ΜΠΑΣΚΕΤ

Διέσυρε τη Ρεάλ η Νταρουσάφακα

Διέσυρε τη Ρεάλ η Νταρουσάφακα

Η Νταρουσάφακα άφησε τη Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς πόντο για οκτώ ολόκληρα λεπτά και τη νίκησε εύκολα 81-68, έχοντας τον Μπραντ Γουόναμεϊκερ στην καλύτερη βραδιά της καριέρας του στην EuroLeague.

Η Νταρουσάφακα βρήκε απέναντι της τη Ρεάλ χωρίς τους Ράντολφ, Γιουλ, Τόμπκινς και δεν έχασε την ευκαιρία. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ νίκησε τους Μαδριλένους 81-68 και έσπασε έτσι ένα σερί τεσσάρων ηττών, με τον Μπραντ Γουόναμεϊκερ να κάνει... όργια στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Ο MVP

Μία εβδομάδα μετά τη χειρότερη εμφάνιση της καριέρας του στην EuroLeague (-10 στο Index Rating), ο Μπραντ Γουόναμεϊκερ έκανε την καλύτερη! Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν ασταμάτητος στο γήπεδο, πέτυχε 18 από τους 27 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο και τελείωσε το παιχνίδι με +31 στο σύστημα αξιολόγησης της EuroLeague, έχοντας 7/9 βολές, 4/6 δίποντα και 4/6 τρίποντα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Σε μία πολύ κακή βραδιά για τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Φελίπε Ρέγιες δημιούργησε ένα προσωπικό milestone, καθώς έφτασε τους 2.538 πόντους στην EuroLeague και ανέβηκε στην 4η θέση του πίνακα των σκόρερς, αφήνοντας πίσω του τον Γιάκα Λάκοβιτς. Ο Ισπανός φόργουορντ έβαλε συνολικά 16 πόντους και ήταν επίσης ο κορυφαίος παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία ηττήθηκε στην Κωνσταντινούπολη με υπερδιπλάσια διαφορά (13) απ' ότι είχε χάσει τα άλλα τρία παιχνίδια (6) στην EuroLeague!

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά.. οκτώ ολόκληρα λεπτά χωρίς πόντο έμεινε η Ρεάλ από το 15' έως το 23'! Σε αυτό το χρονικό διάστημα η Νταρουσάφακα “έτρεξε” ένα σερί 17-0, μετέτρεψε το 23-31 σε 40-31 και δεν άφησε τη Ρεάλ να ρίξει σε κανένα σημείο τη διαφορά κάτω από τους επτά πόντους. Σε αυτό το χρονικό διάστημα οι Μαδριλένοι έχασαν 18 συνεχόμενες επιθέσεις!

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Επί 15 λεπτά ουδείς καταλάβαινε ότι απουσίαζαν οι Σέρχιο Γιουλ, Αντονι Ράντολφ, Τρέι Τόμπκινς, από το ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης. Τα πάντα λειτουργούσαν στην εντέλεια στην ισπανική ομάδα, η οποία έκανε ένα σερί 11-0 και στο 8' ξέφυγε με 18-10, μία διαφορά που ανέβασε ακόμα περισσότερο στο 13' (19-29), κυριαρχώντας απόλυτα κάτω από τα δύο καλάθια (39-27 ήταν συνολικά τα ριμπάουντ υπέρ της Ρεάλ στον αγώνα). Κάπου εκεί όμως η άμυνα της Νταρουσάφακα άρχισε να θυμίζει... ναρκοπέδιο και η τουρκική ομάδα έφερε τα πάντα τούμπα μέσα σε λίγα λεπτά.

Η Νταρουσάφακα δεν δέχτηκε ούτε έναν πόντο στα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, έκλεισε το ημίχρονο με σερί 12-0 και πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα τεσσάρων πόντων. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ δεν σταμάτησε εκεί πάντως. Με ανάλογη φόρα μπήκαν οι γηπεδούχοι και στο τρίτο δεκάλεπτο. Το 12-0 έγινε 17-0 και η διαφορά ανέβηκε στο +10 υπέρ των Τούρκων, οι οποίοι άφησαν σκόνη πίσω τους από εκεί και πέρα.

Ο Γουόναμεϊκερ πήρε φωτιά και η Νταρουσάφακα άρχισε να ανεβάζει σταδιακά τη διαφορά. Το σκορ έγινε 52-39 στο 29', 63-48 στο 34' και η διαφορά όχι μόνο δεν έπεσε κάτω από τους επτά πόντους στο υπόλοιπο του αγώνα, αλλά ανέβηκε ακόμα και μέχρι τους 20 (79-59) δύο λεπτά πριν από τη λήξη. Το καλύτερο που μπόρεσε να κάνει η Ρεάλ στον εναπομείναντα χρόνο ήταν να ρίξει τη διαφορά στους 13 πόντους και απλά να περιορίσει την έκταση της ήττας.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 35-31, 52-44, 81-68

Το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ