ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Νόρις Κόουλ έπαθε... Γουέστμπρουκ, διπλό στη 2η παράταση η Αβελίνο

Oklahoma City Thunder's Norris Cole plays during the second half of an NBA basketball game against the Minnesota Timberwolves Tuesday, April 11, 2017, in Minneapolis. (AP Photo/Jim Mone)
(AP Photo/Jim Mone) AP

Πρωταθλητής (δις) στο ΝΒΑ, έπαιξε φέτος στη EuroLeague με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και φέτος μετακόμισε στην Αβελίνο. Γιατί το έκανε αυτό ο Νόρις Κόουλ; Δείτε τι συνέβη σήμερα και θα καταλάβετε

Όταν το περασμένο καλοκαίρι έπαιρνε την απόφαση να μην περιμένει τη EuroLeague και το ΝΒΑ για να μετακομίσει στην Αβελίνο, πολλοί ένιωσαν... αμηχανία. Ο Νόρις Κόουλ, ένας δις πρωταθλητής στην κορυφαία Λίγκα του πλανήτη, αποχώρησε από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για να βρει μια κατάσταση που θα του επιτρέψει να παίξει χωρίς χαλινάρια. Είχε συνηθίσει να είναι ρολίστας στις ΗΠΑ, κάποιες φορές έμενε στην άκρη του πάγκου, η Μακάμπι δεν του έδωσε τον ρόλο του ηγέτη κι ο 29χρονος πλέον πόιντ γκαρντ ήθελε μια νέα πρόκληση.

Στην πρώτη του εμφάνιση στο Basketball Champions League, o Αμερικανός χρειάστηκε δύο παρατάσεις για να φύγει νικητής από την έδρα της Νίζνι (100-93). Εκεί, στο μακρινό Νόβγκοροντ, ο Κόουλ έπαιξε στα 46 από τα 50 λεπτά της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα να σκοράρει 34 πόντους με 9/17 δίποντα, 3/9 τρίποντα και 7/8 βολές, ενώ γέμισε τη στατιστική του με 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Από τα 77 σουτ της Αβελίνο, έκανε τα 26, το 1/3 δηλαδή, την ώρα που οι Κέιλεμπ Γκριν (19π., 9ριμπ.), Ντεμέτρις Νίκολς (14π., 9ριμπ.) και Κίφερ Σάικς (14π., 6ριμπ., 4ασ.) τον ακολουθούσαν. Πρώτος σκόρερ της Νίζνι, της ομάδας που απέκλεισε τον Άρη, ήταν ο Κέντρικ Πέρι με 25 πόντους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ