BASKETBALL CH. LEAGUE

Κομνηνός: "Ενθαρρυντικά τα σχόλια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για το BCL"

CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÐÁÔÑÉÊ ÊÏÌÍÇÍÏÕ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÐÁÔÑÉÊ ÊÏÌÍÇÍÏÕ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Πατρίκ Κομνηνός μίλησε σε τουρκική ιστοσελίδα, όπου κλήθηκε να σχολιάσει τα λεγόμενα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για την εξέλιξη και τη δυναμική του Basketball Champions League.

Όταν πριν από ένα μήνα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τα κοινά του Παναθηναϊκού και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην EuroLeague, στάθηκε επίσης στην εξέλιξη και τη δυναμική του Basketball Champions League. " Το BCL της FIBA είναι η διοργάνωση που έρχεται και είναι έτοιμη να σβήσει την EuroLeague" είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, ατάκα την οποία κλήθηκε να σχολιάσει ο Πατρίκ Κομνηνός στο περιθώριο συνέντευξης που έδωσε σε τουρκική ιστοσελίδα.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του BCL μίλησε στο Socrates Dergi για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της διοργάνωσης, ενώ όταν η συζήτηση πήγε σε όσα είχε αναφέρει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλς, απάντησε:

"Φυσικά ήταν ενθαρρυντικά (αυτά τα σχόλια). Είμαστε μία διοργάνωση μόνο τεσσάρων ετών και έχουμε ακόμη πολύ δρόμο για να φτάσουμε στην κορυφή που έχουμε εμείς κατά νου. Ήταν τιμή μας που τέτοιες θετικές δηλώσεις προήλθαν από έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη. Το BCL το έχει αυτό, έχει όραμα και αποστολή, είναι προφανές ότι είναι ένας οργανισμός που έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο και μπορεί να έχει αντίκτυπο στην ήπειρο. Όπως λέω πάντα, το ευρωπαϊκό μπάσκετ μπορεί να ξεκινήσει συζητήσεις που μπορεί να αλλάξουν το υπάρχον τοπίο. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι το σύστημα στην Ευρώπη δεν είναι το ιδανικό. Αυτό είναι ένα από τα εμπόδια στην ανάπτυξη των συλλόγων.

Πρέπει να εξηγήσουμε το δικό μας μοντέλο και να πείσουμε τους ανθρώπους ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Η FIBA ​​κάνει μια αξιοσημείωτη επένδυση, διευρύνοντας τον ανταγωνισμό και δημιουργώντας ένα νέο μοντέλο. Νομίζω ότι στο τέλος της ημέρας, αυτό που βλέπουμε στην Ευρώπη είναι διαφορετικά μοντέλα και φιλοσοφίες για το πώς μπορούν να βελτιωθούν τα αθλήματα. Είμαστε στην αρχική πλευρά αυτής της διάκρισης, με στόχο την οργανική ανάπτυξη. Το ζήτημα που υπογράμμισε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν η διαφορά μεταξύ αυτών των δύο μοντέλων. Αυτές οι λέξεις ήταν ένα σημαντικό μήνυμα για όλες τις πλευρές του αθλήματος".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ