ΜΠΑΣΚΕΤ

Δολοφονήθηκε ο πρώην παίκτης της Σολέ, Μάικλ Ράιτ

Δολοφονήθηκε ο πρώην παίκτης της Σολέ, Μάικλ Ράιτ

Σοκ στο παγκόσμιο μπάσκετ προκαλεί η είδηση της δολοφονίας του Μάικλ Ράιτ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο αμάξι του σε ηλικία 35 ετών. Είχε μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη, ενώ ήταν συμπαίκτης του Γκαρνέτ στο High School

Από το περασμένο Σάββατο είχε σημάνει συναγερμός στις Αμερικανικές αρχές, καθώς ο Μάικλ Ράιτ αγνοούνταν. Οι οικείοι του περίμεναν κάποιο σημάδι ζωής, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Αντιθέτως, χθες το βράδυ βρέθηκε νεκρός μέσα στο αμάξι του (ένα λευκό SUV), το οποίο ήταν παρκαρισμένο τις τελευταίες τρεις ημέρες στο Midwood του Μπρούκλιν. Η σωρός του Αμερικανοτούρκου (είχε την τουρκική υπηκοότητα με το όνομα Αλί Καραντενίζ) βρέθηκε κάτω από μία στοίβα από σακούλες. Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε και ο προπονητής που είχε στο High School του Farragut, ο κόουτς William " Wolf" Nelson. Εκεί, μάλιστα, είχε υπάρξει συμπαίκτης με τους Κέβιν Γκαρνέτ και Ρόνι Φιλντς.

Σύμφωνα με τα όσα έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές του Μπρούκλιν ο θάνατος του Ράιτ προήλθε από αιμορραγία από μεγάλο τραύμα που έφερε στο κεφάλι. Οι ιατροδικαστές υποστηρίζουν ότι ο 35χρονος δέχτηκε αρκετά χτυπήματα με αντικείμενο κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή λίγες ώρες αργότερα. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, όμως η αστυνομία του Μπρούκλιν έχει ξεκινήσει την έρευνα για τον δολοφόνο αλλά και τα αίτια.

Δολοφονήθηκε ο πρώην παίκτης της Σολέ, Μάικλ Ράιτ

Ο Μάικλ Ράιτ έγινε ντραφτ το 2001 από τους Νιου Γιορκ Νικς, όμως δεν αγωνίστηκε ποτέ στην ομάδα της Νέα Υόρκης παίρνοντας την απόφαση να περάσει στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού. Από το 2001 κι έπειτα αγωνίστηκε κατά σειρά σε Σλασκ, Γρανάδα, Χαποέλ Τελ Αβίβ, Άλμπα, Μπεσίκτας, Εγκίς, Ορτέζ, Τουρκ Τέλεκομ, Τουρόφ, Τραμπζοσπόρ και Μερσίν, ενώ φέτος ξεκίνησε τη σεζόν στην Γαλλία με τη Σολέ, όμως έπειτα από 3 αγώνες αποδεσμεύτηκε.

Ο ξάδελφος του αδικοχαμένου Ράιτ, Ράντολφ Μπέρι, μιλώντας στην Chicago Sun Times, τόνισε πως " Έφυγε από την ομάδα του στη Γαλλία, όμως σχεδίαζε να επιστρέψει στην Ευρώπη για να παίξει. Δεν σχεδίαζε να αποσυρθεί, καθώς την τελευταία φορά που μίλησα μαζί του μου είχε πει ότι μπορεί να παίξει για δύο ακόμα χρόνια".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ