BASKETBALL CH. LEAGUE

Μπρίντιζι - ΠΑΟΚ 93-91: Αυτοκτόνησε μαζί με τις ελπίδες του

Μπρίντιζι - ΠΑΟΚ 93-91: Αυτοκτόνησε μαζί με τις ελπίδες του

Ιδανικός αυτόχειρας ο ΠΑΟΚ, προσπέρασε με τρίποντο του Σμιθ 24'' πριν το τέλος κι όμως κατάφερε να χάσει από την τελευταία Μπρίντιζι (93-91), εξανεμίζοντας και τις όποιες ελπίδες είχε για πρόκριση στους "16" του Basketball Champions League.

Ο ΠΑΟΚ αυτοκτόνησε και μαζί του πήρε και τις τελευταίες ελπίδες που είχε για πρόκριση στην επόμενη φάση του BCL. Πήγε να παίξει μία από τις τελευταίες του ζαριές στην έδρα της -μέχρι πρότινος- τελευταίας στη βαθμολογία Μπρίντιζι, κέρδιζε με διψήφια διαφορα πριν από το ημίχρονο, προσπέρασε (88-91) με τρίποντο του Σμιθ 24'' πριν το τέλος κι όμως έχασε!

Μετά το μεγάλο σουτ του Άνταμ Σμιθ, ο δικέφαλος έκανε φάουλ, ο Μπανκς μείωσε στον πόντο, ενώ ήταν σειρά των γηπεδούχων να στείλουν τον ΠΑΟΚ στις βολές και συγκεκριμένα τον μοιραίο Μπόμπι Μπράουν. Αυτός αστόχησε και στις δύο και στη συνέχεια ο Στόουν πέτυχε το τρίποντο που έκρινε το αποτέλεσμα και άφησε εκτός συνέχειας την ομάδα της Θεσσαλονίκης η οποία σκόρπισε και τις τελευταίες της ελπίδες, αφού πλέον είναι τελευταία στον όμιλο με δύο αγωνιστικές για το φινάλε της regular season.

O MVP

Έκανε που έκανε μεγάλο παιχνίδι ο Τάιλερ Στόουν, έφτασε και στο αποκορύφωμα με το τρίποντο της νίκης στα τελευταία δευτερόλεπτα μετά τις δύο άστοχες βολές του Μπόμπι Μπράουν. Έτσι, τελείωσε το ματς με 20 πόντους, έχοντας 4/6 δίποντα και 4/8 τρίποντα, ενώ παράλληλα μάζεψε 7 ριμπάουντ, μοίρασε 1 ασίστ, έκανε 1 κλέψιμο αλλά υπέπεσε και σε 3 λάθη.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ

Οι γηπεδούχοι είχαν εκτελέσει μόλις 1 βολή στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο εκτέλεσαν 25! Αυτό είναι το πιο τρανό παράδειγμα της προσπάθειάς τους να πάνε κοντά στο καλάθι, αφού έβλεπαν την ευστοχία του πρώτου ημιχρόνου από την περίμετρο να μην επαναλαμβάνεται στο δεύτερο. Από τα 8/15 τρίποντα του πρώτου μέρους, είχαν 2/10 στο δεύτερο, όπου πήραν και αρκετούς πόντους στο τρανζίσιον χάρη στα 14 λάθη του ΠΑΟΚ, τα έξι από αυτά στην τρίτη περίοδο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Πολύ καλό ξεκίνημα επιθετικά για τον ΠΑΟΚ και ειδικά από την περίμετρο, μία σταθερά του πρώτου ημιχρόνου και για τις δύο ομάδες που είχαν από 8 εύστοχα τρίποντα. Ο δικέφαλος βρήκε γρήγρα μακρινά σουτ από τον Σμιθ και προηγήθηκε, κρατώντας τα ηνία μέχρι το ημίχρονο (45-53), έχοντας νωρίτερα στείλει τη διαφορά και σε διψήφια επίπεδα χάρη στους 14 μαζεμένους πόντους του Σόρτερ, τους 12 του Μπεστ και τους 8 του Μπράουν.

Οι γηπεδούχοι απο την πλευρά τους, όμως, είχαν τον Στόουν σε σπουδαία βραδιά με 15 πόντους στο πρώτο μέρος, εκτελούσαν με ανάλογη ακρίβεια, ενώ η είσοδος του Καμπογκράντε με τρία διαδοχικά τρίποντα τους ήταν πληγή για την άμυνα του ΠΑΟΚ, ο οποίος είδε τη διαφορά να πέφτει μέχρι και στους 4 πόντους στο τέλος της δεύτερης περιόδου, αλλά οι έξι σερί πόντοι του Μπεστ έδωσε συνέχεια στο παραγωγικό πρώτο ημίχρονο της ομάδας του Χαραλαμπίδη (45-53).

Ό,τι έχτιζε στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ, το γκρέμισε στην τρίτη περίοδο. Λάθη επί λαθών (6 σε ένα δεκάλεπτο, όσα είχε στο πρώτο μισό του αγώνα), βιαστικές επιλογές στην επίθεση και κακή αμυντική λειτουργία. Ο δικέφαλος δέχτηκε 28 πόντους με τους γηπεδούχους να έχουν μπροστάρηδες τους Μπράουν και Σόρτερ, να παίρνουν σκορ και από παίκτες του πάγκου όπως ο Ζανέλι και ο Γκασπάρδο, παίρνοντας έτσι και προβάδισμα δύο φορές στο τρίτο δεκάλεπτο που τους βρήκε μπροστά (73-71).

Ο Σόρτερ που έμοιαζε μόνος στην τρίτη περίοδο συνέχισε να κρατά τον ΠΑΟΚ στις πλάτες του, εφτασε τους 26 πόντους, ωστόσο η Μπρίντιζι συνέχισε να "χτυπά" στη ρακέτα και να κερδίζει φάουλ για βολές, παίρνοντας πολλούς πόντους από τη γραμμή και υποχρεώνοντας τον ΠΑΟΚ να κυνηγά το σκορ, παρά τα μεγάλα σουτ των Σόρτερ και Σμιθ.

Με το σκορ στο 88-88 στο τελευταίο λεπτό, ο Άνταμ Σμιθ πέτυχε μεγάλο τρίποντο 24'' πριν το τέλος βάζοντας μπροστά τον ΠΑΟΚ που στη συνέχεια έκανε φάουλ στον Μπανκς για να μειώσει σε 90-91. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους έκαναν φάουλ στον Μπόμπι Μπράουν, αυτος αστόχησε και στις δύο βολές και ο Στόουν με τρίποντο έδωσε τη νίκη στην Μπρίντιζι (93-91).

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Δεν ήταν γεμάτο αλλά είχε παλμό το Palazzetto dello Sport "Elio Pentassuglia", στο οποίο μάλιστα βρέθηκαν και κάποιοι λιγοστοί φίλοι του ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κόντε, Ρούτεσιτς, Ζούπανσιτς

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-31, 45-53, 73-71, 93-91

ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ (Βιτούτσι): Μπανκς 14, Μπράουν 17, Γκασπάρδο 7 (8 ριμπάουντ), Στόουν 20 (4 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Τόμπσον 6 (1), Καμπογκράντε 10 (3), Ικάντζι, Μάρτιν 8, Ζανέλι 11 (2).

ΠΑΟΚ (Χαραλαμπίδης): Μπεστ 14 (2), Μπράουν 15 (3), Μαργαρίτης 7 (1), Σόρτερ 26 (4), Γουίγκινς 7, Καραμανώλης, Νόουλς 1, Σαρικόπουλος 4, Σμιθ 15 (4), Τσόχλας 2.

Τα ομαδικά στατιστικά της Μπρίντιζι: 21/36 δίπονα, 10/25 τρίποντα, 21/26 βολές, 31 ριμπάουντ 17 ασίστ, 9 κλεψίματα, 11 λάθη, 2 μπλοκ.

Τα ομαδικά στατιστικά του ΠΑΟΚ: 17/35 δίποντα, 14/27 τρίποντα, 15/20 βολές, 31 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 8 κλεψίματα, 14 λάθη, 1 μπλοκ.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Η Μπρίντιζι θα παίξει εκτός έδρας με τη Σομπατέλι (28/1, 19:00), ενώ ο ΠΑΟΚ μένει εκτός έδρας για το παιχνίδι με τη Σαραγόσα μία μερα αργότερα (29/1, 19:30).

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ