BASKETBALL CH. LEAGUE

Πιο ελκυστικό το Champions League της νέας σεζόν

Πιο ελκυστικό το Champions League της νέας σεζόν

Αυτές είναι οι αλλαγές στο FIBA Champions League. Oι ομάδες από τις 40 θα μειωθούν στις 32, απαραίτητο να υπάρχουν στο ρόστερ 5 γηγενείς παίκτες, ενώ ο νικητής της διοργάνωσης θα πάρει 1.000.000 ευρώ.

Με ανακοίνωση της, η FIBA γνωστοποίησε τις αλλαγές στο Champions League της επόμενης σεζόν (2017-2018), με τα προκριματικά της διοργάνωσης να ξεκινούν στις 19 Σεπτεμβρίου. Βασικότερες αλλαγές είναι η προϋπόθεση πλέον να έχει κάθε ομάδα τουλάχιστον 5 γηγενείς παίκτες στην 12αδα, η μείωση των ομάδων, αλλά και ότι ο νικητής της διοργάνωσης θα πάρει 1 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά οι αλλαγές:

1) Η FIBA ανακοίνωσε πως από την νέα σεζόν (2017-2018) οι ομάδες θα μειωθούν και από τις 40 θα γίνουν 32 στην διοργάνωση. Οι 24 ομάδες θα προκριθούν απευθείας και οι 8 θα προστεθούν μέσα από προκριματικούς αγώνες, που θα ξεκινήσουν στις 19 Σεπτεμβρίου. Στην κανονική περίοδο θα δημιουργηθούν 4 όμιλοι από 8 ομάδες. Στην επόμενη φάση, των 16, θα προκριθούν οι τέσσερις πρώτοι από κάθε γκρουπ, ενώ ο 5ος και ο 6ος θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στο FIBA Europe Cup.

2) H FIBA ακολούθως ανέφερε μία σημαντική αλλαγή και προϋπόθεση. Η κάθε ομάδα, θα πρέπει να έχει στην 12άδα της τουλάχιστον 5 (!) γηγενείς παίκτες, οι οποίοι θα πρέπει να προέρχονται από τις Ακαδημίες του συλλόγου ή τουλάχιστον να έχουν αγωνιστεί στα κλιμάκια της Εθνικής στις ηλικίες 12-20.

3) Η κανονική περίοδος του FIBA Champions League θα ξεκινήσει στις 10 Οκτωβρίου και οι ημέρες διεξαγωγής των αγώνων θα είναι κάθε Τρίτη και Τετάρτη. Το πρώτο τζάμπολ θα γίνει την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου. Στα τέλη Νοέμβρη θα υπάρξει μικρή διακοπή στην διοργάνωση, λόγω των προκριματικών αγώνων των εθνικών ομάδων ενόψει Μουντομπάσκετ. Τα playoffs στην "8άδα" θα έχει δύο αγώνες, εντός και εκτός έδρας, και από εκεί οι ομάδες θα πάνε στο Final Four, το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 4-6 Μαΐου.

4) Η σημαντική αλλαγή έρχεται στο μπόνους των χρημάτων που θα πάρει ο νικητής της διοργάνωσης. Από 500.000 ευρώ που ήταν φέτος, ο κατακτητής του FIBA Champions League της ερχόμενης σεζόν θα πάρει 1.000.000 ευρώ! Δηλαδή, θα υπάρξει αύξηση 50%. Να σημειώσουμε πως το ποσό του 1.000.000 ευρώ, είναι τα χρήματα που θα πάρει και ο νικητής της EuroLeague.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ