BASKETBALL CH. LEAGUE

ΠΑΟΚ: Στη Γενεύη ύστερα από 10.171 ημέρες ο Σταυρόπουλος

ΠΑΟΚ: Στη Γενεύη ύστερα από 10.171 ημέρες ο Σταυρόπουλος

Ο Νίκος Σταυρόπουλος ήταν ένας από τους παίκτες του ΠΑΟΚ που το 1991 σήκωσαν στα χέρια τους το Κύπελλο Κυπελλούχων και ο "Μάτζικ" βρέθηκε για πρώτη φορά για αγώνα του Δικεφάλου στη Γενεύη ύστερα από 10.171 ημέρες.

Ο ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 13ης και προτελευταία αγωνιστικής της φάσης των Ομίλων του Basketball Champions League αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Φρίμπουργκ (30/1, 21:00) και ο Νίκος Σταυρόπουλος βρέθηκε στην Ελβετία για παιχνίδι της ομάδας του ύστερα από σχεδόν 28 χρόνια.

Ο "Μάτζικ" ήταν μέλος της ομάδας του ΠΑΟΚ που στις Μαρτίου του 1991 κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων επικρατώντας της Σαραγόσα και 10.171 ημέρες μετά επέστρεψε στην Ελβετία για αγώνα του Δικεφάλου.

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ έκανε την καταμέτρηση των ημερών, ενώ παρών στον τελικό με την Σαραγόσα ως φίλαθλος ήταν και ο νυν σύμβουλος της, Χρήστος Καραμπέρης. Επίσης, οι ασπρόμαυροι μέσω της ιστοσελίδας τους αναφέρθηκαν και στις σχέσεις του Τέλη Ζουραντσίδη και του Ντάριους Γκάρετ με την Ελβετία.

"Μπορεί να έχει κάνει ίσως και περισσότερο από μία φορά το γύρο του κόσμου από τότε, αλλά κανένα από τα εκατοντάδες ταξίδια που μεσολάβησαν δεν τον έφερε ξανά στη Γενεύη. Πέρασαν 28 περίπου χρόνια από τότε! Και 10.171 ημέρες μέχρι να έρθει η στιγμή για να επιστρέψει ο Νίκος Σταυρόπουλος στη Ελβετία για έναν αγώνα του ΠΑΟΚ.

Μπορεί το κρίσιμο παιχνίδι του ΠΑΟΚ να είναι αύριο στο Fribourg, αλλά η αποστολή του Δικεφάλου, προσγειώθηκε στη Γενεύη. Στην πόλη που το 1991, στις 26 Μαρτίου, έγραψε ιστορία και με χρυσά γράμματα. Ο «Μάτζικ» ήταν βασικό στέλεχος εκείνης της σπουδαίας ομάδας του ΠΑΟΚ και σήμερα που επέστρεψε στην Ελβετία, ήρθαν χιλιάδες αναμνήσεις στο μυαλό του. Με έναν… μαγικό τρόπο, έκρυψε την συγκίνησή του, όταν πάτησε το πόδι του στο αεροδρόμιο της Γενεύης.

Ο Νίκος Σταυρόπουλος δεν είναι το μοναδικό μέλος της αποστολής του ΠΑΟΚ, που ήταν και το 1991 στη Γενεύη και επέστρεψε ξανά σήμερα μετά από 28 χρόνια. Ο Χρήστος Καραμπέρης, σύμβουλος πλέον της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, έζησε από την κερκίδες του «Πατινουάρ ντε Βερνέ» εκείνες τις μεγάλες στιγμές στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων με τη Σαραγόσα. Ως φίλαθλος, όπως άλλωστε θεωρεί ότι είναι η πρώτη του και βασική ιδιότητα.

ΠΑΟΚ: Στη Γενεύη ύστερα από 10.171 ημέρες ο Σταυρόπουλος

Η πόλη Fribourg που θα φιλοξενήσει για το επόμενο διήμερο τον ΠΑΟΚ, αποτελεί τόπο επιστροφής και για δυο ακόμη μέλη της αποστολής, από μια περίεργη και ενδιαφέρουσα συγκυρία.

Ο Darrius Garrett ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Ευρώπη από την Olympic Fribourg το 2012! Και σήμερα, μετά από επτά περίπου χρόνια επιστρέφει. Μικρός που είναι κόσμος...

Και πόσο μικρότερος μοιάζει, στην περίπτωση του Τέλη Ζουρνατσίδη. Ο μάνατζερ του ΠΑΟΚ είχε βρεθεί το 1983, ως έφηβος ακόμη, στο Fribourg, φιλοξενούμενος από μια οικογένεια Ελβετών με τους οποίους είχε δημιουργηθεί οικογενειακή σχέση, λόγω των καλοκαιρινών τους διακοπών στη Χαλκιδική", αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ.

Photo credits: PAOK BC

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ