ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολίμπια Λιουμπλιάνα - Προμηθέας: 76-80: Ολική ανατροπή από τους Πατρινούς

Ολίμπια Λιουμπλιάνα - Προμηθέας: 76-80: Ολική ανατροπή από τους Πατρινούς
EUROKINISSI

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 16 πόντους, ο Προμηθέας πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη-ανατροπή απέναντι στην Ολίμπια Λιουμπλιάνα επικρατώντας με 80-76 στην Σλοβενία για την 9η αγωνιστική του Basketball Champions League.

Ο Προμηθέας φλέρταρε με την τρίτη διαδοχική ήττα του στο Basketball Champions League, αλλά στο τέλος κατάφερε να σώσει την παρτίδα και να φύγει με το διπλό από τη Σλοβενία επικρατώντας της Ολίμπια Λιουμπλιάνα με 80-76. Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά δεν έχασαν την ψυχραιμία τους, όταν η διαφορά ξέφυγε από το ψυχολογικό όριο των 10 πόντων (36-20) και με μία αντεπίθεση διαρκείας έφεραν τούμπα το παιχνίδι, πανηγυρίζοντας μία νίκη που τους φέρνει πιο κοντά στον στόχο της πρόκρισης.

Το τελικό 80-76 διατήρησε τους Πατρινούς σε τροχιά πρόκρισης (6-3) ενώ οι γηπεδούχοι παρέμειναν με μία νίκη σε εννέα αγωνιστικές, αδυνατώντας να ξεκολλήσουν από την τελευταία θέση του ομίλου τους.

O MVP

Στις πρώτες δύο περιόδους, ο Τόνι Μέιερ ήταν ωσεί παρών αλλά στο δεύτερο ημίχρονο έκανε τα πάντα πάνω στο παρκέ. Μοίραζε τη μπάλα στους ελεύθερους συμπαίκτες του (3 ασίστ), κατέβαζε με αυταπάρνηση τα αμυντικά και επιθετικά ριμπάουντ (6 στον αριθμό) ενώ πρόλαβε να πετύχει και 18 πόντους με 3/5 τρίποντα. Αν μη τι άλλο καταπληκτική εμφάνιση από τον φονικό σουτέρ του Προμηθέα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Εν τέλει, δεν έχει καμία απολύτως σημασία που η ομάδα του Μάκη Γιατρά τα έσπασε στο πρώτο ημίχρονο από την περίμετρο (2/9 τρίποντα) γιατί στην επανάληψη βελτίωσε αισθητά το ποσοστό της τελειώνοντας το παιχνίδι με 12/25 τρίποντα. Δηλαδή με ποσοστό 48%. Καθόλου άσχημα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Ολίμπια Λιουμπλιάνα μπήκε χωρίς άγχος στον αγωνιστικό χώρο και με τους Γιαν Σπαν, Μίρζα Μπέγκιτς να την οδηγούν επιθετικά πήρε κεφάλι στο σκορ (13-5). Ο Μάκης Γιατράς κάλεσε τάιμ-άουτ ώστε να ανακόψει τον ρυθμό των γηπεδούχων, αλλά οι φωνές του δεν έπιασαν τόπο. Τα σέντερ-τσέπης του Προμηθέα ήταν αδύνατον να περιορίσουν τον γίγαντα Μπέγκιτς που τελείωνε με χαρακτηριστική άνεση τις φάσεις μέσα στη ρακέτα. Στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα του Προμηθέα, προστέθηκαν πολύ γρήγορα οι αργές επιστροφές και τα αδικαιολογητά πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ. Όπως ήταν αναμενόμενο, το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 7 πόντους (22-15).

Τα άσχημα τελειώματα, η έλλειψη συγκέντρωσης και τα αδύναμα μπλοκ άουτ τόνωσαν την ψυχολογία της Ολίμπια που συνέχισε να "πυροβολεί" από μακριά. Μόλις οι δύο βασικοί επιθετικοί άξονες των γηπεδούχων σιώπησαν, ανέλαβε δράση ο Αλεξάνταρ Λάζιτς που ανέβασε ξανά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (26-15). Οι Γκίκας και Όντουμ προσπάθησαν να διορθώσουν τις επιθετικές ανορθογραφίες του Προμηθέα, αλλά οι συμπαίκτες τους βρίσκονταν ακόμη σε λήθαργο. Παρόλα αυτά, οι Πατρινοί βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και μείωσαν προσωρινά το σκορ, πριν κάνουν ξανά κοιλιά και επιτρέψουν στους γηπεδούχους να τρέξουν ένα καινούριο μικρό σερί.

Η διψήφια διαφορά που διαμορφώθηκε στην ανάπαυλα (38-26) πείσμωσε τους παίκτες του Προμηθέα, οι οποίοι βγήκαν από τα αποδυτήρια αποφασισμένοι να πετύχουν τη μεγάλη ανατροπή. Με πρώτο βιολί τον Γερομιχαλό και τους Νίκα Γκίκα - Τόνι Μέιερ να πυροβολούν από τη γραμμή του τριπόντου, η ομάδα του Μάκη Γιατρά πέρασε μπροστά στο σκορ με 47-48. Η Ολίμπια βέβαια δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Με τους Σάνον και Μπατζίμ να ζεσταίνονται, οι γηπεδούχοι προσπέρασαν με 6 αλλά το τρίποντο ξέσπασμα του Λίποβι αποκατέστησε την ισορροπία, δίνοντας στον Προμηθέα ένα προβάδισμα 2 πόντων (58-60) στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου.

Αν και η πλάστιγγα έδειχνε να γέρνει προς την πλευρά του Προμηθέα, ο Ρόκο Μπατζίμ είχε άλλη άποψη και με δύο διαδοχικά τρίποντα έβαλε μπροστά την Ολίμπια με 1 πόντο (70-69). Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης με τρίποντο στο 38' έδωσε στην ομάδα του Μάκη Γιατρά μία διαφορά 4 πόντων (72-76), την οποία με ψυχραιμία και σωστές επιλογές διατήρησε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Οι απογοητευτικές εμφανίσεις της Ολίμπια Λιουμπλιάνα έχουν απομακρύνει τον κόσμο από το γήπεδο, με αποτέλεσμα οι οι γηπεδούχοι να αγωνίζονται με την υποστήριξη ελάχιστων φιλάθλων τους.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρόσσο - Χορόζοβ - Μάτετζεκ

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-15, 38-26, 58-60, 76-80

ΟΛΙΜΠΙΑ ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ: Μπατζίμ 16 (3/9 τρίποντα), Μπέγκιτς 12 (13 ριμπαόυντ), Τζόουνς 9 (6 ριμπάουντ), Λάζιτς 2, Σπαν 15 (4/7 τρίποντα), Μπούμπνιτς, Μέσιτσεκ 2, Ρέμπετς 4, Σανόν 12, Σιμόνοβιτς 4.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Έλις 5, Χολ, Λίποβι 7, Μέιερ 18 (6 ριμπάουντ), Τσαϊρέλης 10, Μπράουν 4, Γερομιχαλός 7, Γκίκας 8 (6 ασίστ, 2/5 τρίποντα), Όντουμ 10 (1), Παρκς, Σαλούστρος 8 (2/5 τρίποντα, 7 ριμπάουντ).

Τα ομαδικά στατιστικά της Ολίμπια Λιουμπλιάνα: 20/42 δίποντα, 6/21 τρίποντα, 18/23 βολές, 34 ριμπάουντ (12 επιθετικά και 22 αμυντικά), 17 ασίστ, 6 κλεψίματα, 1 τάπα και 11 λάθη.

Τα ομαδικά στατιστικά του Προμηθέα Πάτρας: 13/24 δίποντα, 12/25 τρίποντα, 18/23 βολές, 37 ριμπάουντ (11 αμυντικά και 26 επιθετικά), 20 ασίστ, 8 κλεψίματα, 3 τάπες και 12 λάθη.

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Για την 10η αγωνιστική του Basketball Champions League, o Προμηθέας θα υποδεχθεί στην Πάτρα τη γερμανική Μπαϊρόιτ (9/1, 19:30) ενώ η Ολίμπια Λιουμπλιάνα θα ταξιδέψει στην Ιταλία για να αντιμετωπίσει τη Βίρτους Μπολόνια (9/1, 20:30).

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ