BASKETBALL CH. LEAGUE

Έχασε ξανά και έμεινε τελευταίος ο ΠΑΟΚ στον όμιλό του

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΛΟΥΝΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ / CHAMPIONS LEAGUE / PAOK - LUDWIGSBURG / ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ(Α) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΛΟΥΝΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ / CHAMPIONS LEAGUE / PAOK - LUDWIGSBURG / ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ(Α) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Με κάκιστη εμφάνιση στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την έκτη του ήττα σε οκτώ αγώνες στο Basketball Champions League, αυτή τη φορά από τη Λούντβιχσμπουργκ στη Θεσσαλονίκη.

Δεν είναι η χρονιά του στην Ευρώπη... Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν τη νίκη απέναντι στη Λούντβιχσμπουργκ για να μείνει ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Basketball Champions League, ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο μέρος, αλλά αποκαρδιωτικός στο δεύτερο για να γνωρίσει την ήττα από τους Γερμανούς (63-83) που συνεχίζουν με στόχο την κατάκτηση της πρώτης θέσης του Β' ομίλου.

48 πόντους έβαλαν οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου στις δυο πρώτες περιόδους, μόλις 15 στις επόμενες δυο. Την ίδια ώρα, η Λούντβιχσμπουργκ έβαζε μόνο στην τέταρτη 24, για να πάρει δια περιπάτου τη νίκη με κορυφαίους τους Γουόκαπ - Έβανς. Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν έχει αποκλειστεί, όμως σίγουρα η πρόκριση έχει απομακρυνθεί αρκετά κι ας μένουν έξι αγωνιστικές για το φινάλε της πρώτης φάσης.

Τα ματς που απομένουν στον ΠΑΟΚ είναι με τη Γκαζιαντέπ (εκτός έδρας), με την Ορλαντίνα (εντός), με τη Σαλόν (εντός), με την Τενερίφη (εκτός), με τη Νεπτούνας (εντός) και με τη Βέντσπιλς (εκτός).

Ο MVP

Ο Αμερικανός Τόμας Γουόκαπ παίζει για πρώτη φορά στην Ευρώπη, για πρώτη φορά ως επαγγελματίας. Αν και rookie, στο "Παλατάκι" έβαλε 18 πόντους με 2/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 5/6 βολές, ενώ είχε ακόμη 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και 23 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης στα 30 λεπτά που αγωνίστηκε. Ποιοτικός παίκτης, έκανε τη διαφορά και ίσως απασχολήσει και σημαντικότερους συλλόγους από την αξιόλογη πάντως Λούντβιχσμπουργκ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι 16 πόντοι του Δημήτρη Κατσίβελη που είχε 2/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 8/10 βολές, μαζί με 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και ένα κλέψιμο. Με πρώτο σκόρερ τον Έλληνα γκαρντ, ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από αυτό το ματς.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο... μπλακάουτ του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος, ειδικά μετά από την εξαιρετική του επιθετική λειτουργία στο πρώτο. Κλάσεν, Χρυσικόπουλος, Κρουμπάλι, Κόνιαρης, Τσόχλας, Γκος, Τζόουνς, Τρις δεν έδωσαν το παραμικρό, με αποτέλεσμα ο Κατσίβελης και ο Μαργαρίτης να παλεύουν μόνοι εναντίον όλων και στο τέλος να "λυγίζουν".

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Τυπική εικόνα ευρωπαϊκού αγώνα. Λίγος κόσμος πήγε στο "Παλατάκι".

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπούλτο (Ισπανία), Βοβκ (Κροατία), Νίκολιτς (Σερβία)

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-23, 48-47, 55-59, 63-83

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Κλάσεν, Χρυσικόπουλος, Κρουμπάλι 5, Κόνιαρης 6 (4/4 βολές), Τσόχλας, Μαργαρίτης 15 (1), Ζάρας 8 (2), Χαραλαμπόπουλος 7 (1), Κατσίβελης 16 (2), Γκος 2, Τζόουνς 3, Τρις 1.

ΛΟΥΝΤΒΙΧΣΜΠΟΥΡΓΚ (Πάτρικ): Γουόκαπ 18 (3), Εβανς 13 (8 ριμπάουντ), Τζόνσον 6, ΜακΚρέι, Σίαρς 8, Γκέσκε 3 (1), Πίτερ-ΜακΝίλι 6 (1), Κοχ 3 (1), Βαλεσκόφσκι 8, Κουκ 8 (1), Τίεμαν 10 (9 ριμπάουντ)

Ομαδικά στατιστικά ΠΑΟΚ: 12/30 δίποντα, 7/20 τρίποντα, 18/29 βολές, 32 ριμπάουντ (24 αμυντικά - 8 επιθετικά), 12 ασίστ, 6 κλεψίματα, 4 κοψίματα, 19 λάθη.

Ομαδικά στατιστικά Λούντβιχσμπουργκ: 21/45 δίποντα, 7/16 τρίποντα, 20/31 βολές, 43 ριμπάουντ (28 αμυντικά - 15 αμυντικά), 19 ασίστ, 9 κλεψίματα, 4 κοψίματα, 14 λάθη.

Οι επόμενοι αγώνες των δυο ομάδων: Ο ΠΑΟΚ θα ταξιδέψει στην Τουρκία για να αντιμετωπίσει την επόμενη Τετάρτη τη Γκαζιαντέπ, ενώ η Λούντβιχσμπουργκ θα υποδεχθεί μία μέρα νωρίτερα την επίσης πρωτοπόρο Τενερίφη του Κατσικάρη και του Βασιλειάδη.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ