BASKETBALL CH. LEAGUE

Ο Μπερτομέου άνοιξε "πόλεμο" με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ

Ο Μπερτομέου άνοιξε "πόλεμο" με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ

Ένα σχόλιο του Ζόρντι Μπερτομέου ήταν αρκετό για να ξεκινήσει "πόλεμος" με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Ο Ζόρντι Μπερτομέου βλέπει τις τελευταίες εβδομάδες το EuroCup να χάνει τη μία ομάδα μετά την άλλη. Η Νταρουσάφακα, η Ρίτας Βίλνιους, η Τόφας και η Γαλατάσαραϊ ήταν οι σημαντικότερες απώλειες της διοργάνωσης, με όλες τις ομάδες να αποφασίζουν να μετακομίσουν στο Basketball Champions League της FIBA.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της EuroLeague Basketball σχολίασε πριν από μερικές ημέρες τα νέα δεδομένα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport5. Εκεί όμως, ένα σχόλιο που έκανε για τη Χάποελ Ιερουσαλήμ ήταν αρκετό για να ξεκινήσει... πόλεμο με τον ισραηλινό σύλλογο.

" Η Χάποελ Ιερουσαλήμ έγινε μικρή ομάδα από την στιγμή που έφυγε από το EuroCup" είχε πει -μεταξύ άλλων- ο Ζόρντι Μπερτομέου, με τον CEO της Χάποελ Ιερουσαλήμ να απαντάει τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Γκάι Χαρέλ πέρασε στην αντεπίθεση και απάντησε με ευθύτητα στον Ζόρντι Μπερτομέου, αποκαλύπτοντας πως πριν από περίπου δέκα ημέρες, η EuroLeague έστειλε πρόσκληση στη Χάποελ Ιερουσαλήμ προκειμένου να επιστρέψει στη δική της "αγκαλιά".

" Υποθέτω πως το EuroCup είναι σε δύσκολη θέση γιατί πριν από δέκα μέρες μάς κάλεσαν πίσω στη διοργάνωση" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκάι Χαρέλ.

Λίγη ώρα αργότερα υπήρξε τοποθέτηση της EuroLeague Basketball για το θέμα, με αξιωματούχο της διοργάνωσης να επισημαίνει πως αυτό που έγινε ήταν να αποσταλούν όλα τα απαραίτητα αρχεία στη Χάποελ Ιερουσαλήμ, ως σύλλογος που μπορεί -βάσει κατάταξης- να συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κάτι που αφορά συνολικά όλες τις ευρωπαϊκές ομάδες που είναι σε παρόμοια θέση.

Όπως και να έχει, είναι εμφανές πως το Basketball Champions League αρχίζει να αποκτά ολοένα μεγαλύτερη δύναμη, με την "απόκτηση" όλων (και των τριών) τουρκικών ομάδων που φέτος βρέθηκαν στο EuroCup να είναι απλά ένα μέρος της σχετικής απόδειξης.

Photo Credits: FIBA

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ