BASKETBALL CH. LEAGUE

H Οδύσσεια της Μπανταλόνα

H Οδύσσεια της Μπανταλόνα
TWITTER/DIVINA SEG. JOVENTUT

Η Μπανταλόνα θα αντιμετωπίσει στις 18:30 την Κατάγια σε ματς που θα θυμούνται για... πάντα οι άνθρωποι της ομάδας, αφού το ταξίδι τους ήταν μία σύγχρονη Οδύσσεια.

Στο πρώτο ματς, η Κατάγια έκανε την έκπληξη κι έριξε στο καναβάτσο τη Μπανταλόνα με 79-75. Οι Ισπανοί, ξεκίνησαν μερικές ώρες αργότερα με προορισμό την πόλη Γιοένσου, προκειμένου να κάνουν την ανατροπή (σ.σ. χρειάζονται νίκη με 5 ή περισσότερους πόντους) και να περάσουν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Basketball Champions League.

Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίχθηκαν ιδανικά. Το αντίθετο. Το ταξίδι της αποστολής ξεκίνησε στις 03.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Αρχικά, ήταν προγραμματισμένη μία τετράωρη πτήση μέχρι το Ελσίνκι κι από εκεί ακόμα μία έως την πόλη Γιοένσου (διάρκεια 1 ώρα).

Όλα κυλούσαν ιδανικά, αλλά ο πιλότος, έπειτα από μία ώρα που βρισκόταν πάνω από την πόλη, δεν κατάφερε να προσγειωθεί και το αεροπλάνο επέστρεψε στο Ελσίνκι. Γύρω στις 23.00 το βράδυ, έγινε ακόμα μία προσπάθεια. Επίσης αποτυχημένη. Μία ώρα απόσταση, συν μία ώρα πάνω από την πόλη Γιοένσου, αλλά εν τέλει επιστροφή στο Ελσίνκι!

Η επόμενη προσπάθεια ήταν προγραμματισμένη για τις 07.00 το πρωί. Ο φακός έπιασε τους παίκτες της Μπανταλόνα να κοιμούνται στο αεροδρόμιο κι ο Γιόρντι Μάρτι -αθλητικός διευθυντής της ισπανικής ομάδας- εξήγησε στο RAC1, που έκανε το σχετικό ρεπορτάζ, ότι: " Δεν πήγαμε σε κάποιο ξενοδοχείο, διότι ήταν ήταν ήδη αργά κι η πτήση ήταν προγραμματισμένη για τις 07.00 το πρωί. Επομένως θα ήταν ένας "κακός" ύπνος, μικρής χρονικής διάρκειας και προτιμήσαμε να μείνουμε στο αεροδρόμιο".

Ούτε η τρίτη απόπειρα στέφθηκε με επιτυχία. Έτσι, η αποστολή ξεκίνησε οδικώς κι έκανε μία απόσταση 450 χιλιομέτρων, προκειμένου να φτάσει στην πόλη που εδρεύει η Κατάγια. Βέβαια, ούτε το ταξίδι με το πούλμαν ήταν εύκολο, όπως εξήγησαν στο RAC1 οι άνθρωποι της ομάδας, αλλά το σημαντικό είναι πως τελικά τα κατάφεραν.

Όταν έφτασαν στην Γιοένσου ήταν ήδη βράδυ. Άπαντες έφαγαν και ξεκουράστηκαν ενόψει του σημερινού (27/09) κρίσιμου αγώνα. " Τα πρόσωπα όλων ήταν κουρασμένα. Το ταξίδι ήταν υπερβολικά δύσκολο. Ωστόσο, όλα πέρασαν. Πρέπει να βγούμε δυνατοί από όσα έγιναν και να τα καταφέρουμε", ανέφερε ο Γιόρντι Μάρτι.

Photo Credits: Twitter/Divina Seg. Joventut


TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ