BASKETBALL CH. LEAGUE

Το προφίλ των αντιπάλων των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη

Το προφίλ των αντιπάλων των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη

Ζευγάρια με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον προέκυψαν στην κλήρωση των playoffs του Basketball Champions League, αλλά και στους "16". Διαβάστε ποιες είναι οι ομάδες που θα βρουν στον δρόμο τους η ΑΕΚ, ο Άρης και ο ΠΑΟΚ.

Η κλήρωση των playoffs του Basketball Champions League της FIBA στην Ελβετία, με τις τρεις ελληνικές ομάδες να μαθαίνουν τους αντιπάλους τους τόσο για τα νοκ άουτ παιχνίδια που δίνουν το εισιτήριο για τους "16", όσο και για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η ΑΕΚ, ο Άρης και ο ΠΑΟΚ έχουν τη δυνατότητα να πάρουν το εισιτήριο για το Top 16, εκεί όπου όμως ο συντελεστής δυσκολίας θα ανέβει κατακόρυφα. Θυμίζουμε ότι στα playoffs, ο Άρης και ο ΠΑΟΚ θα δώσουν το πρώτο τους παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη, ενώ η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον αντίπαλό της στο ΟΑΚΑ, στον επαναληπτικό.

Το Sport24.gr παρουσιάζει το προφίλ των αντιπάλων των τριών ελληνικών ομάδων, τόσο στα playoffs όσο και στους "16" του Basketball Champions League.

ΑΕΚ - Γιουβέντους (Λιθουανία)

Η Γιουβέντους είναι η μοναδική ομάδα που ξεκίνησε την πορεία της στη διοργάνωση από τα προκριματικά του Σεπτεμβρίου. Οι "κόκκινοι" (συνωνυμία με την ιταλική ομάδα που διαπρέπει στο ποδόσφαιρο) δεν αποτελούν φόβητρο για την ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς, αφού η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη. Στην α' φάση σημείωσαν 8 νίκες και υπέστησαν 6 ήττες, αφήνοντας πίσω τους την Οστάνδη (6-8), την Τσιμπόνα (5-9), τη Μέγκα Λεκς (4-10) και την Μόρναρ (3-11). Το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ αποτελείται από γηγενείς παίκτες, με τους ξένους να είναι λίγοι, αλλά να κάνουν τη διαφορά. Πιο συγκεκριμένα, οι Τζαμάρ Ντιγκς (12.7π., 3.9ριμπ., 5.4ασ.) και Άαρον Μπεστ (8.2π.) αποτελούν βαρόμετρο για την εικόνα της ομάδας του Αντάνας Σιρέικα.

Η αντίπαλος στους "16" (Μονακό): Η γαλλική ομάδα είναι στην κορυφή του γαλλικού πρωταθλήματος, έχοντας επενδύσει μεγάλα ποσά τα τελευταία χρόνια. Νίκησε τον Άρη δύο φορές στη φάση των ομίλων. Έχει στο ρόστερ της παίκτες πολύ γνωστούς στο ευρύ κοινό, όπως ο Ντι Μποστ (στόχος της Μπαρτσελόνα νωρίτερα στη σεζόν), ο Αμάρα Σι (πρώην των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ), ο Ζακ Ράιτ (πρώην των Παναθηναϊκού και Ρεθύμνου) και ο Τζον Μπράιαντ (πρώην της Μπάγερν Μονάχου).

Άρης - Στρασμπούρ (Γαλλία)

Η ομάδα του Βενσάν Κολέ κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή πριν από δύο χρόνια (2015), ενώ πέρσι έφτασε μέχρι τον τελικό του EuroCup, χάνοντας το τρόπαιο (και κατ' επέκταση το εισιτήριο για την EuroLeague) από τη Γαλατάσαραϊ. Οι "κόκκινοι" διαθέτουν στο ρόστερ τους τον Έι Τζέι Σλότερ, ο οποίος έχει τον ρόλο του βασικού "2", ενώ εκεί αγωνίζεται κι ο Ματ Χάουαρντ, που πέρασε για ένα φεγγάρι από τον Ολυμπιακό. Τερμάτισε μια θέση πιο πάνω από την Γιουβέντους (με εννέα νίκες και πέντε ήττες).

Η αντίπαλος στους "16" (Βιλερμπάν): Αντίπαλος του ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων, νίκησε τον "Δικέφαλο" δύο φορές. Ο ΝτεΜάρκους Νέλσον (πρώην του Παναθηναϊκού), ο Ουόλτερ Χοτζ και ο Ντάριλ Ουάτκινς είναι βαρόμετρο για την πορεία της γαλλικής ομάδας εντός κει εκτός συνόρων, με τον Τσαρλ Καουντί και τον Νίκολα Ντράγκοβιτς να βοηθούν επίσης σημαντικά.

ΠΑΟΚ - Παρτίζαν (Σερβία)

Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις για την Παρτίζαν, ομάδα που είδαμε άλλωστε στην α' φάση κόντρα στην ΑΕΚ. Η ομάδα του Αλεκσάνταρ Ντζίκιτς παλεύει για να ξεφύγει από την σκιά του Ερυθρού Αστέρα, δίχως όμως να έχει την ίδια οικονομική δύναμη. Εκ των πρωταγωνιστών της είναι κι ο πρώην παίκτης του "δικεφάλου", Ουίλιαμ Χάτσερ, ενώ εδώ και ημέρες έχει διαρρεύσει η είδηση περί επικείμενης απόκτησης του Νέναντ Κρστιτς.

Η αντίπαλος στους "16" (Τενερίφη): Η ισπανική ομάδα είναι μέχρι στιγμής η ευχάριστη έκπληξη στη Liga Endesa, ούσα στη δεύτερη θέση της κατάταξης -πίσω μόνο από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο τρίτος σταθμός του Γιώργου Μπόγρη στην Ισπανία κάνει αξιοσημείωτη πορεία φέτος εντός κι εκτός των ισπανικών συνόρων, με τον διεθνή σέντερ να έχει σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία. Τερμάτισε στην κορυφή του ομίλου της, με 11 νίκες και 3 ήττες. Πέραν του Γιώργου Μπόγρη (9.4π., 3.6ριμπ.), πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα του Τσους Βιντορέτα έχουν οι Τιμ Αμπρομάιτις (9.7π., 4.9ριμπ.), Άαρον Ντόρνκαμπ (10.1π., 4.4ριμπ.) και Ντάβιν Ουαάιτ (10.3π., 4.3ασ.). Στην Τενερίφη αγωνίζεται, επίσης, ο Φραν Βάσκεθ, κορυφαίος μπλοκέρ στην ιστορία της EuroLeague.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ