BASKETBALL CH. LEAGUE

Μπάμπεργκ: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την αντίπαλο της ΑΕΚ

Μπάμπεργκ: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την αντίπαλο της ΑΕΚ
EUROKINISSI

Η ΑΕΚ θα διασταυρωθεί με την Μπάμπεργκ στα προημιτελικά του Basketball Champions League και το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την ομάδα του Νίκου Ζήση

Η ΑΕΚ αγχώθηκε κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά τελικά πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Basketball Champions League . Εκεί, θα την περιμένει ένας γνώριμος αντίπαλος, η Μπάμπεργκ του Νίκου Ζήση.

Η γερμανική ομάδα είχε τεθεί αντίπαλος της “Ένωσης” και στην φάση των ομίλων, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τις νίκες. Αρκετούς μήνες αργότερα, οι δυο τους θα συναντηθούν ξανά και το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για αυτήν.

H ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ ΗΤΑΝ... ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ EUROLEAGUE

Η Μπάμπεργκ εντάχθηκε φέτος στο Basketball Champions League έπειτα από μία 15ετία όπου αγωνιζόταν στις διοργανώσεις της EuroLeague Basketball. Οι Γερμανοί ήταν σταθερά μέλη από το 2004, αγωνιζόμενοι σε Uleb Cup, EuroCup και EuroLeague. Το περασμένο καλοκαίρι ωστόσο αποφάσισαν να αλλάξουν πορεία .

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΖΗΣΗ!

Ονομάζεται Φεντερίκο Περέγκο και είναι ο προπονητής της Μπάμπεργκ, έπειτα από μία πενταετία που ήταν ασίσταντ κόουτς της ομάδας. Είναι 35 ετών και είναι έναν χρόνο μικρότερος από τον Νίκο Ζήση και έναν χρόνο μεγαλύτερος από τον Ρίκι Χίκμαν!

Ο ΝΙΚΟΣ ΖΗΣΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ (ΠΑΡΑ) ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

Ο Έλληνας γκαρντ έχει γυρίσει όλη την Ευρώπη κατά την διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του. Σε καμία (ξένη) ομάδα δεν έμεινε περισσότερα από τρία χρόνια. Στην Μπάμπεργκ διανύει ήδη τον τέταρτο χρόνο του στην ομάδα, έχοντας βγάλει.. ρίζες στην Γερμανία.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BAMBERG (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Ζήσης EUROKINISSI SPORTS

Ο ΖΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Η 5ετία που πέρασε ο Νίκος Ζήσης στην ΑΕΚ είναι το θέμα του ζευγαριού. Μετά την ΑΕΚ εξάλλου, η Μπάμπεργκ είναι η ομάδα που είχε περισσότερο καιρό στις τάξεις της. Ο έμπειρος γκαρντ όμως δεν είναι ο μοναδικός που συνδέει τις δύο ομάδες. Υπάρχει και ο Λούκα Μπάνκι.

Μπάμπεργκ: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την αντίπαλο της ΑΕΚ

ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΪΡΙΣ ΡΑΙΣ

Κλείνοντας, ένα αγωνιστικό στοιχείο, το οποίο βέβαια όσοι παρακολούθησαν τους αγώνες των δύο ομάδων το γνωρίζουν ήδη: Στην φετινή Μπάμπεργκ, όλα ξεκινούν από τον Ταϊρίς Ράις. Ο δαιμόνιος γκαρντ είναι ο ηγέτης της ομάδας και αυτός που την έχει πάρει στις πλάτες του από την αρχή της σεζόν, έχοντας 16.7 πόντους και 4.7 ασίστ μέσο όρο στην διοργάνωση.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI
TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ