Μπάουμαν: "Ο Παναθηναϊκός έχει την κατάσταση στα χέρια του"

Μπάουμαν: "Ο Παναθηναϊκός έχει την κατάσταση στα χέρια του"

Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, τοποθετήθηκε για πρώτη φορά για το θέμα του Παναθηναϊκού Superfoods και την πιθανότητα μετακόμισης του "τριφυλλιού" στο Basketball Champions League.

Μετά το φινάλε του ημιτελικού ανάμεσα σε ΑΕΚ και Μούρθια, ο Γενικός Γραμματέας της FIBA μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ -μεταξύ άλλων- για το θέμα του Παναθηναϊκού Superfoods. Ο Πάτρικ Μπάουμαν ρωτήθηκε για τις εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα, εξηγώντας πως "ο Παναθηναϊκός είναι μια δυνατή ομάδα, με πάνω από 110 χρόνια. Ο Παναθηναϊκός έχει την κατάσταση στα χέρια του. Ως FIBA και ως BCL θέλουμε τις καλύτερες ομάδες των εγχώριων πρωταθλημάτων. Αν θέλουν να έρθουν, τους περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες".

Ενώ, σε ερώτηση για το αν υπάρχουν άλλες ομάδες της Euroleague, που είναι διατεθειμένες να ακολουθήσουν τον Παναθηναϊκό: "Δεν είναι ερώτηση για εμένα αυτή. Ξέρετε πως υπάρχει διαμάχη με την FIBA και την Euroleague. Η λίγκα πρέπει να απαντήσει. Ο CEO του BCL θα σας δώσει τις πληροφορίες. Εμείς είμαστε η FIBA. Είμαστε το σπίτι του μπάσκετ. Πάντα θα έχουμε ανοιχτές πόρτες για όποιον θέλει να έρθει σε εμάς. Μεγαλώνει το μπάσκετ σε όλο τον κόσμο. Δεν λειτουργούμε για το συμφέρον λίγων, σε αντίθεση με άλλους σε αυτόν τον χώρο. Δεν θέλουμε να συνομιλήσουμε με μια ιδιωτική πλευρά που θέλει να ορίσει τις εξελίξεις, δεν μπορούμε να συνεργαστούμε".

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

10 απολαυστικές χαμένες ευκαιρίες προ κενής εστίας

Μια ποδοσφαιρική ανθολογία των φάσεων που απλά δεν χάνονται.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24