανε ο Άλεξ Άκερ, ο 'Ντάνι ντε Βίτο' Θανάσης Γιαννακόπουλος κι η πρόταση που είχε απ' αυτόν, το τάκλιν στον Στόγιαν Βράνκοβιτς, τα 'λευκά' συμβόλαια που υπέγραψε στον Ολυμπιακό, ο αγώνας όπου σημείωσε 104 πόντους, η απαγωγή του Χάρις Μουγεζίνοβιτς στο αεροδρόμιο, όταν ο Βόσνιος κατέφθασε για τον Παναθηναϊκό και πολλά ακόμα σε μία μπασκετική συνέντευξη που θα συζητηθεί. Όπως συζητήθηκε η κλοτσιά που έδωσε στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς το 2004!

Έριξες κλωτσιά στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς!

"Ίσως να 'ταν και το μόνο... δικαιολογημένο, έστω κι αν μετά γίναμε φίλοι"

Τι συνέβη τότε, στο κλειστό του Σπόρτιγκ;

"Είχε κάνει ένα σκληρό φάουλ ο Γκόραν Γιούρακ στον Μίντλετον, που έπεσε κάτω. Η φάση είχε γίνει μπροστά στον πάγκο μας. Το βλέπει ο Ομπράντοβιτς και φεύγει σφαίρα, έρχεται προς το μέρος μας και αρχίσει να βρίζει τον Γιούρακ στα σέρβικα! Σηκώνομαι κι εγώ, πάω και του δίνω μια από πίσω στη γάμπα. Γυρίζει και με πιάνει από το λαιμό. Κόλαση! Μετά πήγαμε στον Αθλητικό Δικαστή και λέγαμε... άλλα αντ' άλλων. Αθωωθήκαμε. Δηλαδή αθωώθηκε ο Ομπράντοβιτς και ακολούθησα κι εγώ. Ειδάλλως, αν πήγαινα μόνο εγώ, θα είχα φάει 10 αγωνιστικές".

Μετά τον είπες και "μπεκρή"...

"Κι αυτό δικαιολογημένο. Στη συνέντευξη Τύπου είχε ειρωνευτεί τον Γιόνας Καζλάουσκας. Έκανε πως δεν ξέρει το όνομά του κι έλεγε "πώς τον λένε αυτόν τον προπονητή; Καζλούσκας'. Ήθελε να τα ακούσει".

"Κατ' αρχάς, όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι δεν τον παραδέχομαι. Είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη, μιλάνε οι τίτλοι του και προφανώς δεν υπάρχει συζητήση για το αν είναι καλός ή όχι. Αλλά ξέρεις κάτι; Εγώ όταν είμαι στο γήπεδο, παθιάζομαι για τη νίκη της ομάδας μου. Θα τα δώσω όλα, θα παλέψω εναντίον όλων κι ας είμαι μόνος μου.

Μετά το τέλος του ματς, δεν τρέχει τίποτε. Αν είναι, πίνω κι ένα κρασί με όσους βριζόμουν όλη την ώρα του αγώνα. Ήθελα να κερδίσω τον Παναθηναϊκό. Έστω κι αν είχαμε πλέι-μέικερ τον Γιόσκο Καφετζή. Αυτόν τον... τιτάνα! Το παλέψαμε άλλωστε, μέσα στο Σπόρτιγκ, αλλά είχαν άλλη γνώμη οι φίλοι μας Νίκος Ζαβλανός και Γιώργος Τανατζής".

Διάβασε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Σταύρου Ελληνιάδη στο Contra.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ