BASKETBALL CH. LEAGUE

Μανρέσα: Ρεκόρ στις διεθνείς διοργανώσεις με 41 ασίστ

Μανρέσα: Ρεκόρ στις διεθνείς διοργανώσεις με 41 ασίστ

Η Μανρέσα μοίρασε 41 ασίστ στο παιχνίδι με την Τόρουν για το Basketball Champions League και έγινε η ομάδα με τις περισσότερες τελικές πάσες σε ένα παιχνίδι μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ιστορικό ρεκόρ στις ασίστ έγραψε το βράδυ της Τετάρτης (11/12) η Μανρέσα στην εκτός έδρας νίκη της επί της Τόρουν (102-121) για το Basketball Champions League.

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνεθ μοίρασαν 41 τελικές πάσες στη διάρκεια του αγώνα, με μόλις έναν εξ αυτών, τον Ντάνι Πέρες να έχει διψήφιο αριθμό ασίστ (11) μεταξύ των εννέα παικτών που έγραψαν το όνομά τους στη συγκεκριμένη κατηγορία, οδηγώντας την ισπανική ομάδα (που παρεμπιπτόντως είναι προτελευταία στη Liga Endesa) στην επικράτηση.

Με αυτή την εντυπωσιακή επίδοση, λοιπόν, η Μανρέσα έγραψε ένα ιστορικό ρεκόρ, αφού έγινε η ομάδα με τις περισσότερες ασίστ σε ένα παιχνίδι σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις! Αφού, λοιπόν, άφησε πίσω της τη Χολόν που μέχρι πρότινος είχε τα πρωτεία στη συγκεκριμένη κατηγορία της ίδιας διοργάνωσης (με 34 ασίστ), ξεπέρασε τις 36 ασίστ της Ρεάλ Μαδρίτης στη EuroLeague (στο παιχνίδι με τη Στρασμπούρ τον Δεκέμβριο του 2015), τις 35 ασίστ της Μπαϊρόιτ στο FIBA Europe Cup (με ΑΠΟΕΛ τον Νοέμβριο του 2019) και τις 34 ασίστ της Άνκαρα στο EuroCup (στο παιχνίδι με τη Σάσαρι τον Φεβρουάριο του 2014).

Για την ιστορία, με μία ματιά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, το ρεκόρ των ασίστ σε ένα παιχνίδι NBA το έχουν οι Μπακς, που είχαν μοιράσει 53 ασίστ σε παιχνίδι με τους Πίστονς το 1978 (143-84 τελικό σκορ) αλλά η σύγκριση είναι άνιση αφού ήταν σε 48' αγώνα.

Οι ομάδες με τις περισσότερες ασίστ σε ένα παιχνίδι (σε όλες τις διοργανώσεις):

Ομάδα Ασίστ Διοργάνωση
Μανρέσα 41 Basketball Champions League
Ρεάλ Μαδρίτης 36 EuroLeague
Μπαϊρόιτ 35 Fiba Europe Cup
Άνκαρα 34 EuroCup


Photo Credits: FIBA

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ