BASKETBALL CH. LEAGUE

Χάποελ Ιερουσαλήμ: Το προφίλ της αντιπάλου του Περιστερίου

Χάποελ Ιερουσαλήμ: Το προφίλ της αντιπάλου του Περιστερίου

Εχθρικά αντιμετώπισε η κληρωτίδα του BCL το Περιστέρι, στέλνοντάς του στη φάση των "16" την καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης και πρώτη του ομίλου της, Χάποελ Ιερουσαλήμ. Απέναντι σε πολλά γνώριμα πρόσωπα οι κυανοκίτρινοι.

Τον πιο δύσκολο από τους υποψήφιους αντιπάλους έστειλε η κληρωτίδα του BCL στο Περιστέρι για τη φάση των "16" της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Οι Περιστεριώτες θα ψάξουν την υπέρβαση απέναντι στη Χάποελ Ιερουσαλήμ, τόσο λόγω υψηλού δείκτη δυσκολίας αντιπάλου, αλλά και δεδομένου ότι θα παίξουν με μειονέκτημα έδρας σε σειρά που θα κριθεί στις δύο νίκες.

Για το συγκρότημα του Νίκου Παπανικολόπουλου ισχύει το "όλα του γάμου δύσκολα", αφού καλείται να παίξει με μία ομάδα που:

-Πριν από λίγες ημέρες αναδείχτηκε Κυπελλούχος Ισραήλ.

-Έχει την καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης με 89,6 πόντους ανά παιχνίδι και με έξι διψήφιους (κατά μέσο όρο) παίκτες.

-Βγήκε πρώτη στον -δεύτερο- όμιλο της ΑΕΚ, έχοντας μόλις 3 ήττες και συνολικά 11 νίκες, με τις πέντε εξ αυτών να είναι συνεχόμενες στο φινάλε της regular season.

Χάποελ Ιερουσαλήμ: Το προφίλ της αντιπάλου του Περιστερίου

-Έχει πολύ ισχυρή έδρα (μαζί με το πλεονέκτημα), στην οποία έχει υποστει μόλις μία ήττα (!) μέχρι στιγμής σε 16 αγώνες του Basketball Champions League και του ισραηλινού Πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα τελείωσε αήττητη την πρώτη φάση του BCL (επτά αγώνες), ενώ έχει οκτώ νίκες se εννέα εντός έδρας ματς της Winner League.

-Έχει τη στήριξη των φιλάθλων της και μακριά από το Ισραήλ, όπως έγινε και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

ΓΝΩΡΙΜΑ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Η Χάποελ Ιερουσαλήμ αποτελεί ένα κράμα ταλέντου και εμπειρίας. Με παίκτες που έχουν αγωνιστεί στη EuroLeague, με ποιοτικές μονάδες, προσωπικότητες και πολλούς διαφορετικούς σκόρερ. Πολλά πρόσωπα εξ αυτών, γνώριμα. Ο Όντεντ Κάτας κρατά με επιτυχία τα ηνία του πάγκου. Ο Τζέιμς Φελντέιν, με παρελθον σε Παναθηναϊκό και Ερυθρό Αστέρα στη EuroLeague δείχνει να έχει βρει τις ιδανικές γι' αυτόν συνθήκες. Ο Δομινικανος γκαρντ μετρά 15 πόντους ανά παιχνίδι, έχοντας 43,4% στο τρίποντο, χωρίς να έχει χάσει ματς στην ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Χάποελ Ιερουσαλήμ: Το προφίλ της αντιπάλου του Περιστερίου

Ο ΤαΣόν Τόμας είναι ο πυλώνας της front line και η σταθερή αξία των Ισραηλινών. Πρώτος σκόρερ της ομάδας με 15,8 πόντους, πρώτος ριμπάουντερ με 6 κατά μέσο όρο και πρώτος σε αξιολόγηση (21,8 βαθμοί ανά παιχνίδι), όχι στη Χάποελ, αλλά σε ολόκληρη τη διοργάνωση. Στο πλευρό του και ο Σουλεϊμάν Μπράιμο με 12,1 ποντους και 4,9 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Χάποελ Ιερουσαλήμ: Το προφίλ της αντιπάλου του Περιστερίου

Ο Ταμίρ Μπλατ, γιος του Ντέιβιντ Μπλατ, μαζι με τον Κόβαν Μπράουν, είναι οι δύο κεντρικοί άξονες δημιουργίας, με τον δεύτερο να προσφέρει και στο σκοράρισμα. Μέσα σε αυτούς, προσθέστε και τα δύο φρέσκα πρόσωπα που εντάχθηκαν πρόσφατα στο ρόστερ: Ο Σέλβιν Μακ από την Αρμάνι Μιλάνο (έχει ήδη 13 πόντους μέσο όρο σε τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια) και ο Τζον Χόλαντ με 15,2 πόντους ανά αγώνα (σε πέντε ευρωπαϊκές συμμετοχές). Ένα σύνολο γεμάτο καλούς σκόρερ, με εμπειρία και ποιότητα, στον -σαφώς- δύσβατο δρόμο του Περιστερίου.

Photo Credits: BCL

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ