BASKETBALL CH. LEAGUE

Καταγγελία για ρατσιστική συμπεριφορά στη Λιθουανία

Καταγγελία για ρατσιστική συμπεριφορά στη Λιθουανία

Ο Μικέλε Βιτάλι έγραψε στο Instagram πως υπήρξαν κρούσματα ρατσιστικής συμπεριφοράς από οπαδούς της Λιετκαμπέλις. Άμεση αντίδραση από τη λιθουανική ομάδα: "Θα βρούμε τους υπευθύνους και θα λάβουμε τα μέτρα μας"!

Το παιχνίδι της Λιετκαμπέλις με τη Σάσαρι κατέληξε στους γηπεδούχους, στιγματίστηκε όμως από την καταγγελία του Μικέλε Βιτάλι για ρατσιστική συμπεριφορά με αποδέκτη τον συμπαίκτη του, Ντάισον Πιέρ.

Ο γκαρντ της ιταλικής ομάδας έγραψε λίγη ώρα μετά το φινάλε της αναμέτρησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram πως "είναι ντροπή να ακούς τον κόσμο να μιμείται τον ήχο της μαϊμούς προς έναν παίκτη, λόγω του χρώματος. Απαράδεκτο! Τέτοιοι άνθρωποι δεν αξίζουν τίποτα στη ζωή τους".

Καταγγελία για ρατσιστική συμπεριφορά στη Λιθουανία

Το γεγονός αυτό έφερε την άμεση αντίδραση της Λιετκαμπέλις και του Basketball Champions League, με στόχο να βρεθεί λύση. Η διοργάνωση εξήγησε πως ο ρατσισμός δεν έχει θέση στον αθλητισμό, ενώ η λιθουανική ομάδα τόνισε μέσω ανακοίνωσης πως "καταδικάζουμε κάθε ρατσιστική επίθεση. Ο σύλλογος θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αναγνωρίσει πιθανούς παραβάτες το συντομότερο δυνατό και να επιβάλλει τιμωρίες, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης παρουσίας στο γήπεδο. Ο σύλλογος έχει ήδη επικοινωνήσει με τη διοίκηση της Σάσαρι για περισσότερες πληροφορίες, ενώ σε συνεργασία με τη Cido Arena θα εξεταστεί το video από τις κάμερες ασφαλείας".

Photo Credits: FIBA

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ