BASKETBALL CH. LEAGUE

Βόννη: Το προφίλ της αντιπάλου της ΑΕΚ

Βόννη: Το προφίλ της αντιπάλου της ΑΕΚ

Η Βόννη παραπαίει στο γερμανικό Πρωτάθλημα, ψάχνει όμως αντίδραση μέσα από την ευρωπαϊκή πρόκληση και ανασύνταξη μετά την έλευση του νέου προπονητή. Όσα πρέπει να ξέρετε για την προσεχή αντίπαλο της ΑΕΚ στους "16" του BCL.

Τα νέα από την κληρωτίδα του Basketball Champions League ήταν καλά για την ΑΕΚ, η οποίο ωστόσο θα πρέπει να είναι προσεκτική απέναντι σε μία ομάδα με άγνοια κινδύνου, άλλες προτεραιότητες και έξτρα κίνητρα.

Η γερμανική Βόννη θα βρεθεί στον δρόμο της Ένωσης στη φάση των "16" της διοργάνωσης, με τους κιτρινόμαυρους να έχουν το πάνω χέρι, ως πιο έμπειρο, μπαρουτοκαπνισμένη και ποιοτική ομάδα, αλλά και αυτή που έχει το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά που θα κριθεί στις δύο νίκες.

Βόννη: Το προφίλ της αντιπάλου της ΑΕΚ

Η παράλληλη "ζωή" της γερμανικής ομάδας σε Γερμανία και Ευρώπη έχει αντίθετα πρόσημα και εκ διαμέτρου αντίρροπες πορείες. Από τη μία, η πρόκριση στους "16" του BCL μετά από δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες στις δύο προηγούμενες σεζόν. Από την άλλη, η πλήρης απογοήτευση και κατάρρευση στο Πρωτάθλημα της χώρας της. Βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, έχοντας μόλις τρεις νίκες και 15 ήττες μέχρι στιγμής, παλεύοντας μεταξύ τριών ομάδων για την παραμονή στην κατηγορία.

ΜΕ ΝΕΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ

Η πτωτική πορεία στις εντός συνόρων διοργανώσεις, μοιραία έφερε και αλλαγή στον πάγκο. Ο Τόμας Παχ αποδεσμεύτηκε, τη θέση του προσωρινά πήρε το μέλος του τεχνικού επιτελείου, Κρις Ο'Σι (στην ομάδα από το 2015), για να έρθει εσχάτως και η πρόσληψη νέου τεχνικού, που θα οδηγήσει την ομάδα στην ευρωπαϊκή πρόκληση -περισσότερο των εντυπώσεων- και στη διεκδίκηση της παραμονής, που απασχολεί τους Γερμανούς. Ο λόγος για τον Αμερικανό τεχνικό, Γουίλ Βόιτ, ο οποίος ήταν και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Αγκόλας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του περασμένου καλοκαιριού.

Η έλευση του Βόιτ πάντως δεν έφερε την... άνοιξη στη Βόννη, η οποία γνώρισε νέα ήττα εντός των τειχών και συνεχίζει να παλεύει με τα... κύματα των τελευταίων θέσεων, για να αποφύγει τον υποβιβασμό της.

ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ, ΜΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ

Στο Basketballo Champions League πάντως, μέχρι στιγμής, η Βόννη διασκεδάζει τις εντυπώσεις και δείχνει να απολαμβάνει τη συμμετοχή της στη διοργάνωση. Τερμάτισε τρίτη στον όμιλο του ΠΑΟΚ, από τον οποίο βέβαια έχασε δύο φορές, από τις 6 ήττες που είχε συνολικά στον τέταρτο όμιλο. Εκανε οκτώ νίκες, οι έξι εξ αυτών εντός έδρας, ενώ κατάφερε να κερδίσει δύο φορές την πρώτη του ομίλου, Σαραγόσα.

Την ώρα που παλεύουν για τη σωτηρία τους στο Πρωτάθλημα της χώρας τους και έχοντας ήδη κάνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη, οι Γερμανοί αναμένεται να παίξουν χωρίς ιδιαίτερο άγχος απέναντι στην ΑΕΚ. Είναι το αουτσάιντερ, έχουν μειονέκτημα έδρας και θέλουν να απολαύσουν τα παιχνίδια αυτά, επιστρατεύοντας ελεύθερο και επιθετικό μπάσκετ.

Βόννη: Το προφίλ της αντιπάλου της ΑΕΚ

Στην πρώτη φάση των ομίλων, η Βόννη είχε 81,6 πόντους κατά μέσο όρο (σε 14 παιχνίδια), με την επίθεσή της να διακρίνεται από επιθετική πολυφωνία. Πρώτος σκόρερ και ριμπάουντερ της ομάδας είναι ο σέντερ της, Μάρτιν Μπράουνιντ. Ο 28χρονος "ψηλός", μετρά 11,5 πόντους και 5,3 ριμπάουντ ανά παιχνίδι (Σε 12 συμμετοχές), ενώ σημαντική συμμετοχή στο σκοράρισμα έχει και ο Μπέντζαμιν Σίμονς που δεν έχει χάσει παιχνίδι στη φετινή ευρωπαϊκή διοργάνωση (10,5 πόντους), αποτελώντας και βασικό "όπλο" από την περιφέρεια με 41,8% στο τρίποντο.

Σημαντικό ρόλο έχει και ο Μπράντεν Φρέζιερ σε σκοράρισμα και δημιουργία με 9,9 πόντους και 4,4 ασίστ ανά παιχνίδι. Αναφορικά με το δεύτερο κομμάτι βέβαια, σημαντική ήταν η προσθήκη -και άμεση άμεση επίδραση- του Γιουτζίν Λόρενς. Ο πρώην γκαρντ του Ιωνικού, μετακόμισε πριν από λίγο καιρό από τη Νίκαια στη Βοννη και έχει μπει απευθείας στα βαθιά του ροτέισον της ομάδας και του ρόλου του, μοιράζοντας πάνω από 7 ασίστ κατά μέσο όρο στα πρώτα του τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Όλα αυτά, υπό το βλέμμα του αρχηγού, Άντονι ΝτιΛεό, που ταλαιπωρείται από τραυματισμό το τελευταίο διάστημα.

Αν μη τι άλλο, η ΑΕΚ, έχοντας αυτοπεποίθηση από την κατάκτηση του Κυπέλλου, εμπειρία, προσωπικότητες και πλεονέκτημα έδρας, θα ορίσει την έκβαση της σειράς. Θα χρειαστεί, όμως, να προσέξει απέναντι στην άγνοια κινδύνου των Γερμανών στο πρώτο ματς και στη δύναμη της έδρας τους στο δεύτερο, για να προκριθούν στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Photo Credits: Eurokinissi, BCL

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ