BASKETBALL CH. LEAGUE

Μπόγρης, επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος

Μπόγρης, επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος

Ο Γιώργος Μπόγρης επιστρέφει στην PAOK Sports Arena, ως αντίπαλος, για να αγωνιστεί στο γήπεδο απ όπου ξεκίνησε η αγωνιστική του πρόοδος, μέχρι την κορυφή της Liga Endesa.

Έχουν περάσει τρία περίπου χρόνια από την τελευταία φορά που ο Γιώργος Μπόγρης φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος. Από την εποχή που φόρεσε τη φανέλα του "δικεφάλου" έχουν αλλάξει πάρα πολλά τόσο στον ίδιο όσο και στην ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, με κυριότερο το γεγονός ότι το απόγευμα της Τρίτης (28/2, 19:30) θα τεθούν αντιμέτωποι με φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά του Basketball Champions League.

Ο διεθνής σέντερ κεφαλαιοποίησε άμεσα την εξαιρετική χρονιά που είχε κάνει στον ΠΑΟΚ, με 10.7 πόντους και 6.8 ριμπάουντ ανά αγώνα, χάρη στην άψογη συνεργασία που είχε με τον Ντι Τζέι Κούπερ. Το πικ εν ρολ των δύο ήταν άλλωστε το "βαρύ χαρτί" της ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου εκείνη τη σεζόν, στοιχείο που παραδέχονται άπαντες. Γι αυτό αμφότεροι κέρδισαν πολύ καλά συμβόλαια αμέσως μετά. Ο Γιώργος Μπόγρης στην Ισπανία, κι ο Ντι Τζέι Κούπερ στη Ρωσία.

Το βασικότερο για τον 28χρονο σέντερ είναι πως κατάφερε να εδραιωθεί στη Liga Endesa, ως συνεπής στη θέση "5" και ικανός να βοηθήσει τις ομάδες που παλεύουν για τα playoffs. Το βασικότερο προσόν του; Η σταθερότητα. Ένας παίκτης που παίζει με συνέπεια σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, έχει περιορίσει σε μέγιστο βαθμό τις μεταπτώσεις στην απόδοσή του και δίνει το δικαίωμα στον προπονητή του να στηρίζει σημαντικό μέρος του παιχνιδιού στους ώμους του.

Κι αν πέρσι ένα σουτ του Τζουάν Σάστρε από τα είκοσι μέτρα τον άφησε εκτός των playoffs, φέτος δεν πρόκειται να φτάσει τόσο... μακριά η βαλίτσα, έως ότου μάθει τι θα κάνει στην post season. Η Τενερίφη βρίσκεται εδώ και μερικές ώρες στην κορυφή της Liga Endesa , ως αποτέλεσμα της ήττας της Ρεάλ Μαδρίτης από την Γκραν Κανάρια στο BarclayCard Center. Παρεμπιπτόντως, αυτό που διεκδικεί η ομάδα του Τσους Βιντορέτα είναι ιστορικής φύσεως.

Αναφερόμαστε φυσικά στη δυνατότητα παρουσίας στην EuroLeague της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει ανακοινώσει ο Τζόρντι Μπερτομέου εδώ και αρκετούς μήνες, του χρόνου θα υπάρχει τέταρτη ομάδα από την Ισπανία στη διοργάνωση. Ποια; Αυτή που θα καταλάβει την καλύτερη θέση στη Liga Endesa, εκτός των Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια που έχουν εγγυημένα συμβόλαια.

Τι σημαίνει αυτό; Η είσοδος στα ημιτελικά των playoffs ή τους τελικούς μπορεί να δώσει... πρόκριση στην EuroLeague και να ξαναδούμε τον 28χρονο σέντερ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Μέχρι τότε όμως, υπάρχει δρόμος. Για αρχή, ο "Bogrinho" θέλει να φτάσει στο Final Four του Basketball Champions League και να συνεχίσει να βοηθάει σημαντικά την ομάδα του στον δρόμο προς την τετράδα των playoffs στη Liga Endesa. Παρεμπιπτόντως, στον δρόμο προς την PAOK Sports Arena, η Τενερίφη τερμάτισε στην κορυφή του Δ' Ομίλου του Basketball Champions League, έχοντας 11 νίκες και 3 ήττες ως απολογισμό από την παρουσία της στη regular season. Τι έκανε σε αυτή τη διαδρομή ο διεθνής σέντερ; Είχε 9.4 πόντους και 3.6 ριμπάουντ ανά αγώνα, αποτελώντας μόνιμο σημείο αναφοράς για την ομάδα του.

Αριθμοί που είναι ελαφρώς καλύτεροι από αυτούς που έχει καταγράψει την τελευταία τριετία στο ισπανικό πρωτάθλημα:

Ομάδα Πόντοι Δίποντα Βολές Ριμπάουντ
Ανδόρα (2014-'15) 8.1 55% 74% 2.9
Μπιλμπάο (2015-'16) 7.2 58% 55% 4.8
Τενερίφη (2016-'17) 7.1 53% 56% 3.9

Τι δεν καταγράφουν οι αριθμοί; Τη βελτίωσή του στο πίσω μέρος του παρκέ, εκεί όπου έχει πάψει -εδώ και καιρό- να αποτελεί... πρόβλημα για την ομάδα του. Δούλεψε αρκετά το σώμα και τα πόδια του, κι έτσι αποτελεί πλέον παίκτη με πολύπλευρο ταλέντο και δυνατότητες, στις δύο πλευρές του αγωνιστικού χώρου. Τα υπόλοιπα, σε μερικές ημέρες στην PAOK Sports Arena.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ