ΜΠΑΣΚΕΤ

"Έφυγε" ο Βασίλης Σακόπουλος

"Έφυγε" ο Βασίλης Σακόπουλος

Ο επί σειράς ετών πρόεδρος του Σπόρτιγκ, Βασίλης Σακόπουλος, άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη (5/1) βυθίζοντας στη θλίψη τον χώρο του ελληνικού μπάσκετ.

Η οικογένεια του Σπόρτιγκ έχασε ένα από τα πιο σημαίνοντα μέλη της την Τρίτη 5 Ιανουαρίου. Ο Βασίλης Σακόπουλος, επί σειρά ετών πρόεδρος των "μπλαουγκράνα", έχασε τη μάχη για τη ζωή από την επάρατη νόσο (σε ηλικία 67 ετών), βυθίζοντας στη θλίψη όχι μόνο τα μέλη της ομάδας των Πατησίων, αλλά συλλήβδην τον χώρο του ελληνικού μπάσκετ.

Ήταν ο άνθρωπος που δημιούργησε τη μεγάλη ομάδα του Σπόρτιγκ στο γυναικείο μπάσκετ, για δύο και πλέον δεκαετία (1980 και 1990). Οι "μπλαουγκράνα" κατάφεραν μέσα σε μερικά χρόνια να εδραιωθούν στην Ευρώπη ως μια ισχυρή δύναμη, συμμετέχοντας παράλληλα σε τρία σερί Final Four ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Επί προεδρίας του φόρεσαν τη φανέλα της ομάδας -μεταξύ άλλων- η Άννυ Κωνσταντινίδου, η Όλγα Λαναρά, η Ελένη Καπογιάννη, η Σοφία Κλιγκοπούλου, η Τούλα Καλέντζου, η Κατερίνα Δελή, η Ανθή Παπαηλία και η Μαρία Σαμορούκοβα.

Η διοίκηση του Σπόρτιγκ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατο του Βασίλη Σακόπουλου, ενημερώνοντας πως όλες οι ομάδες του συλλόγου θα φορούν μαύρο περιβραχιόνιο σε ένδειξη πένθους. Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει την Παρασκευή (8/1, 15:00) στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Αναλυτικά:

" Ο Αθλητικός Όμιλος Σπόρτιγκ πενθεί για το χαμό του Προέδρου του Βασίλη Σακόπουλου που έφυγε εχτές Τρίτη 5/1/16 μετά από μάχη που έδωσε με την επάρατη νόσο αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στο Σύλλογο, στις καρδιές μας αλλά και γενικότερα σε όλο το ελληνικό μπάσκετ. Ήταν ο άνθρωπος που είχε συνδέσει το όνομα του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του γυναικείου τμήματος αλλά και ο άνθρωπος που στήριζε όλο το Σύλλογο στις καλές αλλά ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και αποφάσισε σε ένδειξη πένθους την Παρασκευή 8/1/16 ημέρα της κηδείας του εκλιπόντος ο Σύλλογος να παραμείνει κλειστός. Επίσης θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες των ομάδων του Συλλόγου οι οποίες θα φέρουν μαύρο περιβραχιόνιο.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι η κηδεία θα γίνει την Παρασκευή 8/1/16 και ώρα 15:00 στο Ά Νεκροταφείο Αθηνών.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

Καλό ταξίδι κύρ Βασίλη…"

Εξάλλου, ανακοίνωση εξέδωσε κι η ΕΣΚΑ κάνοντας λόγο για βαριά κληρονομιά που αφήνει πίσω του ο Βασίλης Σακόπουλος:

" Απέραντη θλίψη προκάλεσε στον μπασκετικό κόσμο η είδηση του θανάτου του Βασίλη Σακόπουλου, του εμβληματικού προέδρου της ομάδας του Σπόρτιγκ, που "έφυγε" από τη ζωή στα 67 του χρόνια, μετά από άνιση μάχη με σοβαρή ασθένεια. Ο εκλιπών, υπήρξε ακούραστος εργάτης του αθηναϊκού μπάσκετ, από τους σημαντικότερους παράγοντες, με αγάπη και μεράκι γι’ αυτό που έκανε και με την πολυετή προσφορά του στον ιστορικό σύλλογο των Πατησίων αφήνει -αναμφίβολα- βαριά κληρονομιά πίσω του.

Επί ημερών του, φυσικά, μεγαλούργησε η γυναικεία ομάδα του Σπόρτιγκ, σημειώνοντας πολλές και σημαντικές επιτυχίες. Το ΔΣ της ΕΣΚΑ εκφράζει τα βαθύτατα και ειλικρινή συλλυπήτηριά του προς τους οικείους του. Καλό "ταξίδι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ