BASKETBALL CH. LEAGUE

Πέμπτη σερί ήττα για ΠΑΟΚ, 85-82 από την Γκαζιαντέπ

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ / CHAMPIONS LEAGUE / PAOK - GAZIANTEP / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ / CHAMPIONS LEAGUE / PAOK - GAZIANTEP / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ έλεγχε την κατάσταση για κάτι παραπάνω από τρεις περιόδους απέναντι στην Γκαζιαντέπ, αλλά στην τελική ευθεία είδε την τουρκική ομάδα να "πατάει το γκάζι" και να παίρνει μεγάλη νίκη (85-82) στην PAOK Sports Arena. Μόνο ήττες (5) για τον "δικέφαλο" σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Ούτε τώρα για τον ΠΑΟΚ! Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου γνώρισε την πέμπτη διαδοχική ήττα της για φέτος, τη δεύτερη στο Basketball Champions League και συνεχίσει να αγνοεί τη χαρά της νίκης φέτος. Η Γκαζιαντέπ άλωσε την PAOK Sports Arena (85-82) και έκανε το 2/2 στον Β' Όμιλο, με τον Σον Άρμαντ να εξελίσσεται σε πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους.

Αμφότερες οι ομάδες είχαν κενά διαστήματα στη διάρκεια του σαρανταλέπτου, γεγονός που προκαλούσε τις συχνές αλλαγές στο προβάδισμα. Η δράση των Ντι Τζέι Ουάιτ και Βίκτορ Ραντ στο α' μέρος έκανε τη διαφορά για τους φιλοξενούμενους, που είχαν μεν τον έλεγχο του ρυθμού, αλλά αδυνατούσαν να ξεφύγουν στο σκορ. Σε αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξε η απόδοση των Αντώνη Κόνιαρη και Θοδωρή Καρρά, που με συνεχόμενες συνεργασίες "μάζεψαν" το τουρκικό προβάδισμα στη διάρκεια της β' περιόδου.

Μετά την επιστροφή από την ανάπαυλα, ο ΠΑΟΚ έδειξε μεγαλύτερη συνέπεια στο πίσω μέρος του παρκέ. Κι αφού περιόρισε τα δύο "βαριά χαρτιά" της τουρκικής ομάδας, βρήκε τον τρόπο να πάρει το πάνω χέρι στο παιχνίδι. Οι Κέβιν Ντίλαρντ και Μπράντον Τρις ανέλαβαν πρωτοβουλίες, ήταν -ως επί το πλείστον- εύστοχοι και έδωσαν το αίσθημα της ανωτερότητας στην ομάδα τους.

Λίγο μετά την έναρξη της τελευταίας περιόδου, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο +7 (65-58), αλλά από εκεί και μετά δεν ήταν εξίσου αποτελεσματικοί. Ο Σον Άρμαντ πέτυχε μερικά μεγάλα καλάθια, ο Ντι Τζέι Ουάιτ είχε 2/2 τρίποντα και μαζί έφεραν την ολική ανατροπή σκηνικού.

Ο πρώτος ήταν μάλιστα εκείνος που "τελείωσε" το παιχνίδι στο τελευταίο δίλεπτο, χάρη σε ένα σουτ από τα έξι μέτρα και -λίγο αργότερα- το έμμεσο τρίποντο που σημείωσε.

Ο MVP

Στο α' μέρος, οι Βίκτορ Ραντ (15π.) και Ντι Τζέι Ουάιτ (13π.) έκαναν όλη τη δουλειά για την ομάδα του Στέφανου Δέδα. Μόλις οι παίκτες των δύο ομάδων επέστρεψαν μετά την ανάπαυλα όμως, το πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ ήταν άλλος. Ο Σον Άρμαντ πέτυχε όλους (!) τους πόντους του στο β' μέρος, οι περισσότεροι εκ των οποίων σε καθοριστικά σημεία του αγώνα. Ο γκαρντ της τουρκικής ομάδας βρέθηκε στο παρκέ για 34'46'', διάστημα στο οποίο είχε 20 πόντους με 5/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 4/6 βολές, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 λάθη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου εκμεταλλεύτηκαν με ιδανικό τρόπο την φθορά των φάουλ των φιλοξενούμενων, πήγαν στην γραμμή πολλές περισσότερες φορές, αλλά δεν κατάφεραν να μετατρέψουν αυτό το γεγονός σε πόντους. Ο ΠΑΟΚ είχε 22/34 βολές και η Γκαζιαντέπ είχε 10/14 βολές, σε ένα (στατιστικό) κομμάτι που έπαιξε... τον ρόλο του στη διάρκεια της αναμέτρησης.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Ντι Τζέι Ουάιτ έβαλε δύο μαζεμένα τρίποντα στα μισά της δ' περιόδου και "έκοψε" τη φόρα του ΠΑΟΚ, ο οποίος έκτοτε δεν είχε επιθετικές λύσεις και αμυντική συνέπεια. Μόλις δε (με τον ΠΑΟΚ στο -2 στο 1'40'') ο Κέβιν Ντίλαρντ αστόχησε για τρεις και αμέσως μετά ο Σον Άρμαντ ευστόχησε σε σουτ δύο πόντων, όλα ουσιαστικά είχαν τελειώσει.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Περίπου 1.000 φίλοι του "δικεφάλου" βρέθηκαν στην PAOK Sports Arena, χειροκροτώντας στο φινάλε τους παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου για την προσπάθεια που κατέβαλαν.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ματσόνι (Ιταλία) - Μάρισιτς (Σερβία) - Τσιούλιν (Ρουμανία).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-23, 38-42, 61-58, 82-85.

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Ντίλαρντ 15 (2/8 τρίποντα), Κλάσεν 6 (2/7 δίποντα, 2/4 βολές), Κρουμπάλι 6 (6/12 βολές), Κόνιαρης 2 (3 ασίστ), Καρράς 6, Τσόχλας, Μαργαρίτης 1 (0/3 σουτ, 1/2 βολές), Κατσίβελης 6, Τζόουνς 18 (2), Τρις 22 (7/8 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 2/2 βολές.

ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ (Δέδας): Άρμαντ 20 (5/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4/6 βολές, 5 ασίστ), Ραντ 17 (7/13 δίποντα, 1/3 τρίποντα), Ουάιτ 19 (3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Χατσίγιεβα 4, Λάιονς 4, Ουίλιαμς 3, Μπάλαζιτς 13 (2), Ογκούτ 5 (1), Τσίνκο.

Ομαδικά στατιστικά - ΠΑΟΚ: 21/34 δίποντα, 6/22 τρίποντα, 22/34 βολές, 30 ριμπάουντ (20+10), 14 ασίστ, 12 λάθη, 11 κλεψίματα, 1 τάπα.

Ομαδικά στατιστικά - Γκαζιαντέπ: 24/39 δίποντα, 9/22 τρίποντα, 10/14 βολές, 31 ριμπάουντ (24+7), 14 ασίστ, 15 λάθη, 6 κλεψίματα, 2 τάπες.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Εντός των συνόρων, ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του το παιχνίδι με την Κύμη (21/10, 16:30). Σε ό,τι αφορά στο Basketball Champions League, ο "δικέφαλος" θα αντιμετωπίσει την επόμενη εβδομάδα την δοκιμάζεται εκτός έδρας από την Ορλαντίνα (24/10), ενώ η Γκαζιαντέπ φιλοξενεί την Τενερίφη (25/10).

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ