ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Το video για 400 ευρωπαϊκά παιχνίδια του "Δικεφάλου"

ΠΑΟΚ: Το video για 400 ευρωπαϊκά παιχνίδια του "Δικεφάλου"

Ο ΠΑΟΚ συμπλήρωσε 400 ευρωπαϊκά παιχνίδια και πριν από το ματς με την Βόννη στην PAOK Sports Arena πραγματοποιήθηκε μία σύντομη μα συνάμα όμορφη εκδήλωση.

Ο ΠΑΟΚ ήθελε να γιορτάσει το 400ό ευρωπαϊκό του παιχνίδι με νίκη, αλλά η Βόννη στην 2η "στροφή" του Basketball Champions League του χάλασε τα σχέδια , καθώς έφυγε με το διπλό από την PAOK Sports Arena. Ο "Δικέφαλος" πριν από το τζάμπολ του αγώνα ετοίμασε μία όμορφη εκδήλωση, στην οποία την τιμητική τους είχαν οι Θανάσης Πασχάλης, Τζον Κόρφας, Σωτήρης Νικολαΐδης, Νίκος Σταυρόπουλος και Βαγγέλης Μαργαρίτης.

Ο Θανάση Πασχάλης στις 29 Νοεμβρίου του 1959 συμμετείχε στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο ανοιχτό γήπεδο της ΧΑΝΘ με την CCA Βουκουρεστίου, η οποία είχε επικρατήσει με 80-61. "Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, ήταν μία τρομερή εμπειρία, ειδικά για μένα που ήμουν μόλις 18 ετών", δήλωσε στην κάμερα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ ο Θανάσης Πασχάλης που είχε πετύχει 1 πόντο σε εκείνο το παιχνίδι και για την συμμετοχή σε αυτό παρέλαβε από τον Νίκο Σταυρόπουλο μία φανέλα με τον αριθμό "1".

Ο Τζόν Κόρφας πήρε μία φανέλα με τον αριθμό "100", καθώς είχε αγωνιστεί στην αναμέτρηση με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ (85-81, 3/12/1992): "Έχω παίξει πάρα πολλά παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, ειλικρινά δεν μπορώ να το θυμηθώ αυτό το παιχνίδι, αλλά στο μυαλό μου είναι σίγουρα ο αγώνας στην Τεργέστη και ο τίτλος που κερδίσαμε", είπε ο "Τεν Τεν"

Ο Σωτήρης Νικολαΐδης είχε αγωνιστεί στον 200ό ευρωπαϊκό αγώνα του ΠΑΟΚ, ο οποίος στις 9 Δεκεμβρίου του 1998 είχε νικήσει (68-59 στο Αλεξάνδρειο την Φορτιτούντο Μπολόνια: "Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα με σπουδαίους παίκτες που στην πορεία έφτασε ως το Final Four. Νομίζω ότι κι εμείς από την πλευρά μας βάλαμε ένα λιθαράκι στην ιστορία του ΠΑΟΚ".

Το 300ό παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη διεξήχθη στις 30 Ιανουαρίου 2007 στο PAOK Sports Arena για τα playoffs του Uleb Cup. Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 79-62 από την πανίσχυρη Σιένα και ο Βλάντο Σκεπάνοβιτς, μέλος εκείνης της ομάδας έστειλε το δικό του ξεχωριστό μήνυμα μέσω video: " Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την συμπλήρωση των 400 ευρωπαϊκών αγώνων. Πέρασα πολύ ωραία στην ομάδα εκείνη την εποχή, είμαι υπερήφανος που έγινα μέλος της οικογένειας και της ιστορίας του ΠΑΟΚ και θέλω με την ευκαιρία να ευχηθώ καλή τύχη και επιτυχίες για τη νέα σεζόν και φυσικά να στείλω τους χαιρετισμούς μου στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ