ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Φριντέτ επιχείρησε 40 από τα 81 σουτ της ομάδας του κόντρα στους Ρόκετς!

Shanghai Sharks guard Jimmer Fredette (32) looks to drive around Houston Rockets forward Bruno Caboclo (5) during the second half of an exhibition NBA basketball game Tuesday, Oct. 9, 2018, in Houston. (AP Photo/Michael Wyke)
AP Photo/Michael Wyke AP PHOTO/MICHAEL WYKE

Ο Τζίμερ Φριντέτ το παράκανε στο φιλικό των Σανγκάη Σαρκς με τους Ρόκετς, αφού επιχείρησε 40 σουτ, όταν όλοι οι συμπαίκτες του μαζί επιχείρησαν συνολικά 41!

Ο Τζίμερ Φριντέτ δεν έκανε ποτέ την καριέρα που περίμεναν όλοι όταν αποφοίτησε από το Κολέγιο του BYU και επιλέχθηκε στο Νο10 του ΝΒΑ Draft του 2011 από τους Κινγκς, με αποτέλεσμα από το 2011 να αγωνίζεται στην Κίνα με τους Σανγκάη Σαρκς. Κάτι το γεγονός ότι με ύψος 1.88 μέτρα δεν είχε ξεκάθαρη θέση, κάτι το γεγονός ότι ήταν... τρύπα στην άμυνα, δεν βοήθησε τον εαυτό του. Κατά άλλους πάντως το πρόβλημα ήταν ότι αρνιόταν να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να σουτάρει συνέχεια. Και το φιλικό των Σαρκς με τους Ρόκετς ( νίκη των δεύτερων με 128-86 ) μάλλον το αποδεικνύει.

Είναι δεδομένο ότι ο άλλοτε σταρ του κολεγιακού πρωταθλήματος έχει απόλυτη ελευθερία κινήσεων στην ομάδα του, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι την τελευταία διετία έχει 37.4 πόντους μέσο όρο στο κινεζικό πρωτάθλημα. Από αυτό όμως μέχρι να επιχειρεί τα μισά σουτ της ομάδας του σε ένα παιχνίδι υπάρχει μία απόσταση.

Στο φιλικό με τους Ρόκετς λοιπόν, ο Φριντέτ είχε μεν 41 πόντους, ωστόσο την ίδια στιγμή είχε 16/40 σουτ (12/29 δίποντα, 4/11 τρίποντα) και 5/5 βολές σε 48 λεπτά αγώνα, όταν όλοι οι συμπαίκτες του είχαν μαζί 21/41 σουτ και 2/8 βολές! Ο ένας από αυτούς μάλιστα ήταν ο Λουίς Σκόλα, ο οποίος είχε 18 πόντους με 8/13 σουτ και 1/1 βολή.

Όπως και να έχει, το επιθετικό ταλέντο του Φριντέτ - του οποίου το όνομα πριν από μερικά χρόνια είχε συνδεθεί με τον Παναθηναϊκό - είναι αδιαπραγμάτευτο. Η αδυναμία του να προσαρμοστεί σε διαφορετικά δεδομένα ωστόσο ήταν αυτή που παρά την τρομερή επαφή του με το καλάθι τον κρατάει ακόμα μακριά από το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Για την ιστορία, ιδού το στατιστικό του αγώνα (Πηγή: ESPN):

Ο Φριντέτ επιχείρησε 40 από τα 81 σουτ της ομάδας του κόντρα στους Ρόκετς!

AP Photo/Michael Wyke

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ