BASKETBALL CH. LEAGUE

Με Στρασμπούρ στους "8" η ΑΕΚ

Με Στρασμπούρ στους "8" η ΑΕΚ

Η Στρασμπούρ είναι το εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει η ΑΕΚ στους "8" του Basketball Champions League, με φόντο την πρόκριση στο Final Four. Πικρός αποκλεισμός για Φώτη Κατσικάρη και Κώστα Βασιλειάδη.

Λίγες ώρες μετά την επική πρόκρισή της στους "8" του Basketball Champions League , η ΑΕΚ έμαθε τον αντίπαλό της. Η Στρασμπούρ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στη Νεπτούνας στη Γαλλία, ήταν πίσω με διψήφιες διαφορές, αλλά στο φινάλε έκανε τη δουλειά της.

Η ομάδα του Βενσάν Κολέ έστειλε το παιχνίδι στο έξτρα πεντάλεπτο (σ.σ.: ισοφάρισε το +5 της ήττας στο α' παιχνίδι), εκεί όπου -με το μομέντουμ στο πλευρό της-΄κυριάρχησε στο παρκέ. Η ταυτόχρονη παρουσία των Ντι Μποστ, Ντέιβιντ Λόγκαν και Ζακ Ράιτ στο παρκέ αποτέλεσε το σημείο αναφοράς για τους γηπεδούχους, που θα αποτελέσουν τον επόμενο αντίπαλο της ΑΕΚ.

Παρεμπιπτόντως, οι δύο ομάδες συνυπήρξαν στη φάση των ομίλων του Basketball Champions League, με την Στρασμπούρ να κερδίζει δις τους "κιτρινόμαυρους". Σε αμφότερες περιπτώσεις στα... σημεία, αφού στην πρώτη αναμέτρηση επί γαλλικού εδάφους ο Ζακ Ράιτ είχε σκοράρει λίγο πριν από την εκπνοή, ενώ στο ΟΑΚΑ είχαμε δει το... άκυρο πήδημα του Κέλσεϊ Μπάρλοου .

Οδυνηρό αποκλεισμό γνώρισε η Τενερίφη των Φώτη Κατσικάρη και Κώστα Βασιλειάδη, παρά το γεγονός πως είχε κερδίσει με +8 στο πρώτο παιχνίδι τη Μούρθια. Η πρώην ομάδα του "Fotis" έφερε τα πάνω κάτω στα Κανάρια Νησιά, κερδίζοντας την κάτοχο του τροπαίου με +11 (83-72), πράγμα που σημαίνει πως ο θρόνος είναι... άδειος. Στα προημιτελικά, η Μούρθια θα αντιμετωπίσει την Καρσίγιακα, που το απόγευμα απέκλεισε τον ΠΑΟΚ .

Σε ό,τι αφορά στα ζευγάρια των "8", προέκυψε ένας γερμανικός εμφύλιος ανάμεσα σε Μπάιροϊτ και Λούντβιχσμπουργκ, όπως επίσης η μονομαχία της Μονακό με την Μπάνβιτ, οι οποίες αναμετρήθηκαν πέρσι στον α' ημιτελικό του Final Four -με νικήτρια την τουρκική ομάδα.

Τα ζευγάρια των "16":

Με Στρασμπούρ στους "8" η ΑΕΚ

Τα ζευγάρια των "8":

Μπάνβιτ - Μονακό

Καρσίγιακα - Μούρθια

ΑΕΚ - Στρασμπούρ

Μπάιροϊτ - Λούντβιχσμπουργκ

Με Στρασμπούρ στους "8" η ΑΕΚ
TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ