BASKETBALL CH. LEAGUE

Στον τελικό του Basketball Champions League η Μονακό

CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΜΟΝΑΚΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΜΟΝΑΚΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ανώτερη στο δεύτερο μέρος και με κορυφαίο τον Ελμεντίν Κικάνοβιτς, η Μονακό νίκησε την Λούντβιχσμπουργκ και προκρίθηκε στον τελικό του Basketball Champions League.

Δεν ξεκίνησε καλά το ματς. Δεν είχε ρυθμό στην επίθεση, δεν ήταν αποτελεσματική στην άμυνα, δεν είχε συγκέντρωση, δεν έμοιαζε έτοιμη για έναν τόσο κρίσιμο αγώνα. Και όμως, η Μονακό έκανε την αντεπίθεσή της στο δεύτερο δεκάλεπτο και ανώτερη στην επανάληψη, επικράτησε της Λούντβιχσμπουργκ (87-65)) για να προκριθεί στον τελικό του Final Four του Basketball Champions League που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ. Με κορυφαίο τον Ελμεντίν Κικάνοβιτς, οι Μονεγάσκοι δικαίωσαν όσους τους θεωρούσαν φαβορί της αναμέτρησης, την ώρα που οι Γερμανοί έμεναν με την πικρή γεύση του αποκλεισμού ενώ στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν εξαιρετική εικόνα.

Σκληρό ματς περιμέναμε στο ξεκίνημα, σκληρό ματς είδαμε. Η Ρίσεν έκανε οκτώ φάουλ σε ισάριθμα λεπτά, όμως η Μονακό δεν μπορούσε να εκμεταλλευθεί τις βολές (4/12), με αποτέλεσμα ένα τρίποντο του Πίτερ-ΜακΝίλι να στείλει τη διαφορά στους εννέα κι ένα λέι-απ του Γουόκαπ να γράψει το 18-7. Οι Γερμανοί έδειχναν πιο έτοιμοι για ένα τόσο κρίσιμο ματς, το 20-11 της πρώτης περιόδου τους έδινε το προβάδισμα, όμως οι Μονεγάσκοι μπήκαν με περισσότερο πείσμα στην έναρξη της δεύτερης. Πρώτα ροκάνισαν τη διαφορά και στη συνέχεια ισοφάρισαν στο 28-28, σε διάστημα μάλιστα μικρότερο των επτά λεπτών. Η άμυνά τους βελτιώθηκε, η Λούντβιχσμπουργκ δεν έβρισκε πια διαδρόμους και εύκολα καλάθια, ενώ δεν ήταν το ίδιο δυναμική στο πίσω μέρος του γηπέδου. Ένα τρίποντο του Γκλαντίρ κι άλλο ένα του Κραφτ έγραψαν το 29-34, οι Γερμανοί απάντησαν με ένα δικό τους 6-0και στο τέλος του πρώτου μέρους ο Πίτερ-ΜακΝίλι έβαλε τρίποντο από τα οκτώ μέτρα για το 38-36. Τα 3/17 τρίποντα "πονούσαν" την Μονακό, το ίδιο και οι 7/15 βολές.

Ο Ρόμπινσον προσπάθησε να δώσει περισσότερη ενέργεια στην επίθεση της Μονακό στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, όμως ο πρώην της ΑΕΚ, Αμάρα Σι, ήταν αυτός που με δύο δύσκολα καλάθια έβαλε μπροστά την ομάδα του (44-47 στο 24') για να της δώσει το momentum και την ευκαιρία να πάρει λίγο αργότερα προβάδισμα επτά πόντων (49-56) και να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο στο 54-61 που την έφερνε κοντά στην πρόκριση στον τελικό. Μια πρόκριση που τελικά οι παίκτες του Μίτροβιτς πήραν με άνεση, καθώς στο 35' προηγήθηκαν με 13 (61-74) και δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω. Πλέον, περιμένουν το αποτέλεσμα της αναμέτρησης ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Μούρθια για να μάθουν τον αντίπαλό τους το βράδυ της Κυριακής.

Ο MVP

Ο Ελμεντίν Κικάνοβιτς είναι ένας πολύ ποιοτικός ψηλός, που κάνει τη διαφορά στο επίπεδο του Basketball Champions League. Την έκανε και απέναντι στην Λούντβιχσμπουργκ, αν και ξεκίνησε άσχημα, με αρκετές άστοχες βολές στο πρώτο δεκάλεπτο. Τελικά ο Βόσνιος έμεινε στο παρκέ για 31 λεπτά, με αποτέλεσμα να σκοράρει 19 πόντους με 6/6 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 4/9 βολές, την ώρα που γέμιζε την στατιστική του με 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 20 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα 4/17 τρίποντα της Ρίσεν Λούντβιχσμπουργκ, που μπορεί να ξεκίνησε εντυπωσιακά, δεν είχε όμως διάρκεια και συνέπεια στην απόδοσή της. Όταν η Μονακό αντεπιτέθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Γερμανοί δεν είχαν απαντήσεις, τους ελειψε σε όλη τη βραδιά το μακρινό σουτ και η ήττα ήρθε φυσιολογικά. Εντυπωσιακή και η αναλογία πόντων - ασίστ του Ντι Τζέι Κούπερ που έβαλε μόλις ένα καλάθι (0/5 τρίποντα), αλλά μοίρασε 9 τελικές πάσες για ένα λάθος. 27 ασίστ έδωσε η Μονακό, μόλις 9 η Λούντβιχσμπουργκ που έκανε 16 λάθη. Με τέτοια νούμερα, το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στις περισσότερες λύσεις που είχε η Μονακό. Περισσότερο ταλέντο στην πεντάδα και τον πάγκο των Μονεγάσκων, περισσότερη ισορροπία στο περιφερειακό και το inside παιχνίδι. Η ανωτερότητά της στο δεύτερο μέρος ήταν εντυπωσιακή και οι Γερμανοί δεν μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γκλίσιτς (Σερβία), Γιασεβίτσιους (Λιθουανία), Ματσόνι (Ιταλία)

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-11, 38-36, 54-61, 65-87

ΛΟΥΝΤΒΙΧΣΜΠΟΥΡΓΚ (Ράιτ): Γκεσκέ, Κοχ, ΜακΚρέι, Μιούλερ, Σέριτς 2, Κουκ 10 (1), Έβανς 9 (7 ριμπάουντ), Τζόνσον 12, Πίτερ-ΜακΝίλι 11 (3), Βαλεσκόφσκι 6, Γουόκαπ 10 (5 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Γουίλι 5.

ΜΟΝΑΚΟ (Μίτροβιτς): Κούπερ 2 (9 ασίστ), Κραφτ 7 (1), Έβανς 17 (3 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Τζόζεφ 2, Γκλαντίρ 12 (4), Κικάνοβιτς 19 (1), Ρόμπινσον 16, Ρούντεζ, Σι 10, Τραορέ.

Τα ομαδικά στατιστικά της Λούντβιχσμπουργκ: 19/38 δίποντα, 4/17 τρίποντα, 15/23 βολές, 34 ριμπάουντ (21 αμυντικά - 13 επιθετικά), 9 ασίστ, 7 κλεψίματα, 1 κόψιμο, 16 λάθη.

Τα ομαδικά στατιστικά της Μονακό: 23/34 δίποντα, 9/28 τρίποντα, 14/23 βολές, 35 ριμπάουντ (22 αμυντικά - 13 επιθετικά), 27 ασίστ), 11 κλεψίματα, 2 κοψίματα, 21 λάθη.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ