ΜΠΑΣΚΕΤ

Δυο χρόνια Μουσείο Μπάσκετ Χ.Α.Ν.Θ.

Δυο χρόνια Μουσείο Μπάσκετ Χ.Α.Ν.Θ.

Δύο χρόνια ζωής μετρά σήμερα το Μουσείο Μπάσκετ ΧΑΝΘ. Δύο χρόνια συνεχούς δραστηριότητας πολιτιστικής, αθλητικής, εκπαιδευτικής και κοινωνικής. Σωσσίδης: "Ο παιδαγωγικός ρόλος του Μουσείου".

Σαν σήμερα το 2013 άνοιγε τις πύλες του στην Θεσσαλονίκη. Δύο χρόνια ζωής μετρά σήμερα το Μουσείο Μπάσκετ ΧΑΝΘ. Δύο χρόνια συνεχούς δραστηριότητας πολιτιστικής, αθλητικής, εκπαιδευτικής και κοινωνικής.

Το Μουσείο Μπάσκετ, το μοναδικό στην Ελλάδα που φιλοξενεί την ιστορία του αθλήματος στη χώρα, έχει καταφέρει μέσα σε μόλις δύο χρόνια να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού και να διαδώσει, μέσα από τις δραστηριότητές του, τη σπουδαιότητα του αθλητισμού, γενικότερα.

Ειδικότερα

Το Αθλητικό Πρόγραμμα που υλοποιεί για σχολεία, σε συνεργασία με το Τμήμα Αθλητισμού, έχει ψυχαγωγήσει μέχρι σήμερα χιλιάδες παιδιά κάθε σχολικής ηλικίας προσφέροντας ταυτόχρονα αθλητικό, πολιτιστικό κι εκπαιδευτικό έργο. Μάλιστα, φέτος υλοποιεί ένα επιπλέον εκπαιδευτικό project, σε συνεργασία με το Νηπιαγωγείο της ΧΑΝΘ.

Επίσης, λόγω της ορθής οργάνωσης των εργασιών του και του τρόπου λειτουργίας του, έχει καταφέρει να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα μέλος του ICOM (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων).

Με αφορμή τα γενέθλια του Μουσείου, το Τμήμα Ομάδων της ΧΑΝΘ διοργανώνει το 3ο Τουρνουά Μπάσκετ Ακαδημιών (11–20/12/2015), στο πλαίσιο του οποίου θα λάβουν μέρος δύο ομιλίες «Ξεφλουδίζοντας τον αθλητή από τα σπορ», Γ.Παυλίδης 11/12/2015, Ώρα 19:00 & «Αθλητισμός & Διατροφή», Α.Βαμβάκης 18/12/2015, Ώρα 19:00

Με την υποστήριξη του κόσμου του Μπάσκετ το Μουσείο κοιτάει μπροστά, με στόχο τη συλλογή, διατήρηση και ανάδειξη της ιστορίας του αθλήματος που ξεκίνησε στην Ελλάδα από το χώρο, όπου σήμερα στεγάζεται το Μουσείο.

Δυο χρόνια Μουσείο Μπάσκετ Χ.Α.Ν.Θ.

Σωσσίδης: "Ο παιδαγωγικός ρόλος του Μουσείου"

Ο Πρόεδρος της Χ.Α.Ν.Θ. Ιωάννης Σωσσίδης, στον χαιρετισμό του με αφορμή την συμπλήρωση των δυο χρόνων από την λειτουργία του Μουσείου Μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ., δήλωσε τα εξής: "Χαιρετίζουμε την επέτειο των δυο ετών από την ίδρυση και λειτουργία του Μουσείου Μπάσκετ Χ.Α.Ν.Θ . Μέσα σε αυτά τα δυο χρόνια η ανταπόκριση του κόσμου του αθλήματος και του ευρύτερου κοινού της πόλης ήταν συγκινητική. Σχολεία, ομάδες Ακαδημίες, σύλλογοι από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό επισκέφθηκαν τους χώρους του Μουσείου που ταυτόχρονα έχει παιδαγωγικό ρόλο αλλά και αυτόν της διάδοσης του αθλήματος στις νέες γενιές”.

Μπουσβάρος: "Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια"

Ο Υπεύθυνος της Επιτροπής του Μουσείου μας , Γιωργής Μπουσβάρος από την πλευρά του είπε: "Πριν από δυο χρόνια άρχισε ένα όμορφο ταξίδι εδώ από την Χ.Α.Ν.Θ. με στόχο την καταγραφή της ιστορίας του μπάσκετ. Συνεπιβάτες σε αυτό το ταξίδι ήταν το σύνολο του μπασκετικού κόσμου και για αυτό νοιώθω σήμερα την ανάγκη να ευχαριστήσω τόσους και τόσους, εν ενεργεία αλλά και βετεράνους παίκτες, προπονητές, παράγοντες που μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας με στόχο την συγκέντρωση εκθεμάτων και ιστορικών κειμηλίων. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας με την ίδια ένταση. Ήδη προγραμματίζουμε εκδήλωση με στόχο να τιμήσουμε την μνήμη δυο ανθρώπων με μεγάλη προσφορά στην Χ.Α.Ν.Θ. και το Ελληνικό Μπάσκετ τον Παντελή Δέδα και τον Ανέστη Πεταλίδη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ