BASKETBALL CH. LEAGUE

Παπαθεοδώρου: "Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας"

Παπαθεοδώρου: "Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας"
EUROKINISSI

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου τόνισε τη σημασία που παρουσιάζει η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Νεπτούνας (31/1, 19:30) για την 13η αγωνιστική του Basketball Champions League και αναφέρθηκε και στο πλάνο νίκης της ομάδας του, η οποία πλέον ορίζει τη μοίρα της.

Ο ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της α' φάσης του Basketball Champions League υποδέχεται τη Νεπτούνας (31/1, 19:30) και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου πριν από την προπόνηση της Τρίτης (30/1) τέθηκε για λίγο στη διάθεση των εκπροσώπων του Τύπου και σημείωσε τη σημασία της αναμέτρησης.

"Παίζουμε ένα από τα τελευταία δύο παιχνίδια στον όμιλό μας. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να ελέγχουμε την κατάσταση, κάτι που νομίζω ότι λίγοι πίστευαν πριν από μερικές εβδομάδες. Η Νεπτούνας είναι μια εξαιρετική ομάδα, η οποία μπορεί να έχει κάποιες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου, αλλά έχει κρατήσει την ίδια φιλοσοφία και αποτελεσματικότητα. Παίζει σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο στην επίθεσή της, καθώς σκοράρει 85 πόντους σε κάθε αγώνα της διοργάνωσης και δίνει 20 ασίστ. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά πλέον εδώ που φτάσαμε, θεωρώ ότι κρατάμε την τύχη στα χέρια μας και ειδικά στο γήπεδο μας θα πρέπει να υποστηρίξουμε την προσπάθεια που κάναμε τον τελευταίο ενάμιση μήνα για να αντιστρέψουμε την κατάσταση και να κερδίσουμε", είπε αρχικά ο προπονητής του "Δικεφάλου", ο οποίος στη συνέχεια ρωτήθηκε για το κίνητρο της ομάδας του:

"Το κίνητρο παίζει πάντα πολύ υψηλό ρόλο. Ούτε η Νεπτούνας έχει εξασφαλίσει στο 100% την πρόκριση της και σίγουρα θα θέλει να κάνει μια νίκη για να αποφύγει την 4η θέση, οπότε έχει κίνητρο. Από την στιγμή όμως, που έχουμε ανατρέψει την κατάσταση και παίζουμε στο γήπεδό μας, πρέπει τα παιδιά να κάνουν μια προσπάθεια που θα μας δώσει τη δυνατότητα να πάρουμε το παιχνίδι".

Όσον αφορά το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου απάντησε πως "πρέπει να προσαρμοστούμε στον τρόπο φιλοσοφίας που έχουν στην επίθεση, ο οποίος είναι ομαδικός. Πρέπει να περιορίσουμε το κομμάτι της δημιουργίας, να τους αναγκάσουμε να πάνε σε πιο προσωπικές φάσεις και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Από εκεί και πέρα, με υπομονή και καλές επιλογές στην επίθεσή μας, να βάλουμε κάποια εύκολα καλάθια ή να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να δημιουργήσουμε με τον σωστό τρόπο.

Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Διαφορετικά λάθη γίνονται στο ένα παιχνίδι και διαφορετικά στο άλλο. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνά μας και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Χωρίς αυτά δεν θα μπορούμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα θα παίξουν τον ρόλο τους η αποφασιστικότητα και η επιθυμία για κάθε μπάλα".

Τέλος, ο προπονητής του "Δικεφάλου" ρωτήθηκε για το αν σκέφτεται τα σενάρια πρόκρισης στη β' φάση του Champions League: "Αύριο μπαίνουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι, όπως κάναμε και με την Σαλόν. Το λέω αυτό γιατί το σημαντικό για εμάς είναι να κερδίσουμε. Αν δεν το κάνουμε, μπορεί να μας μένουν κάποιες πιθανότητες, αλλά θα είναι δύσκολο. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να παίξουμε καλά και αποφασιστικά ώστε να πάρουμε τη νίκη και νομίζω ότι πριν το τελευταίο παιχνίδι θα είμαστε σε θέση να εξετάσουμε τα σενάρια".

ΚΟΝΙΑΡΗΣ: "ΤΕΛΙΚΟΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ"

Παπαθεοδώρου: "Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας"
EUROKINISSI

Ο Αντώνης Κόνιαρης από την πλευρά των παικτών του ΠΑΟΚ στάθηκε και αυτός με τη σειρά του στην κρισιμότητα της αναμέτρησης. " Δίχως καμιά αμφιβολία είναι όντως τελικός, αυτό το ματς μάς δίνει ένα καλό πλεονέκτημα για να διεκδικήσουμε την πρόκριση στον επόμενο γύρο", τόνισε αρχικά 21χρονος γκαρντ, ενώ στη συνέχεια ρωτήθηκε για το αν η Νεπτούνας αποδυναμώθηκε:

"Δεν θα το έλεγα, έφυγαν τρεις βασικοί παίκτες είναι αλήθεια αυτό, παραμένει μια καλή ομάδα με αρχές και σίγουρα παίζει πολύ δυνατά μέσα στο γήπεδο. Είναι μια ομάδα σκληρή μέσα στο γήπεδο, με πολλούς συνδυασμούς και ασίστ στην επίθεση, μπαίνει πολύ δυναμικά στα ριμπάουντ, στο σκοράρισμα είναι επίσης από τις πρώτες ομάδες στο θεσμό και αυτά πρέπει να αντιμετωπίσουμε εμείς".

Για τις τελευταίες ήττες από τον Γυμναστικό Λάρισας, τον Προμηθέα και την Τενερίφη, είπε: "Δεν πήγαν καλά τα τελευταία παιχνίδια, είναι ξεχωριστό όμως αυτό το παιχνίδι για εμάς, προετοιμαζόμαστε, τα έχουμε αφήσει όλα πίσω, βλέπουμε μόνο το ματς αύριο και σίγουρα με την στήριξη του κόσμου θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα".

Σχετικά με το τι πρέπει να αλλάξει η ομάδα του σχέση με τους τελευταίους αγώνες, ανέφερε: "Σίγουρα να μείνουμε πιο συγκεντρωμένοι στο πλάνο του κόουτς, αυτό μας λείπει και αν το κάνουμε σε μεγάλο βαθμό πιστεύω ότι θα κερδίσουμε".

Τέλος, ο Αντώνης Κόνιαρης για το η ομάδα του είναι... στρεσαρισμένη: "Όχι δεν υπάρχει άγχος, απλά είναι... τελικός. Πρέπει να μείνουμε στο πλάνο του κόουτς περισσότερο".

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ