BASKETBALL CH. LEAGUE

Κομνηνός: "Οι συζητήσεις με Παναθηναϊκό συνεχίζονται"

CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÐÁÔÑÉÊ ÊÏÌÍÇÍÏÕ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÐÁÔÑÉÊ ÊÏÌÍÇÍÏÕ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο περιθώριο των δηλώσεων για το Final Four του Basketball Champions League, ο Πατρίκ Κομνηνός στάθηκε στο θέμα του Παναθηναϊκού Superfoods και των έως τώρα δεδομένων.

Η Συνέντευξη Τύπου του Final Four του Basketball Champions League είχε... άρωμα από Παναθηναϊκό Superfoods. Κι αυτό γιατί στο περιθώριο των δηλώσεων των τεσσάρων ομάδων που θα μονομαχήσουν στο ΟΑΚΑ, ο CEO της διοργάνωσης, Πατρίκ Κομνηνός, τοποθετήθηκε για το θέμα των ημερών: την προσχώρηση του "τριφυλλιού" στη διοργάνωση της FIBA.

Μία τάση που έχει εκφράσει δημοσίως εδώ και αρκετές εβδομάδες ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί εντός των επόμενων ημερών με τον Γενικό Γραμματέα της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, για το θέμα. Πριν από αυτό, ο Πατρίκ Κομνηνός ρωτήθηκε για τα δεδομένα της υπόθεσης, εξηγώντας σε πρώτο χρόνο πως " είναι γεγονός ότι η FIBA μετά από 16-17 χρόνια απουσίας από εβδομαδιαία διοργάνωση αγώνων επέστρεψε με ένα μεγάλο στοίχημα. Υπήρξαν και αποτυχημένες προσπάθειες, οπότε ήταν βαρύ το φορτίο".

Για να συνεχίσει: " Εγώ έχω ταξιδέψει και επισκεφτεί σχεδόν όλες τις ομάδες. Υπήρχε ένα άγχος από τις ομάδες. Σε όλα μου τα ταξίδια συνάντησα πάρα πολλούς σκεπτικούς προέδρους και τζένεραλ μάνατζερ ομάδων. Από την αρχή βάλαμε ως στόχο να κάνουμε σαφές ότι είναι μία διοργάνωση από τις ομάδες για τις ομάδες. Για αυτό το 50% της διοργάνωσης ανήκει στις Λίγκες. Τα μέλη μας είναι οι Λίγκες. Σιγά - σιγά περάσαμε το μήνυμα στις ομάδες και μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα το στοίχημα το κερδίσαμε. Δεν μπορώ να πω κάτι πιο συγκεκριμένο για τον Παναθηναϊκό, αλλά από πάρα πολλές ομάδες δεχόμαστε θετικά σχόλια. Αρχίζουμε και εισπράττουμε σχόλια και ερωτήματα από ομάδες που δεν έχουν συμμετάσχει στο Champions League και αρχίζουν και εξετάζουν την προοπτική ένταξής τους στο Champions League.

Συνολικά η ανταπόκριση των ομάδων είναι θετική, το πρόσημο είναι θετικό. Κάθε χρόνο στέλνουμε ένα ερωτηματολόγιο στις ομάδες που πήραν μέρος στην διοργάνωση. Μέχρι στιγμής με άριστα το "5" ο μέσος όρος είναι 4.3. Μόνο έτσι μεγαλώνει μία διοργάνωση και κάνει βήματα μπροστά. Τα βήματα μπροστά είναι να προσεγγίσουμε τα μεγαλύτερα ονόματα, εφόσον κι εκείνα πληρούν τις προδιαγραφές κατάταξης στα πρωταθλήματα".

Συγκεκριμένα για την περίπτωση του Παναθηναϊκού Superfoods σημείωσε ότι " μετά την απόφαση του Παναθηναϊκού ανοίξαμε διάλογο με τους ανθρώπους της ομάδας και όχι μόνο τον Ιδιοκτήτη της ΚΑΕ. Είναι η ίδια διαδικασία που ακολουθούμε με όλες τις ομάδες που θέλουν κάτι τετοιο. Το ειδικό βάρος του Παναθηναϊκού είναι τεράστιο. Η διαδικασία όμως είναι ίδια. Οι συναντήσεις, η ανταλλαγή απόψεων. Αυτές οι συζητήσεις συνεχίζονται και θα υπάρξουν συζητήσεις και σε πολιτικό επίπεδο για να εξεταστεί αυτή η προοπτική. Μας χαροποιεί η σκέψη μίας τέτοιας ομάδας με τέτοιο μέγεθος. Εμείς ακολουθούμε αυτή τη βούληση και διάθεση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Θα έχουμε πολύ περισσότερα τις επόμενες μέρες και εβδομάδες όταν αυτή η συζήτηση οδηγήσει κάπου", ενώ πρόσθεσε:

" Δεν θα αλλάξει ούτε η στρατηγική ούτε οι αρχές αναφορικά με την δυνατότητα των ομάδων να αγωνιστούν στο Champions League. Η Ελλάδα ξεκινάει από δύο ομάδες στην κανονική περίοδο και μία από τα προκριματικά. Αυτό είναι το μίνιμουμ, αλλά οι όποιες προσθήκες μπορεί να είναι μόνο βελτιωτικές. Το συμβούλιο θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα και την πιθανότητα Wild Card, ενώ ο κάτοχος του τροπαίου κερδίζει αυτόματα την παρουσία της στην επόμενη διοργάνωση. Αν η ΑΕΚ ας πούμε κατακτήσει τον τίτλο και δεν βρεθεί στην θέση που πρέπει στο πρωτάθλημα θα δοθεί μία επιπλέον θέση στην χώρα. Εμείς θα μείνουμε σταθεροί στις αρχές μας. Έχουμε κάνει ήδη κουβέντες με τις πιο πολλές ομάδες που βρίσκονται στην ζώνη όπου μπορούν να έχουν συμμετοχή. Στο μέλλον θα έχουμε περισσότερα. Την φετινή σεζόν ο ΠΑΟΚ κανονικά θα αγωνιζόταν στον τρίτο προκριματικό, αλλά πήρε Wild Card. Το μίνιμουμ είναι δύο ομάδες κανονική περίοδο και μία στα προκριματικά. Από εκεί και πέρα μόνο προς τα πάνω μπορεί να πάει".

Εν προκειμένω έδωσε ένα στίγμα αναφορικά με τις πιθανότητες προσχώρησης του "τριφυλλιού" στο Basketball Champions League: " Η παρουσία του Παναθηναϊκού θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα. Ο Παναθηναϊκός καλείται να κάνει μια ατομική επιλογή. Θα εξαρτηθεί από τις συζητήσεις που θα κάνουμε και το μοντέλο που ακολουθούμε. Αυτό συζητάμε και με άλλες ομάδες. Τα άλματα που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια προκαλούν ενδιαφέρον. Οι ομάδες βλέπουν μια προοπτική και μια ανταγωνιστικότητα. Οι ομάδες βλέπουν ότι τα κριτήρια της EuroLeague είναι εμπορικά και όχι οικονομικά και αυτό δημιουργεί ένα μοντέλο το οποίο συζητάμε με τον Παναθηναϊκό και η κοινή επιλογή θα κριθεί από την προοπτική των δυο πλευρών σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο".

Πάνω σε αυτό, σημείωσε επίσης ότι " συζητήσεις γίνονται με αρκετές ομάδες οι οποίες καλούνται να κάνουν μια επιλογή σχετικά και με την θέση που πρέπει να έχουν στο εγχώριο πρωτάθλημα. Οι ομάδες που αγωνίζονται στην EuroLeague αγωνίζονται και στα πρωταθλήματα τους. Όταν αυτή την στιγμή στη EuroLeague του Νοεμβρίου θα αγωνίζονται και οι ομάδες του ΕuroCup είναι μια παράμετρος για τις ομάδες επειδή δεν θέλουν να βρεθούν απέναντι στις ομοσπονδίες τους. Για πολλές ομάδες αυτό δεν είναι γοητευτικό και πολλές ομάδες εξετάζουν αυτό το ενδεχόμενο. Δεν είναι προσωπικό στοίχημα να φέρω τον Παναθηναϊκό, αλλά σε πέντε χρόνια να είναι το Basketball Champions League η καλύτερη διασυλλογική διοργάνωση στην Ευρώπη".

Πρόσθεσε μάλιστα κάτι το οποίο έχει επισημανθεί πολλάκις στο παρελθόν: " Για να είμαστε ξεκάθαροι, κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι αυτή που αγωνίζονται οι κορυφαίοι σύλλογοι, δηλαδή αυτοί που κατέκτησαν το πρωτάθλημα. Μεταξύ σοβαρού και αστείου, αν ο Παναθηναϊκός τερματίσει εκτός πεντάδας, δεν θα έχει θέση στην διοργάνωση".

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ