BASKETBALL CH. LEAGUE

Στην Τενερίφη το Διηπειρωτικό του 2020

Στην Τενερίφη το Διηπειρωτικό του 2020
BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

Η FIBA ανακοίνωσε ότι η Τενερίφη θα φιλοξενήσει το Διηπειρωτικό Κύπελλο του 2020, συμπεριλαμβάνοντας την Βίρτους στις ομάδες που θα συμμετάσχουν, αν και οι Ιταλοί αγωνίζονται πλέον στο EuroCup.

Η FIBA έκανε γνωστό ότι η φιναλίστ του περσινού Basketball Champions League, Τενερίφη θα φιλοξενήσει το Διηπειρωτικό Κύπελλο το διάστημα 7-9 Φεβρουαρίου. Αυτό που έχει ενδιαφέρον βέβαια είναι οι 4 ομάδες που ανακοινώθηκε οτι θα συμμετάσχουν στον θεσμό.

Εκτός της οικοδέσποινας Τενερίφης λοιπον, η FIBA ανακοίνωσε ακόμα ότι θα συμμετάσχουν στην διοργάνωση οι Ρίο Γκράντε Βάλει Βάιπερς από τη G-League και η αργεντίνικη Σαν Λορέντζο από την Λατινική Αμερική, αλλά και η κάτοχος του Basketball Champions League, Βίρτους Μπολόνια.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης βέβαια είναι ότι η Βίρτους έχει αποχωρήσει από το Basketball Champions League και από φέτος αγωνίζεται στο EuroCup, ενώ οι Ιταλοί έχουν κάνει σαφές πως θέλουν άμεσα να συμμετάσχουν στην EuroLeague. Παράλληλα, με βάση το καλεντάρι του EuroCup, είτε στις 4 είτε στις 5 Φεβρουαρίου η Βίρτους θα έχει αγώνα στο πλαίσιο της φάσης των 16 του EuroCup.

Υπενθυμίζεται ότι κάτοχος του Διηπειρωτικού Κυπέλλου είναι η ΑΕΚ, η οποία τον περασμένο Φλεβάρη επιβλήθηκε στον τελικό της Φλαμένγκο με 86-70.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ