ΚΙΝΑ

Ντεμπούτο με "διπλό" και νταμπλ νταμπλ για Μπουρούση

Ντεμπούτο με "διπλό" και νταμπλ νταμπλ για Μπουρούση

Από την πρεμιέρα κιόλας του CBA, ο Γιάννης Μπουρούσης έδειξε πως θα είναι εκ των κορυφαίων του κινεζικού πρωταθλήματος, οδηγώντας τους Zhejiang Lions σε εκτός έδρας νίκη επί των Fujian Sturgeons (105-99).

Μπορεί να χρειάστηκε να κάνει υπομονή μία ακόμη εβδομάδα (σ.σ.: η πρεμιέρα μετατέθηκε κατά μία εβδομάδα), αλλά ο Γιάννης Μπουρούσης έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στο CBA με τη φανέλα των Zhejiang Lions. Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του διεθνούς σέντερ με τη φανέλα της κινεζικής ομάδας συνοδεύτηκε από σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί των Fujian Sturgeons (105-99), για να ξεκινήσει ο φετινός μαραθώνιος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Superfoods ήταν φυσικά εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του, η οποία εκμεταλλεύτηκε την αστοχία των γηπεδούχων από τα 6μ75 (9/34 - 26.5%) για να πάρει τη νίκη. Στα 31'03'' που αγωνίστηκε, είχε 22 πόντους με 5/6 δίποντα, 3/7 τρίποντα και 3/7 βολές, 13 ριμπάουντ (11+2), 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα και 6 λάθη, με τον έτερο ξένο της κινεζικής ομάδας, Κόρτνεϊ Φόρτσον, να προσθέτει 33 πόντους και 8 ασίστ.

Το "διπλό" ήρθε λοιπόν για τους Zhejiang Lions, παρά την εντυπωσιακή εμφάνιση του Ρας Σμιθ για λογαριασμό των γηπεδούχων. Ο άλλοτε παίκτης της Γαλατάσαραϊ σημείωσε το 42 πόντους (με 17/35 σουτ και 5/9), μάζεψε 15 ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ σε 43'57'' συμμετοχής. Δεν έφτανε όμως αφού η... ισχύς εν τη ενώσει της ομάδας του Γιάννη Μπουρούση έκανε τη διαφορά στο φινάλε.

Αντίθετα, ποδαρικό με το αριστερό έκανε η ομάδα των Γιάννη Χριστόπουλου και Χάρη Μαρκόπουλου. Οι Beijing Ducks ηττήθηκαν εντός έδρας από τους Jiangsu Dragons (93-87), με τον ΜαρΣον Μπρουκς (35 πόντοι, 7 ριμπάουντ) να ηγείται για τους νικητές.

TAGS ΚΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ