BASKETBALL CH. LEAGUE

Σάκοτα: "Το αποψινό μου θύμισε το 2002"

CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΑΕΚ - ΜΟΥΡΘΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΑΕΚ - ΜΟΥΡΘΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μιάμιση δεκαετία πίσω πήγε ο Ντράγκαν Σάκοτα, που θυμήθηκε το πρωτάθλημα του 2002 όταν είδε κατάμεστο το ΟΑΚΑ. "Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για τον κόσμο και για τον πρόεδρο", είπε ο πολύπειρος προπονητής.

Χαμηλούς τόνους κράτησε ο Ντράγκαν Σάκοτα μετά την νίκη της ΑΕΚ επί της Μούρθια και την πρόκρισή της στον τελικό του Basketball Champions League. Ο προπονητής των κιτρινόμαυρων έβγαλε το καπέλο και στον Βασίλη Ξανθόπουλο, που αν και δεν σκόραρε, έκανε τρομερή δουλειά και στο πρώτο, αλλά και στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης.

" Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, άξιζαν την νίκη. Κάποια λάθη σχεδόν μας κόστισαν την νίκη. Έτσι όπως παίζει η Μούρθια, που τρέχει και χρησιμοποιεί συγκεκριμένους τρόπους στην επίθεση, ήταν δύσκολο να την αντιμετωπίσουμε και να προσαρμοστούμε. Είχαμε τον έλεγχο μέχρι να κάνουμε μερικά λάθη, ίσως και από την κούραση" είπε ο Σάκοτα και συνέχισε κάνοντας αναφορά στην επόμενη αντίπαλό του: " Συνολικά, αξίζαμε να κερδίσουμε. Ήρθε άλλη μια μεγάλη επιτυχία για εμάς στη φετινή σεζόν, τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για το ματς με την Μονακό. Είναι μια ομάδα σταθερή, έχει πετύχει τις περισσότερες νίκες στην διοργάνωση. Ο Ξανθόπουλος μας βοήθησε πάρα πολύ απόψε, όταν όλη η προσοχή της Μούρθια ήταν στον Γκριν. Ίσως και να τον υποτίμησαν. Έπαιξε άμυνα, είχε πολλή ενέργεια, ήταν πολύ σημαντικός και ας μη σκόραρε. Δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκανε, το ίδιο έκανε και απέναντι στην Στρασμπούρ. Η ΑΕΚ έχει μεγάλη ιστορία, το 1968 είναι κάτι συμβολικό, υπάρχουν όμως κι άλλες διακρίσεις που μπορούν να δημιουργήσουν πολλές ταινίες. Η αποψινή ατμόσφαιρα μου θύμισε το 2002, ήταν η τελευταία φορά που γέμισε, σε εκείνο το πρωτάθλημα. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για να έρθει ο κόσμος να δει αυτή την ομάδα, ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για τον πρόεδρο και όσους εργάζονται στην ομάδα".

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ