BASKETBALL CH. LEAGUE

Η Τενερίφη του Μάρκοβιτς και οι παίκτες που... απειλούν τον ΠΑΟΚ

Η Τενερίφη του Μάρκοβιτς και οι παίκτες που... απειλούν τον ΠΑΟΚ
CHAMPIONSLEAGUE.BASKETBALL

Μερικές ώρες πριν από τη μεταξύ τους αναμέτρηση (19:30, Live Blog από το Sport24.gr) η ΚΑΕ ΠΑΟΚ παρουσιάζει την Τενερίφη του Νέναντ Μάρκοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται απόψε (19:30, Novasports 2, Live Blog από το Sport24.gr) την κάτοχο του Basketball Champions League, Τενερίφη, με την ΚΑΕ να παρουσιάζει αναλυτικά το προφίλ της ομάδας του Νέναντ Μάρκοβιτς:

"Την νικήτρια του πρώτου Basketball Champions League, Iberostar Tenerife, θα υποδεχθεί ο ΠΑΟΚ στο PAOK Sports Arena (19:30) για την 5η αγωνιστική του 2ου ομίλου της διοργάνωσης.

Οι Ισπανοί μετράνε 3 νίκες και 1 ήττα μετά τις πρώτες 4 αγωνιστικές του Basketball Champions League, χάνοντας στην 1η αγωνιστική από τη Ventspils στη Λετονία και νικώντας στη συνέχεια την MHP Riesen Ludwigsburg (82-72), την Gaziantep στην Τουρκία (74-87) και την Orlandina (88-47).

Στην ACB, βρίσκεται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 4-3, ενώ το Σάββατο που μας πέρασε ηττήθηκε από την πρωτοπόρο και αήττητη στο ισπανικό πρωτάθλημα Ρεάλ Μαδρίτης με 74-84.

Η περσινή σεζόν ήταν η πιο επιτυχημένη στην ιστορία του συλλόγου, καθώς εκτός από την κατάκτηση του τροπαίου του Basketball Champions League, τερμάτισε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα της ACB με ρεκόρ 22-10 και αγωνίστηκε στο final eight του Κυπέλλου Ισπανίας.

Τη θέση του Txus Vidorreta στην άκρη του πάγκου της ομάδας, έχει πάρει ο γνωστός στο ελληνικό κοινό, Nenad Markovic, ο οποίος έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Πανιώνιο και Ολυμπιακό, έχει κοουτσάρει τον Πανιώνιο και τον ΚΑΟΔ, ενώ τα τελευταία 3 χρόνια ήταν στην Τουρκία, για λογαριασμό της Trabzonspor και της Pinar Karsiyaka.

Όσον αφορά το ρόστερ, η ισπανική ομάδα έχει διατηρήσει έναν κορμό 7 παικτών που παρέμειναν στην ομάδα από πέρυσι, ενώ έχει προσθέσει και κάποιους καινούριους, οι οποίοι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα του Nenad Markovic. Ο Mike Tobey (1994, 2.13) είναι ο πρώτος σκόρερ της Iberostar Tenerife στην Ευρώπη, μετρώντας 15.7 πόντους και 4.7 ριμπάουντ σε μόλις 18 λεπτά συμμετοχής, ενώ πολύ σημαντικός είναι και ο Mateusz Ponitka (1993, 1.97), που στα 4 πρώτα παιχνίδια της διοργάνωσης μετράει 11.5 πόντους, 3.8 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ. Διψήφιο μέσο όρο πόντων έχουν ακόμα οι Nicolas Richotti (1986, 1.83) με 11.5 πόντους ανά αγώνα και ο Tim Abromaitis (1989, 2.03) με 11 πόντους και 5 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 19:30 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports 2, ενώ θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση από τα social media της ΚΑΕ ΠΑΟΚ".

Photo Credits: championsleague.basketball

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ