BASKETBALL CH. LEAGUE

Το προφίλ των πιθανών αντιπάλων της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ

Το προφίλ των πιθανών αντιπάλων της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ σε λίγες ώρες (14/2, 11:2) θα μάθουν τους αντιπάλους τους στη β' φάση του BasketBall Champions League και το Sport24.gr σάς παρουσιάζει το προφίλ των ομάδων που πιθανώς να βρεθούν στον δρόμο τους.

Η ΑΕΚ και ΠΑΟΚ προκρίθηκαν στους "16" του Basketball Champions League και σε λίγες ώρες θα μάθουν τους αντιπάλους τους στα πλέι οφ, καθώς το πρωί της Τετάρτης (14/2, 11:30) θα πραγματοποιήθει στη Γενεύη η κλήρωση. Οι "Δικέφαλοι" μετρούν αντίστροφα για να μάθουν με ποιες ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωποι και το Sport24.gr σάς παρουσιάζει το προφίλ τους.

Οι διοργανωτές την φετινή σεζόν ανανέωσαν το format και σύμφωνα με αυτό οι ομάδες που πήραν την 3η θέση στην α' φάση θα αντιμετωπίσουν εκείνες που τερμάτισαν στην 2η θέση, οι οποίες θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας, ενώ όσες βγήκαν πρώτες θα κοντραριστούν με τις τέταρτες. Σύμφωνα με το σύστημα διεξαγωγής οι ομάδες που ήταν στο ίδιον Όμιλο δεν μπορούν να τεθούν αντιμέτωπες μεταξύ τους, κάτι που σημαίνει πως η ΑΕΚ θα κοντραριστεί με μία εκ των Λούντχβιγκσμπουργκ, Νίμπουρκ και Καρσίγιακα και ο ΠΑΟΚ με μία εκ των Μπάνβιτ, Νίμπουρκ και Καρσίγιακα. Οι "Δικέφαλοι" μάλιστα θα μάθουν το ζευγάρι που θα διασταυρωθούν στη συνέχεια, αν κι εφόσον πάρουν την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ θα δώσουν τα πρώτα ματς στην έδρα τους στις 6-7 Μαρτίου και στις 13-14 θα γίνουν οι δεύτεροι αγώνες των πλει οφ, ενώ τόσο στη φάση των "16", όσο και σε εκείνη των "8" δεν υπάρχει περιορισμός που να αφορά τις ομάδες από την ίδια χώρα. Ας δούμε, όμως, το προφίλ των τεσσάρων πιθανών αντιπάλων της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ...

ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ (10-4)

Η Καρσίγιακα πήρε την 2η θέση του Α' Ομίλου, ενώ κουβαλά για... παράσημο το γεγονός πως ήταν η ομάδα που υποχρέωσε τη Μονακό στη μοναδική της μέχρι στιγμής ήττα στη διοργάνωση και με αυτή την επιτυχία της έκοψε δεύτερη το νήμα του Ομίλου, καθώς υστερούσε στην ισοβαθμία με την Όλντενμπουργκ.

Ο Τζάρεντ Τζόουνς (19,7 π., 6.4 ρ., 2,6 ασ., 2,1 λ., 0,9 κλ., 0,2 κοψ.), ο Ντέβιντ Κένεντι (19,5π., 9,1 ρ., 3,2 ασ., 2,8λ., 1,7κλ., 0,6 κοψ.) και ο γνώριμός από την θητεία στον Κολοσσό, τον Άρη και τον Ολυμπιακό, Ντόμινικ Ουότερς (15,6 π., 2,1ρ., 7,1 ασ., 3,5λ., 0,7 κλ.) αποτελούν την δύναμη κρούσης της ομάδας του Αλεκσάνταρ Τριφούνοβιτς, η οποία βρίκεται στη 12η θέση του τουρκικού πρωταθλήματος με ρεκόρ 6-12 και φημίζεται για την "καυτή" έδρα της.

Το προφίλ των πιθανών αντιπάλων της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ

ΛΟΥΝΤΒΙΧΣΜΠΟΥΡΓΚ (12-2)

Η Λούντβχισμπουργκ μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη μόνο με την ΑΕΚ, καθώς στην α' φάση ήταν στον όμιλο του ΠΑΟΚ, τον οποίο είχε νικήσει τόσο στην Γερμανία, όσο και στην Ελλάδα. Κάτι αντίστοιχο συνέβη με όλες τις ομάδες του γκρουπ με εξαίρεση την Τενερίφη, η οποία επικράτησε δύο φορές των Γερμανών και τερμάτισε στην πρώτη θέση του Ομίλου.

Οι ρόλοι στην Λούντβιχσμπουργκ - η οποία με ρεκόρ 15-14 κυνηγάει την Αλμπα Βερολίνο (16-4) και την 2η θέση της κανονικής διάρκειας του γερμανικού πρωταθλήματος - είναι διακριτοί και μοιρασμένοι. Αυτό αποδεικνύεται και από την στατιστική, καθώς τα... πρώτα βιολιά της ομάδας του Τζον Πάτρικ στην α΄φάση του Champions League ήταν ο Ντουέιν Έβανς (13,5 π., 6,2 ριμπ., 0,4 ασ., 1,4 λ., 1,2 κλ., 0,2 τάπες), ο ρούκι στην Ευρώπη Τόμας Γουόκαπ (11.3 π., 3,9ρ., 4,1ασ., 1,8λ., 1,8κλ., 0,2 κοψ.), ο Γιόχαν Τίεμαν (10,2 π., 4,9 ρ., 0,7 ασ., 1λ., 0,2κοψ) και ο Έλγκιν Κουκ (10π., 3,1ρ., 0,9 ασ., 2μ 1,2λ., 1,1 κλ, 0,2κοψ.).

Το προφίλ των πιθανών αντιπάλων της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ

MΠΑΝΒΙΤ (9-5)

Η Μπάνβιτ βρισκόταν στην κορυφή του Γ' ομίλου (αυτού της ΑΕΚ) μέχρι και την... προτελευταία αγωνιστική, όταν και γνώρισε βαριά εντός έδρας ήττα από την Στρασμπούρ (63-80), "πέφτοντας" στην 2η θέση. Οι Τούρκοι έκαναν... παρέλαση στις πρώτες 12 αγωνιστικές έχοντας ρεκόρ 9-3 (κερδίζοντας μεταξύ άλλων 2 φορές την ΑΕΚ), ωστόσο στο τέλος... κλάταραν. Στην Τουρκία βρίσκονται στην 6η θέση με ρεκόρ 11-7, ωστόσο αξίζει να αναφερθεί ότι κάποια στιγμή μέτρησαν σερί 7 νικών, κερδίζοντας μεταξύ άλλων ομάδες όπως η Αναντολού Εφές και η Φενέρμπαχτσε.

Η Μπάνβιτ είναι μία ομάδα με αξιοζήλευτη ισορροπία στο σκοράρισμα, αφού στο Basketball Champions League έχει πέντε παίκτες με διψήφιο μέσο όρο πόντων (Τέιλορ, Βίντμαρ, Καλογιάρο, Τόμας, Κούλιγκ) και έναν ακόμα, τον Άντι Ράουτινς, με 9.3 πόντου ανά αγώνα. Από εκεί και πέρα πάντως υπάρχει λίγο-πολύ το... χάος, αφού οι Τούρκοι υστερούν σε βάθος στον πάγκο. Ηγέτης των Τούρκων είναι ο ύψους 1.85 μέτρων Τόνι Τέιλορ με 13.4 πόντους μέσο όρο, ενώ ο - πρωταθλητής Ευρώπης με την Σλοβανία - Γκάσπαρ Βίντμαρ είναι η κολώνα της ομάδας σε άμυνα και επίθεση με 12.4 πόντους και 6.6 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Το προφίλ των πιθανών αντιπάλων της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ

ΝΙΜΠΟΥΡΚ (10-4)

Η Νίμπουρκ αποτελεί την τελευταία πιθανή αντίπαλων των ελληνικών ομάδων και στο... scouting βοηθάει και ο Άρης, τον οποίο η πρωταθλήτρια Τσεχίας νίκησε δύο φορές στην α΄φάση. Ο Όρεν Αμιέλ αντικατέστησε τον Ρόνεν Γκίνζμπουργκ στην τεχνική ηγεσία της Νίμπουρκ μετά τη νίκη επί του Άρη στον πρώτο γύρο της φάσης Ομίλων, ώστε ο τελευταίος να αφοσιωθεί στην εθνική Τσεχίας, αλλά εκείνη δεν επηρεάστηκε και πήρε την 2η θέση του group.

Η Νίμπουρκ διαθέτει αξιόμαχους Τσέχους παίκτες για τα δεδομένα της χώρας τους, όπως είναι οι Μάρτιν Πέτεκ, Βόιτεκ Χρουμπάκ και Μαρτίν Κριζ, με τον σέντερ Πετρ Μπέντα (14,6π., 4,2 ρ., 0,8ασ., 0,4 κλ.) να ξεχωρίζει και τους Αμερικανούς Κέντρικ Ρέι (14π., 4,5ρ., 2,4ασ., 0,6λ., 1κλ. ) και Γιουτζίν Λόρενς (11π., 3,6ρ., 5,9ασ.,2,3λ., 1,4λ., 0,1 τάπες) να κάνουν την διαφορά.

Το προφίλ των πιθανών αντιπάλων της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ
TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ